Jupiler Pro League - Journée 19

Vendredi 14-12-2018 - 20:30

R Charleroi SC R Charleroi SC 2 - 0 KAA Gent KAA Gent
"We hadden deze wedstrijd nooit mogen verliezen"

Dylan Bronn

Een duidelijk teleurgestelde Dylan Bronn na afloop van de wedstrijd: “We hadden deze match nooit mogen verliezen. Tot de 86ste minuut, tot de eerste goal van Charleroi, controleerden we de wedstrijd en dan is dat echt jammer dat we met lege handen naar huis moeten gaan. Het is ook niet de eerste keer dat dit hier gebeurt, waar we controle hebben maar toch geen punten pakken. Het is heel spijtig, want we weten dat het kan gebeuren.”

En dan was er nog de discutabele handsbal van Nurio op een voorzet van Brecht Dejaegere: “Ik heb het niet gezien. Maar er werd mij verteld dat de bal wel degelijk tegen zijn linkerarm botste. Dat is dan weer jammer dat we daar geen kans op een voorsprong krijgen en misschien wel de match kunnen winnen. Maar goed, als we de match niet kunnen winnen, moeten we proberen niet te verliezen. En ook dat is niet gelukt. Het zij zo.”

Het offensiever voetbal in de tweede helft heeft dus niet geloond: “Het lukte inderdaad niet om door te zetten bij het iets aanvallender spel. En dan doet het dubbel zo veel pijn dat we in de laatste minuten twee goals slikken. Vooral omdat Charleroi eigenlijk weinig tot niks gedaan heeft in de tweede helft.” (TS)

"Dubbel gevoel door het resultaat"

Thibault De Smet

Thibault De Smet stond, door de schorsing van kapitein Nana Asare, in de basisopstelling. Meteen goed voor zijn eerste basisplaats van het seizoen: “ik moest me tonen en ik denk dat ik dat wel gedaan heb. Ik heb laten zien dat de coach op mij kan rekenen wanneer dat nodig is. Het was altijd afwachten of ik speelkansen ging krijgen wanneer Asare niet inzetbaar ging zijn. Ik heb geduld nodig gehad maar dat is bij deze ook beloond (lacht).”

“Ik had wat krampen op het einde, door mijn match met de beloften van afgelopen maandag. Ik voel wel dat ik terug op niveau moest komen. Maar door veel te spelen en op te bouwen zal dat wel lukken. Twee dagen voor de match wist ik dat ik ging spelen. Of ik dan nerveus ben? In het begin misschien even. Maar vanaf dat de match bezig is, denk je daar niet meer aan. De coach had me meegegeven om rustig aan de partij te beginnen en op te bouwen. Persoonlijk denk ik dat ik het wel goed gedaan heb. Alleen heb ik een dubbel gevoel door het resultaat, want het is heel jammer om twee tegengoals te slikken in de allerlaatste minuten.” (TS)

"Echt balen dat we de wedstrijd op deze manier moeten eindigen"

Brecht Dejaegere

Ook Brecht Dejaegere was merkbaar aangeslagen door de 2-0 nederlaag: “Het was niet goed vandaag. Toch hadden we de match onder controle. Charleroi is een ploeg die laag staat, niet wilt voetballen en enkel op lange ballen speelt. Ook al wisten we dat op voorhand, toch probeerden we om de nul te houden. Bij deze matchen moet je geduld hebben en de juiste momenten uitkiezen. Maar dan is dat echt balen dat we de match op deze manier moeten eindigen en dan vooral omdat ze in de tweede helft niks meer deden.”

Over de handsbal had Dejaegere dit te zeggen: “Het blijft extra zuur, maar je kan er niks meer aan veranderen. Toen de VAR tussenkwam had ik vertrouwen maar het is wat het is. Het kon een kantelmoment geweest zijn. Als wij 0-1 voorkomen, kunnen we bevrijder spelen en komt er meer ruimte vrij. Op die manier konden we ook iets gevaarlijker zijn.”

Dejaegere eindigde met een woordje voor Thibault De Smet: “Ik ben blij voor hem! Hij heeft een goeie wedstrijd gespeeld en hij heeft getoond dat hij er kan staan. Nu maar hopen dat hij er een vervolg aan kan breien.” (TS)