Jupiler Pro League - Journée 30

Dimanche 12-03-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 YR KV Mechelen YR KV Mechelen

Yannick Ferrera / Hein Vanhaezebrouck

"Onze huidige vierde plaats biedt perspectieven"

Peter Balette

Peter Balette palmt in: de spelers, de trainer, het bestuur en het Gentse publiek. De joviale Limburger werd als T2 luid toegezongen door de dolenthousiaste Buffalofans. Zijn tomeloze inzet en innemende karakter worden duidelijk naar waarde geschat. “Dat was fantastisch. Zowel de coach als ik voelden ons erdoor gecharmeerd. De getoonde appreciatie is een van de redenen waarom ik ben teruggekomen. Hier in Gent voel ik me ontzettend gelukkig en daar heeft het warme hart die het publiek me toont zeker een aandeel in.”

Dankzij de zonovergoten overwinning van deze middag oogt de toekomst rooskleurig. “Wij hebben een zeer grote stap voorwaarts gezet. Ook dankzij onze dertiende man, ik tel de supporters voor twee. Voor velen waren we dood en begraven, maar zie ons hier staan. Onze huidige vierde plaats biedt perspectieven, maar zorgt ook voor het besef dat er nog een lange weg te gaan is. We moeten gewoon doordoen zoals we bezig zijn.”

Voor het absolute hoogtepunt van de nationale competitie wacht Genk in Europa. “Als Limburger is die match voor mij natuurlijk speciaal. Ik woon op amper 12 minuten van het stadion, heb er gewerkt en hun supporters draag ik nog steeds een warm hart toe.” Die gevoelens zullen tijdens de match plaatsmaken voor het nodige eergevoel. Het mirakel van Barça zorgt voor het laatste sprankeltje Gentse hoop. “We vertrekken met een revanchegevoel. Zonder druk, maar met het nodige respect voor onszelf zullen we aan de aftrap staan. Ons eergevoel zal ons naar voor stuwen.” (RG)

"Het geloof in een goede afloop was er, onze supporters versterkten dat alleen maar"

Brecht Dejaegere

Brecht Dejaegere was in zijn nopjes. De West-Vlaming lachte en dolde, de opluchting was duidelijk groot. “We mogen terugblikken op een mooie overwinning. Op het einde was ik op, maar erg voldaan. De vreugde is groot, net als het geloof in onszelf voor de match.”

Hét doelpunt van het weekend en mogelijks het seizoen was die van Yuya Kubo. Een messiaans doelpunt scoorde onze Japanner. Brecht keek vol bewondering toe. “Wat een goal! Het was zoals op FIFA op de Playstation: gewoon als een gek blijven draaien aan die rechterjoystick en dan kom je zoiets tegen. ‘Dit wordt misschien de goal van het jaar’, zei ik hem.”

Een van de uitblinkers vandaag was een herboren Moses Simon. Daarvoor mag blijkbaar ook Brecht een pluimpje op zijn hoed steken. “Simon was echt goed vandaag, voor de match zei ik hem: Maak je acties. Ook als er eentje niet lukt, blijf ze doen. Dan pas kan je met een goed gevoel terugblikken op je wedstrijd’.”

Een andere grote uitblinker was onze 12de man, of 13de zoals Peter Balette ze noemt. Brechtje was onder de indruk. “Het geloof in een goede afloop was er, maar onze supporters versterkten dat alleen maar. Het begon al met die bommetjes voor de wedstrijd. Ze stonden in vuur en vlam. We hebben gewoon fantastische supporters.” (RG)

"Blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in deze belangrijke wedstrijd"

William Troost-Ekong

Voor William Troost-Ekong was het sinds de wedstrijd op Lokeren dat hij nog eens in de basis stond. Alvast een leuke terugkeer voor de 23-jarige verdediger. “Klopt, dit was nu ook mijn tweede wedstrijd in de Ghelamco Arena, dat blijft een fantastisch gevoel. Bij de bespreking voor de wedstrijd wist ik dat ik ging mogen spelen, de kans om me te bewijzen. En dan ben ik blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in deze belangrijke wedstrijd. Of ik stress had? Uiteraard was dat er wel een beetje, maar ik moest vooral op mijn eigen taken focussen. Mijn vorige twee wedstrijden waren wel goed dus daar putte ik ook vertrouwen uit. Maar goed, we hebben vandaag als ploeg gedaan wat we moesten doen.”

