Jupiler Pro League - Journée 19

Vendredi 14-12-2018 - 20:30

R Charleroi SC R Charleroi SC 2 - 0 KAA Gent KAA Gent

Charleroi en Gent openden de 19de speeldag van de Jupiler Pro League met een onderling duel voor een plek in de top-zes. Bij Gent geen Asare en Verstraete, beiden geschorst wegens vijf gele kaarten. Daardoor was er een eerste basisplaats voor Thibault De Smet op de linksachter. Franko Andrijasevic startte op het middenveld en voor de rest voerde Thorup geen wijzigingen door. Kalinic trok voor de gelegenheid de kapiteinsband aan.

Van bij de aftrap eiste Gent het balbezit op en kampeerde het op de helft van Charleroi, dat met een vijfmansdefensie uitpakte en vooral op de counter loerde. Ondanks de Gentse dominantie waren de eerste kansen wel voor de thuisploeg. Na een missertje achterin mikte Perbet naast, Osimhen trapte wat later wel tussen de palen, maar Kalinic had een uitstekende voetreflex in huis. 

De Buffalo's bleven vruchteloos zoeken naar openingen in de versterkte burcht, maar veel verder dan een volley van Odjidja die naast vloog kwamen ze niet. Een prima kopkans voor Yaremchuk werd bovendien afgevlagd voor randje buitenspel. Na de rust was er wel beterschap. Souquet bracht Yaremchuk al snel in schietpositie, maar Penneteau reageerde nog met een beenveeg.

Toen een voorzet van Dejaegere tegen de arm van Nurio belandde communiceerde scheidsrechter Visser met de VAR, maar hij ging niet eens de beelden bekijken, een vreemde beslissing. Gent bleef komen en bij een snelle uitbraak raakte Yaremchuk toch eens voorbij Penneteau, maar hij vond de mannetjes voor doel niet om de fraaie actie in een doelpunt om te zetten.

In het slotkwartier probeerde Bronn het met een pegel vanop afstand, maar Penneteau pakte moeizaam in twee tijden. Charleroi had tot dan in de tweede helft nog niks laten zien, maar ineens was er dan die ene goeie dieptepass naar Osimhen, die de bal voorbij Kalinic wist te schuiven (1-0). In de slotminuten probeerden de Buffalo's dat onrecht nog weg te werken, maar liepen daarbij nog op een counter waarbij Nurio op Kalinic schoot, maar Bruno in de rebound wel raak trof (2-0).

Een lelijke maar belangrijke zege voor de Zebra's, die zo hun zevende opeenvolgende thuiszege boekten en bovendien de zesde plaats van de Buffalo's inpalmden.