Jupiler Pro League - Journée 12

Dimanche 08-11-2020 - 18:15

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 RSC Anderlecht RSC Anderlecht

Net als de Europese verplaatsing naar Belgrado werd ook de thuiswedstrijd tegen Anderlecht gecoacht door Peter Balette, omdat hoofdcoach De Decker nog steeds buiten strijd was door corona. De voorbereiding op de wedstrijd werd compleet verstoord door extra spelers die positief testten of geblesseerd uitvielen. Het lijstje afwezigen was dan ook ellenlang: Roef, Castro-Montes, Ngadeu, Arslanagic, Plastun, Nurio, Owusu, Botaka, Chakvetadze, De Bruyn, Depoitre en Kleindienst. Het werd dus een stevig vertimmerd elftal met Hanche-Olsen, Marreh en Godeau in een onuitgegeven verdediging. De reservebank werd aangevuld met youngsters George, Mbayo, Samoise, Van Daele en Parmentier.

Anderlecht begon het best aan de partij en zorgde voor het eerste gevaar, maar Tau mikte een opgelegde kans net naast. Gent herstelde het evenwicht in de partij, maar de doelmannen kregen maar weinig werk op te knappen. Van Crombrugge stond twee keer op de juiste plaats om een schot en een kopbal van Yaremchuk te pakken. Op voorzet van Odjidja schoot Bukari uit een scherpe hoek over en de wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloze ruststand.

Vlak voor de pauze vond Murillo in de zestien toch eens wat ruimte om in de draai te schieten en de bal verdween onder Bolat in doel (0-1). Bovendien moest kapitein Odjidja tijdens de rust uit voorzorg de strijd staken. Ook de tweede helft verliep gelijkopgaand, al werd Gent niet geholpen toen een fout van Tau op Yaremchuk verkeerdelijk als schwalbe werd bestraft. De Buffalo's drongen wel aan, maar de beslissende pass ontbrak telkens.

Anderlecht prikte via Tau en Verschaeren tweemaal gevaarlijk tegen, maar Tau kopte voorlangs en Verschaeren mikte op Bolat. In de voorlaatste minuut werd het doorzettingsvermogen van de Buffalo's alsnog beloond. Mohammadi gooide een uitstekende voorzet voor doel en Yaremchuk kopte haarfijn in de rechterhoek binnen (1-1). Ei zo na haalde Gent zelfs nog de volle buit binnen toen Van Crombrugge een vrije trap van Bezus liet glippen, maar pal op de lijn kreeg hij de bal alsnog te pakken. Het bleef dus bij een billijke puntendeling.