Jupiler Pro League - Journée 30

Dimanche 12-03-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 YR KV Mechelen YR KV Mechelen

Erop of eronder, de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie zou bepalen wie mocht aanschuiven aan de feestdis van Play-Off 1. Hein Vanhaezebrouck recupereerde Asare en Dejaegere, maar moest het wel zonder de geschorste Mitrovic stellen. Die werd vervangen door Troost-Ekong en Simon begon in extremis in de plaats van Saief, die tijdens de opwarming uitviel.

Mechelen kon dit seizoen al vaak steunen op zijn uitstekende defensieve organisatie en ving in het eerste half uur een enthousiast Gent goed op. De eerste grote kans was zelfs voor de bezoekers, maar Kalinic wist het schot van Cocalic in de scrimmage nog te keren. Op het half uur brak Dejaegere de wedstrijd open met een scherpe infiltratie, via Simon belandde de bal op de knikker van Perbet en die kopte raak (1-0).

De Mechelse standvastigheid brokkelde af en op slag van rust diende Kubo een heuse mokerslag toe. Met een hemelse dribbel sneed hij de hele Mechelse defensie aan flarden en hij vloerde ook nog Coosemans, een wereldgoal op een ideaal moment (2-0). Ongetwijfeld zal Yannick Ferrera zijn mannen tijdens de rust nog een plannetje toegefluisterd hebben, maar meteen na rust mochten al die intenties al terug de vuilbak in. Kubo stuurde Simon diep over links, zijn voorzet werd door Perbet gedevieerd tot bij Kalu en die vlamde aan de tweede paal hoog in doel binnen (3-0).

Boeken toe voor Mechelen en de Ghelamco Arena begon al de plaatsing voor Play-Off 1 te vieren. De bezoekers hingen tegen de touwen en Gent voetbalde vrank en vrij nog wat kansen bij elkaar. Na een heerlijke dribbel van Simon tikte Perbet zijn teruglegger nog naast en een andere mogelijkheid kopte hij op Coosemans. Kalinic hield nog zijn clean sheet vast met knappe reddingen op pogingen van Rits, Matthys en Van Cleemput. Een duidelijke 3-0 dus, waardoor de Buffalo's uiteindelijk op de vierde plaats aan Play-Off 1 mochten beginnen.