UEFA Europa League groep I - Matchday 1

Thursday 19-09-2019 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 2 AS Saint-Etienne AS Saint-Etienne

KAA Gent mocht de UEFA Europa League groepsfase openen op eigen veld tegen Saint-Etienne. Jess Thorup greep terug naar het elftal dat tijdens het weekend Mechelen over de knie legde. De elf starters dankten hun coach voor het vertrouwen met een heuse kanonstart. Na amper twee minuten speelde Owusu zich magistraal vrij en zette Yaremchuk op weg voor een lange rush over links tot in de zestien. Daar werd de bal nog gekeerd, maar David stond perfect om de rebound binnen te koppen (1-0).

Gent hield Saint-Etienne ver van het doel en in het eerste half uur moest Kaminski enkel in actie komen bij een doorbraak over rechts, waarna Plastun het gevaar centraal opruimde. Geen vuiltje aan de lucht dus, tot Khazri van buiten de zestien ineens verwoestend uithaalde: met een rotvaart vloog de bal voorbij een kansloze Kaminski in de rechterbovenhoek en weg was de voorsprong (1-1).

De Buffalo's waren niet ontmoedigd en kwamen nog voor de rust opnieuw op voorsprong. Met een geniaal hakje zette Depoitre David voor doel en die vlamde overhoeks zijn tweede van de avond binnen (2-1). Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van de voet van Khazri, die opnieuw zijn traptechniek etaleerde, maar deze keer haalde Kaminski de bal uit de rechterbovenhoek.

Iets voorbij het uur werd een vrije trap van Odjidja opgepikt door Lustig, die de bal vervolgens voor doel bracht, waar Perrin onder druk van Ngadeu in eigen doel besloot (3-1). De veer leek gebroken bij de bezoekers en de weg naar de drie punten lag breed open voor de Buffalo's. Een kwartier voor tijd kwam Saint-Etienne toch terug in de wedstrijd toen Kaminski zijn controle miste op een terugspeelbal van Plastun en de bal zag binnen rollen (3-2).

Het wakkerde het vuur weer aan bij de bezoekers, die nog aan een stevig slotoffensief begonnen. Kaminski herpakte zich uitstekend met twee reddingen op een afstandsschot en een kopbal van dichtbij. De blessuretijd leek wel eeuwen te duren en het was nog even schrikken toen Beric op de buitenkant van de paal trapte. De Buffalo's trokken de zege echter over de streep en pakten drie belangrijke punten in groep I.