Jupiler Pro League - Journée 13

Vendredi 27-10-2017 - 20:30

R Charleroi SC R Charleroi SC 2 - 1 KAA Gent KAA Gent

Na de ruime zege tegen Eupen had Yves Vanderhaeghe weinig redenen om aan zijn elftal te sleutelen. Toch moest hij dat doen omdat Esiti geelgeschorst was en Kalu geblesseerd moest afhaken. Daardoor kwamen twee ex-Karolo's in de ploeg: Milicevic startte in de basis en Marcq nam centraal op het middenveld de plaats van Esiti over.

Scheidsrechter Delferière kreeg in Charleroi de hulp van het videorefsysteem en na amper vier minuten leek dat al zijn nut te bewijzen. Kubo werd gehaakt in de zestien, Delferière liet aanvankelijk doorspelen, maar ging op aangeven van de videoref alsnog de beelden bekijken. Waar iedereen de logische strafschop verwachtte, besloot hij vreemd genoeg om die niet toe te kennen. De thuisploeg had het moeilijk in de beginfase en had ook heel wat fouten nodig om de Buffalo's af te stoppen. Benavente flirtte zelfs met rood nadat hij Milicevic onderuit maaide, maar kwam goed weg met geel.

Félice Mazzu stuurde zijn troepen bij en gaandeweg nam Charleroi het commando over, met naar het einde van de eerste helft enkele gevaarlijke fasen voor doel, al moest Kalinic geen uitzonderlijke reddingen verrichten. Beide ploegen leken de rust in te gaan met een brilscore, maar dat was buiten Benavente gerekend, die op slag van rust op aangeven van Rezaei raak trof (1-0).

Toch een opdoffer voor de Buffalo's, die niet scherp aan de tweede helft begonnen, en Charleroi profiteerde daar optimaal van. Na slap verdedigen schoot Rezaei in de draai op de paal, Benavente zag de rebound pardoes in zijn voeten belanden, waardoor hij makkelijk zijn tweede van de avond kan aantekenen (2-0). Lang kon de thuisploeg echter niet van die dubbele voorsprong genieten, want Kubo sloeg op magistrale wijze terug. Eerste kapte hij zich vrij achter het steunbeen om vervolgens de bal heerlijk in de rechterhoek te krullen (2-1).

Gent wilde absoluut nog een punt uit de brand slepen en wat volgde was een hallucinante slotfase. Het begon met Penneteau die een vrije trap van Milicevic nog uit de linkerhoek ranselde, waarna niemand in de rebound kon afronden. Wat daarna volgde tartte echter alle verbeelding. Baby raakte de bal overduidelijk met de hand in de zestien, de beelden lieten er geen twijfel over bestaan, maar noch Delferière noch de videoref gaven een krimp. Verbijstering alom en ei zo na zorgde Mitrovic alsnog voor gerechtigheid, maar zijn kopbal vloog rakelings over. Charleroi hield de drie punten dus thuis, Gent moest met lege handen en een erg wrange nasmaak huiswaarts.