Jupiler Pro League - Journée 29

Samedi 04-03-2017 - 20:00

Waasland-Beveren Waasland-Beveren 2 - 3 KAA Gent KAA Gent
"We hebben niet echt gepanikeerd, ook niet na de 2-1 achterstand"

Samuel Kalu

Dankzij twee assists van Samuel Kalu wonnen de Buffalo’s van Waasland-Beveren. Een levensbelangrijke overwinning: “We wisten dat drie punten broodnodig waren en we hebben er alles aan gedaan om ze binnen te halen. We hebben niet echt gepanikeerd, ook niet na de 2-1 achterstand. We hadden vertrouwen in een goede afloop. Al voelde ik toch wel wat stress bij mijn ploegmaats in de eerste helft (lacht). Tijdens de rust kregen we van de coach de opdracht om genoeg druk te zetten en niet op te geven. Volgende week wacht er ons een loodzware beslissende wedstrijd tegen KV Mechelen, die we gaan aanpakken alsof het een finale is. We zullen er alvast alles aan doen om die te winnen.”

De bescheiden maar goedlachse winger schoof alle lof door naar Perbet: “Hij staat op scherp, echt een plezier om mee op het veld te staan. Hij staat altijd op de juiste plek om toch maar weer dat doelpunt te maken. Welke assist ik het mooist vond? Toch wel de eerste (lacht).“ (TS)

"Veel te danken aan onze supporters, die ons ook op de moeilijke momenten steunden"

Jérémy Perbet

Jérémy Perbet is in vorm, zoveel is duidelijk. Met twee doelpunten eiste de Fransman alweer de hoofdrol op. Sinds Nieuwjaar is hij om de 60 minuten beslissend, een indrukwekkende statistiek. “Ik voel me goed” vertelt Perbet. “Alles verloopt vlot, de prestaties zijn er en ik speel met vertrouwen. En dat is voor mij belangrijk. Of er iets veranderd is aan mijn spel? Niet bepaald. Alleen lukt het scoren iets gemakkelijker de laatste tijd. En daarbovenop speelt het team nog eens goed ook, heerlijk. Wat zeker ook te danken is aan onze supporters, die ons ook op de moeilijke momenten steunden.”

“Tijdens de rust realiseerden we ons dat het geen makkelijke opdracht ging worden. Zeker tegen een tegenstander die er ook vol voor ging, zelfs met 10 man. Maar toch een schitterende teamprestatie alweer. Dit toont aan dat we klaar zijn voor onze ‘finale’ zondag. Nu is het even genieten van onze overwinning en daarna bereiden we ons goed voor op de komst van Genk.”

De link met Samuel Kalu loopt alsmaar beter en beter. Lof was dan ook terecht op zijn plaats.
“Hij is echt een hele goeie speler. En we vinden elkaar nu ook gemakkelijker. Zoiets is altijd eventjes wennen. Maar we beginnen elkaar beter te begrijpen. Hopelijk blijft dat zo want dat kan alleen maar voordelen geven voor de ploeg.” (TS)

"Er was toch grote opluchting na de wedstrijd, want als je gelijkspeelt is het game over"

Lovre Kalinic

Met enkele cruciale reddingen zorgde Lovre Kalinic dat Gent nog altijd kans heeft op dat felbegeerde Play-Off 1 ticket. “We hebben als ploeg goed werk geleverd. 95 minuten hard gestreden, al liep de eerste helft niet al te vlot. We lieten de tegenstander te veel in hun spel komen. De tweede helft ging heel wat beter en we creëerden goede kansen. We hadden de wedstrijd goed in handen. Er was toch grote opluchting na de wedstrijd want als je gelijkspeelt is het game-over. Een verdiende overwinning.

Volgende week volgt de must-win game, in eigen huis tegen KV Mechelen. “Big, big game. Toen ik naar Gent kwam, wist ik dat dit kon gebeuren. In mijn leven heb ik nog nooit voor de gemakkelijke weg gekozen. We zullen alleszins uiterst geconcentreerd moeten spelen en alles geven. We moeten gewoon winnen, zo simpel is het.”, besloot de 2,01m lange doelman. (TS)

"Getoond dat opgeven niet in ons woordenboek staat"

Stefan Mitrovic

Een naar eigen zeggen emotionele Stefan Mitrovic na afloop van de wedstrijd: “We wisten op voorhand dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Maar ik ben wel trots op mijn ploegmaats en de manier waarop we deze wedstrijd hebben aangepakt. Met de juiste mentaliteit en getoond dat opgeven niet in ons woordenboek staat. Donderdag volgt er nog de Europese wedstrijd tegen Genk. Een competitie waar we zullen proberen om nog zo ver mogelijk te geraken. Vanaf dan moeten we ons volledig voorbereiden op de belangrijke match van zondag.”

Al zal Mitrovic, vaste pion in de Gentse defensie, er niet bij zijn vanwege een schorsing.
“Dat vind ik heel spijtig. Het is een wedstrijd waar ik absoluut wou bij zijn, maar het mocht niet baten. Al ben ik er zeker van dat de coach de juiste vervanger kiest. Ik heb veel vertrouwen in de ploeg dat ze dit tot een goed einde kunnen brengen. Iedereen is er klaar voor. We are one team, we can do this.” (TS)