Jupiler Pro League - Journée 28

Dimanche 03-03-2019 - 14:30

SV Zulte Waregem SV Zulte Waregem 1 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Vandaag getoond dat ze ons niet moeten afschrijven"

Jess Thorup

Jess Thorup zag er verbeten uit op zijn persconferentie. De reden zou later naar boven komen - eerst stond hij erop om de ploeg van Franky Dury een bloemetje te gooien. “Voor mij is Waregem een van de betere teams na kerstmis. Zeker offensief zijn ze heel sterk.” Dury glimlachte, complimenten doen altijd goed.

De Buffalo’s begonnen verschroeiend aan de match. Terwijl sommige toeschouwers hun zitje nog aan het zoeken waren, stonden Vadis én Bongonda al op het scorebord. “De wedstrijd kende een furieuze start met snelle goals. Voor ons was dit een belangrijke, maar ook een moeilijke match. Zulte Waregem toonde veel kwaliteit aan de bal, maar wij hadden de beste kansen. We moesten de wedstrijd wel al vroeger doodmaken, die laatste pass moet beter.”

De goede mood nam echter de bovenhand, met opnieuw complimentjes. “De wissels stemden me zeer tevreden. Zeker Verstraete viel goed in. Een echte game changer. Hij bewijst dat we altijd op hem kunnen rekenen.” Zelfs Dury strooide met lof richting de Oostendenaar.

En zo staan de Buffalo’s niet meer op de reservelijst voor het exclusieve Play-Off 1-bal. “Dat zijn we aan onze status verplicht. In de krant verklaarden meerdere experts dat we ernaast zouden grijpen. Vrijdag heb ik dat artikel op een scherm geprojecteerd: ‘Hier kunnen we niet mee leven’, was de reactie. We hebben vandaag getoond dat ze ons niet zo moeten afschrijven. Of wij nu een psychologisch voordeel hebben op Sint-Truiden door het aantal overwinningen? Ik hoop het. Ze moeten onze druk voelen en ons vrezen. Een tijdje geleden had ik al gezegd dat de laatste match cruciaal zou zijn... Dan moeten we bewijzen wat we waard zijn.” (RG)

"We zijn halfweg"

Anderson Esiti

“Ondanks dat ik wat ziek was de voorbije week gaf de coach me toch het vertrouwen om vandaag te starten. Ook al was het fysiek een moeilijke wedstrijd, hebben we hier wel een goede match gespeeld. Gent diende vier wedstrijden te winnen, en nu zijn we al halfweg. Nu is het voor ons belangrijk dat we de volgende wedstrijden spelen zoals vandaag. Vanaf nu kunnen we uitkijken naar de wedstrijd van volgende week zondag en is het volledige focus daarop!” (MDM)

"Nog niet tevreden met een halfvol glas"

Brecht Dejaegere

“We hebben nu twee van de vier belangrijke wedstrijden gespeeld, maar met een halfvol glas ben je ook niet tevreden. Vandaag was een belangrijke stap, en nu is het voor ons belangrijk om er zeker geen over te slaan. We begonnen aan de wedstrijd met veel vertrouwen en scoorden heel snel het openingsdoelpunt. Jammer genoeg viel ook heel snel het tegendoelpunt en kwam Zulte Waregem beter in het spel. In de tweede helft kwamen we volwassen uit de kleedkamer en waren we sterker in de duels. We speelden altijd geduldig, enkel wanneer we de versnelling hoger schakelden, betrapten we onszelf al te vaak op buitenspel en dat is zeker iets dat we moeten meenemen naar de volgende wedstrijden. KAA Gent heeft het nu vooral zelf in handen, want wij moeten altijd PO 1 spelen.” (MDM)

"Nu hebben we het in eigen handen"

Vadis Odjidja

“Vandaag was voor ons een belangrijke wedstrijd en nu hebben we het in eigen handen. In de eerste helft zag ik een leuke wedstrijd voor de neutrale supporter, al had ik het graag anders gezien natuurlijk. Maar Ik had wel het gevoel dat we de volledige wedstrijd in controle zijn geweest. Op sommige momenten stonden we misschien niet goed gepositioneerd maar ik probeerde vandaag als leider op te staan en hielp mijn team waar nodig. Uit de voorbije weken is gebleken dat we het tegen de iets mindere ploegen het vaak niet zo goed deden, maar iedereen beseft nu dat elke tegenstander even belangrijk is. We moeten ons eigen voetbal spelen en gefocust blijven. We kennen KVO hun sterke en zwakke punten, dat zal ons helpen om ons voor te bereiden voor de wedstrijd volgende week.“ (MDM)