Jupiler Pro League - Journée 17

Dimanche 20-12-2020 - 13:30

Club Brugge KV Club Brugge KV 0 - 1 KAA Gent KAA Gent
“Heel tevreden over de overgave, de inzet en de collectiviteit”

Hein Vanhaezebrouck

"Hier de drie punten veroveren, dat zorgt voor vertrouwen"

Sinan Bolat

Wat een prestatie van het team. Met 0-1 winnen op Club Brugge, het is niet veel ploegen gegeven. In doel botste Brugge op een ijzersterke Sinan Bolat. Een deugddoende prestatie zo zegt hij zelf: “Hier de drie punten veroveren, zorgt voor vertrouwen. Niet alleen voor mij maar voor het hele team en de staf. We voerden onze taken uit en streden voor elke bal. De coach maakte vanaf zijn aankomst duidelijk wat hij van ons verwachtte en dat hebben we vandaag zeker getoond.”

Een tweede clean sheet op een rij voor Bolat na een moeilijke periode: “Ik sloot laat aan bij het team en had fysiek wat achterstand. Ik geef ook toe dat ik mindere matchen keepte. Sommige doelpunten die ik slikte konden gewoon niet. Ik ben dan ook blij dat we vandaag de tweede clean sheet op een rij pakten. Hopelijk volgen er nog meer, maar die nul op het scorebord hebben we te danken aan het collectief. De ploeg stond goed in de organisatie en ook de communicatie loopt al een stuk vlotter. De zege en de clean sheet zijn er gekomen door het hele team.”

“Nu moeten we vooral realistisch blijven en niet gaan zweven. We hebben 9 op 9 maar we komen van ver. Nu genieten we even van het resultaat, maar morgen ligt de focus al op Kortrijk, want ook dat wordt een moeilijke partij."

"Met die 9 op 9 doen we een goede zaak"

Alessio Castro-Montes

“0-1 voor Gent, doelpunt van Castro-Montes.”, galmde door de speakers. Maar het was jammer genoeg wel degelijk Club Brugge-verdediger Ricca die een own goal maakte. “De trainer zei dat ik hem moest claimen.”, lachte Castro-Montes achteraf. “Maar als je de beelden bekijkt, zie je dat ik de bal niet aanraak. Het is wel zo dat als ik er niet ben dat het daar dan geen 0-1 staat, dat zei de coach ook. Dus ik ben ook wel blij met de inzet en de loopactie bij dat doelpunt. Alleen jammer dat hij niet op mijn naam komt te staan.”

Vlak voor affluiten werd Castro-Montes nog gewisseld voor Igor Plastun.
“Ik was kapot op het einde. Voor de match had ik wat last aan mijn heup. Dus ik wist wel dat het zwaar ging worden, maar ik ben toch blij dat ik zo goed als de volledige wedstrijd heb kunnen spelen.”

Onze Buffalo’s wonnen nu drie matchen op rij, goed voor een prachtige 9 op 9.
“Dit geeft een heel anders gevoel dan ervoor uiteraard. Naar Brugge gaan met 6 op 6 of met 0 op 6, zoiets is echt een wereld van verschil. Dus alles wat we hier konden rapen was bonus. Daardoor zijn die drie punten een enorme boost voor het vertrouwen. Of we vertrokken zijn? Met die 9 op 9 doen we alvast een goede zaak. Nog één wedstrijd (tegen Kortrijk) en dan is er die kleine winterstop. En we hopen natuurlijk dat we onze goede vorm nadien kunnen verderzetten.”, eindigde Castro-Montes