Jupiler Pro League - Journée 15

Dimanche 06-12-2020 - 20:45

KV Oostende KV Oostende 2 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Er werd vaak gezegd dat Gent mentaal kwetsbaar is, maar ik zag het omgekeerde"

Hein Vanhaezebrouck

De eerste persconferentie als Gentse coach had Hein Vanhaezebrouck graag anders aangevat: “Ik had hier liever gezeten met enkele punten op zak. We verdienden niet deze match te verliezen. We scoorden snel na een goede uitbraak. Nadien vonden we nog een paar keer de ruimte, maar we deden er nog te weinig mee. Ik ben blij dat we minder kansen hebben weggegeven dan in vorige wedstrijden. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd."

“Na rust duwde Oostende door en net op een slecht ingespeelde pass valt het tegendoelpunt. Maar ik neem mijn verdedigers niets kwalijk. Alle drie speelden ze heel sterk. Hanche-Olsen speelde zelfs de match uit met een gebroken neus. Dat vergt karakter, maar na die gelijkmaker dacht ik dat de ploeg het moeilijk ging krijgen. Er werd vaak gezegd dat Gent mentaal kwetsbaar is, maar ik zag het omgekeerde. De ploeg ging ervoor. Het schot van Vadis was daar een voorbeeld van. Hubert redde knap. Als die bal binnen ging, hadden we misschien wel de drie punten mee naar huis."

De penaltyfase steldeVanhaezebrouck in vraag na een natuurlijke positie van de ongelukkige Owusu: “Hij stond met zijn rug naar de actie en kreeg de bal tegen de arm. Die arm bevond zich net in die positie om niet te vallen. Als hij de arm naast het lichaam houdt, valt hij. Het is een natuurlijke reflex, maar dat staat wellicht niet in het regelement. Men zegt steeds arm boven het lichaam is penalty, maar daar moeten we mee stoppen. De scheidsrechter verwijt ik niets. Hij moet de regels volgen, ook al is het een belachelijke regel.”

"Zuur dat die bal op de stip ging"

Andreas Hanche-Olsen

Een flitsende start zorgde voor een snel doelpunt, maar op het einde van de rit hield Oostende de drie punten thuis. Voor Andreas Hanche-Olsen werd het geen aangename avond in de verdediging: “Die penalty was heel ongelukkig. Oostende had het momentum na de 1-1, maar wij kwamen opzetten. Net dan raakte die bal de hand van Owusu. Zuur dat die bal op de stip ging, want het was zeker niet zijn intentie. Maar tegenwoordig staat elke bal tegen de hand gelijk aan penalty.”

Nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck liet alvast een goede indruk na op de Noorse verdediger: “De eerste kennismaking met de coach was heel goed. Hij staat voor offensief voetbal maar wil eerst en vooral het defensieve op orde hebben. Hij is hier nog maar pas, maar we hebben in die tijd al heel wat zaken met hem bekeken, zoals stilstaande fases en onze structuur op het veld.”