Jupiler Pro League - Journée 2

Dimanche 04-08-2019 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 6 - 1 KAS Eupen KAS Eupen

Benat San José / Jess Thorup

"Merci aan de supporters voor de fantastische ontvangst"

Laurent Depoitre

Lolo Depoitre en het Gentse publiek: innige liefde is het. Nog voor hij het veld betrad gingen de Buffalo’s uit hun dak - een terugkeer in stijl heet dat. “Gent is de keuze van mijn hart, het is een eer terug thuis te zijn. Merci aan het publiek voor het magnifieke ontvangst. Hartverwarmend, zoiets zorgt voor nóg meer motivatie”.

De afstand was er, maar “ik bleef ook in Engeland de ploeg volgen, o.a. via streaming”. Na een paar avonturen is hij blij om “terug thuis te zijn”. Niet om uit te bollen maar om het Gentse geschiedenisboek van een nieuw, gouden hoofdstuk te voorzien. “De kwaliteit is aanwezig om een nieuw, mooi verhaal te schrijven”.

In dat verhaal wil hij terug een hoofdrol spelen, maar “geef me nog wat tijd. Ik moet wat ritme opdoen en we moeten samen nog wat aan de automatismen werken. Maar die zullen er snel zijn”, stelt hij gerust. “Ik voel me hier echt goed. Nog eens merci aan de supporters voor de fantastische ontvangst”. De publiekslieveling zou het nog maar een paar keer herhalen. De sequel kent alvast een wondermooi begin. (RG)

"Goed dat we zo snel scoren"

Roman Bezus

"We trainen vaak op corners en daar profiteren we nu van"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja, volbloed Gentenaar als kapitein voor eigen publiek, er zijn kleinere kinderdromen - “een hele eer is het”. De kersverse orkestleider zorgde voor een magische symfonie als intro. Hij knipoogde: “Winnen, de zon, de ambiance, ... een geslaagd debuut zou ik zeggen”.

En of. De stoeltjes waren nog niet warm of het stond al 2-0 - twee keer een hoekschop van ene Vadis, binnen gekopt door twee Gentse beren. De corners waren dan ook perfect getrapt”, grapte hij. “We trainen er vaak op en daar profiteren we nu van. Het is inderdaad wel een luxe om zoveel grote jongens in de box te hebben”. Zeker als je ‘ondanks’ die beren niet aan voetbal moet inboeten. “We moeten enkel focussen bij de tegendoelpunten, we hebben er toch al een pakje binnengekregen, zeker met het oog op donderdag”.

Tot slot zag hij wat een hartverwarmend welkom Lolo Depoitre kreeg. “Dit is mooi voor hem, hij heeft hier toch al het een en ander bewezen. We zijn heel blij met zijn terugkeer. Zeker als hij helemaal fit wordt, zal hij een sterk extra wapen voor ons zijn”. (RG)

"Denk al aan de volgende match"

Igor Plastun