“Voor ons was winst noodzakelijk. En KV Mechelen kwam niet echt naar hier om het spel te maken. Zij wisten dat ze aan een gelijkspel genoeg hadden. De coach vroeg ons dan ook om niet te proberen om de wedstrijd in de eerste tien minuten te winnen. Wat niet wilt zeggen dat je niet alert moet blijven. Daarom ben ik blij dat we snel scoorden. De beste ploeg heeft vandaag gewonnen, een terechte overwinning dus.” (TS)

"We hebben een sterke ploeg, ik wist dat we hiertoe in staat waren"

Yuya Kubo

Winteraankoop Yuya Kubo kan uitstekende statistieken voorleggen, met een derde goal in zijn laatste drie wedstrijden. Hij dribbelde – à la Messi - de verdediging van Mechelen helemaal zoek. Koelbloedig legde hij de bal perfect naast Coosemans. “Het was een mooie solo, inderdaad”, aldus Kubo. “Alles ging heel vlot en ik deed het zonder nadenken. Ik speelde vandaag centraal, een positie die ik iets meer gewend ben. Misschien was dat ook de reden dat het vandaag (en vorige week) zo vlot ging. Daarbovenop zat ik iets frisser doordat ik niet speelde donderdag. Vrijdag zat iedereen toch een beetje in zak en as maar we hebben de knop kunnen omdraaien en hard gewerkt naar deze wedstrijd. Dit was een perfecte manier om te antwoorden op onze nederlaag tegen Genk.“

Kubo lag ook aan de basis van het derde doelpunt, meteen na de pauze.
“Dat derde doelpunt kwam eigenlijk op een goed moment. Zo haalden we de motivatie bij de tegenstander weg. Ik ben gewoon blij dat we ons doel hebben behaald.”

De Buffalo’s eindigen de reguliere competitie op een mooie vierde plek. Niet helemaal onverwacht volgens de Japanner: “We hebben een sterke ploeg dus ik wist dat we hiertoe in staat waren. Enkele weken geleden was onze opdracht heel duidelijk. Als we de laatste drie wedstrijden wonnen, speelden we Play-Off 1. Alles wat er nu bij komt is bonus.” (TS)

"Dit geeft heel veel vertrouwen"

Samuel Kalu

Een heel gretige Samuel Kalu mocht vandaag een derde doelpunt in Gentse loondienst opschrijven. Net na de rust legde de 19-jarige Nigeriaan de 3-0 eindstand vast. “Dit geeft heel veel vertrouwen. Leuk om de reguliere competitie op deze manier af te sluiten. Dit was trouwens een must win game en gelukkig hebben we die tot een goed einde gebracht. Na het verlies tegen Eupen wisten we dat enkel het maximum goed genoeg ging zijn om ons doel te bereiken. We hebben getoond waar we toe in staat zijn en met deze overwinning weten we dat we ook dergelijke zaken kunnen tonen in Play-Off 1.”

“We speelden een hele sterke eerste helft met een belangrijke openingsgoal. Als Mechelen hun kans afmaakt en als eerste scoort, dan wordt het een hele andere wedstrijd. Gelukkig konden we de wedstrijd doodmaken met de snelle goal na rust.”

Tot slot was er heel veel lof voor het publiek: “Amazing! Zij hebben de hele wedstrijd alles gegeven. Ik kan met zekerheid zeggen dat zij degene zijn die ons dat extra duwtje in de rug hebben gegeven.” (TS)