Jupiler Pro League - Journée 14

Dimanche 29-11-2020 - 16:00

KAA Gent KAA Gent 0 - 3 SV Zulte Waregem SV Zulte Waregem
“Mentaal is dit opnieuw een tik”

Wim De Decker

"Collectief gezien toonden we veel te weinig"

Alessio Castro-Montes

Alessio Castro-Montes startte voor het eerst in de basis nadat hij positief testte op corona. De rechtsachter had op een betere afloop gehoopt, maar blikt tevreden terug op zijn terugkomst: “Ik ben volledig gerecupereerd. Het voelde net als vroeger, ik ondervond nauwelijks nog last. Dat is voor mij dan ook het enige positieve aan vandaag. Collectief gezien toonden we veel te weinig en dat is niet voor het eerst. Vooral in de tweede helft was er weinig tot geen creativiteit. Jammer, want aan de rust pepten we elkaar op om zo snel mogelijk die aansluitingstreffer te maken. Scoren zorgt voor vertrouwen, maar die goal viel uiteindelijk niet. Aan wat ligt het? Als we dat wisten, hadden we er al lang iets aangedaan. Mentaal is het een moeilijk seizoen. Hoe sneller we eens tweemaal na elkaar kunnen winnen, hoe beter. Dat is duidelijk.”

"Een harde nederlaag"

Vadis Odjidja

"Een harde nederlaag", zo omschreef Vadis Odjidja de 0-3 tegen Zulte Waregem. “Zeker omdat we hem absoluut wilden winnen. Dat was nodig om opnieuw de aansluiting te vinden. Maar het heeft niet mogen zijn.”

“Het eerste kwartier was nochtans goed. De bal ging snel van voet tot voet en op die manier voetbalden we toch enkele kansen bij elkaar. Spijtig genoeg hadden we moeilijkheden om dat aan te houden en maakten we te moeilijke keuzes. Daardoor kwam Zulte Waregem meer in de match en scoorden ze twee keer - te gemakkelijk - op tien minuten. In de tweede helft konden we iets meer druk zetten maar het kwam er niet uit.”