Jupiler Pro League - Journée 18

Mercredi 16-12-2020 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 Waasland-Beveren Waasland-Beveren

Na de thuiszege tegen Standard volgde al snel een nieuwe wedstrijd in eigen huis, deze keer tegen ploeg in vorm Waasland-Beveren. Vanhaezebrouck hield vast aan de basiself die de klus klaarde tegen Standard en voerde dus geen wijzigingen door. Van bij de aftrap viel de Gentse gretigheid op en de hoge druk bracht de bezoekers af en toe in de problemen. Toch was de eerste grote kans voor Heymans, die met een verrassende uithaal de lat trof. Bolat moest ook redding brengen op een schot van Koita.

Gent nam de wedstrijd resoluut in handen en legde vloeiende combinaties op de mat. Dat leverde nog binnen het openingskwartier al kansen op, maar Bukari zag zijn plaatsbal op de rechterpaal stranden. Ook Yaremchuk was dicht bij de openingstreffer, maar Jackers bracht nog redding. Castro-Montes brak de ban met een rush vanop rechts en met links legde hij de bal in de verste hoek binnen (1-0). Een paar minuten later werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar Odjidja werd nog gestuit door Jackers. 

Nog voor het half uur glipte Bukari door de buitenspelval, maar deze keer belandde zijn schot op de linkerpaal. De bezoekers hapten naar adem, maar wisten de schade te beperken tot aan de rust. Mohammadi kopte wel een voorzet binnen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Waasland-Beveren kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer en leek aanvankelijk het evenwicht te herstellen, maar nog voor het uur kregen de bezoekers een stevige opdoffer. Bukari werd door Odjidja diep gestuurd en legde perfect opzij naar Yaremchuk, die eenvoudig kon binnen tikken (2-0). De Buffalo's hielden vlot controle over de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd was het wel even schrikken toen Heymans oog in oog met Bolat verscheen. Hij mikte echter rakelings naast en liet zo de aansluitingstreffer liggen.

Het was het signaal voor Gent om nog een tandje bij te steken en Jackers kon een pegel van Odjidja maar met de grootste moeite redden. Bukari kende voor rust pech met twee ballen op de paal, maar zette in de slotminuten alsnog de kroon op het werk. Van buiten de zestien mikte hij hard en laag in de linkerhoek (3-0). Ei zo na scoorde hij in de blessuretijd nogmaals, maar na een snelle rush door het centrum van de verdediging vond hij Jackers op zijn weg. De overtuigende zege bezorgde de Buffalo's een 6 op 6 en een stevige portie vertrouwen voor de rest van de competitie.