Jupiler Pro League - Journée 18

Mercredi 16-12-2020 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 Waasland-Beveren Waasland-Beveren
“Drie punten, drie goals en een clean sheet. Positieve avond voor de ploeg, maar we zijn er nog niet.”

Hein Vanhaezebrouck

"Het was al even geleden"

Michael Ngadeu

Een opgeluchte Michael Ngadeu blikte tevreden terug op de overwinning tegen Waasland-Beveren. “Twee overwinningen op rij en een clean sheet, beide zijn toch al even geleden. Op basis van de eerste helft was dat zeker verdiend. Na rust kwamen we wat slap uit de kleedkamer, maar wisten we ons goed te herpakken met doelpunten van Yaremchuk en Bukari. Ik zou liegen als ik zei dat dit niet voor vertrouwen zorgt. Met oog op de wedstrijd van zondag is dit mooi meegenomen. Een match op Brugge is immers nooit evident.”

“Je merkt al goed de hand van de trainer. Hij heeft als eerste werk de defensie onder de loep genomen en dat zie je. We slikten te gemakkelijk doelpunten de laatste maanden. Helaas zakte de moed ons dan soms in de schoenen. Je zag dat bijna iedereen onder zijn niveau presteerde, mezelf inclusief. Nu is er hier en daar gecorrigeerd en loopt het vlotter, maar de weg is nog lang. Op naar zondag. De voorbereiding voor de match tegen Brugge is kort maar we hebben het nodige vertrouwen getankt.”

"De trainer geeft ons vertrouwen"

Alessio Castro-Montes

"Deze overwinning doet heel veel deugd"

Alessio Castro-Montes

Doelpuntenmaker Alessio Castro-Montes opende na 25 minuten de score, met zijn 'mindere' linker nota bene. “Ik scoorde nu al voor de tweede keer met links (lacht). Al ben ik wel nog altijd rechtsvoetig”, begon Castro-Montes. “Maar deze overwinning doet wel heel veel deugd. Onze eerste 6 op 6 ook dit seizoen én we houden nog eens de nul. Iedereen speelde een puike wedstrijd, dus dit geeft zeker en vast vertrouwen. En dat gevoel moeten we meenemen naar de match van zondag (tegen Club Brugge).”

“We hebben de tegenstander de hele match goed vastgezet. Dat is best zwaar, maar het systeem van de coach verplicht dat. En de laatste twee matchen is dat toch al goed gelukt. Of dit door Hein komt? De hand van de nieuwe coach is zichtbaar, ja.”

Toch waren er volgens Castro-Montes ook nog werkpunten. “Maar dat is ook wel normaal met een nieuwe trainer. We zitten nog maar aan het begin hé. Maar we maken vorderingen en iedereen begint meer en meer te snappen wat zijn taken zijn. Dus ik zie wel progressie.”