Play-Off 1 - Journée 1

Dimanche 02-04-2017 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 Club Brugge KV Club Brugge KV

Michel Preud'homme / Hein Vanhaezebrouck

"Alle lof voor Kalu, die de bal perfect klaarlegde"

Moses Simon

Matchwinnaar Moses Simon was de held van de avond. Dankzij zijn twee goals kende KAA Gent een droomstart in de Play-Offs. Vooral de gelijkmaker was een beauty. “Merci voor de complimenten. Alle lof voor Kalu, die de bal perfect klaarlegde. Daardoor kon ik de bal heerlijk raken, een fantastische assist.” Ook de penalty schoot onze Nigeriaan vol zelfvertrouwen binnen: ”Vandaag was ik the number one and the lucky one. Ik voelde me goed en was klaar om te trappen. De twee goals gaven me een extra vertrouwensboost voor het verdere verloop van de wedstrijd.”

Na de rust en de uitsluiting van Troost-Ekong vocht de doelpuntenmaker mee als een leeuw om de voorsprong te verdedigen. “De zege was vandaag ons enige doel. Als ik daarom wat meer verdedigend werk dan anders moet opknappen, dan voel ik me daar zeker niet te goed voor.” Nu wacht een warm ontvangst van koploper Anderlecht. Simon heeft er een goed oog in. “Met ons geloof in eigen kunnen is veel mogelijk. Zeker ook een zege op Anderlecht, we hebben het nog al gedaan.” (RG)

"Moest ik mijn voet gezet hebben, dan was ik mijn been kwijt"

Brecht Dejaegere

Brecht Dejaegere speelde een puike match, die echter meer leek op een veldslag. “Play-Off 1 wordt altijd op het scherpst van de snee gespeeld, zeker als het een derby tegen Club Brugge betreft. Aan alles voelde je dat het een geladen wedstrijd was, op en naast het veld.” Onze West-Vlaming mocht van geluk spreken dat hij zonder breuk het veld kon afstappen, een tackle van Poulain maakte dat bijna onmogelijk. “Bij die tackle was ik zeer gefrustreerd. Moest ik mijn voet gezet hebben, was ik mijn been kwijt. Zo simpel is het. Dat ik in die fase nog geel krijg, maakt het helemaal absurd. Ik zou zogezegd een gele kaart gevraagd hebben voor Poulain, terwijl ik enkel wou zeggen dat die tackle met twee voeten vooruit geschift was.”

Toen de ploeg met tien viel, diende iedereen meer dan een tandje bij te steken om de drie punten in Gent te houden. Volgens Dejaegere geen simpele opdracht: “Brugge heeft gestalte te koop, terwijl bij ons niet de meest kopbalsterke jongens op het veld stonden. Je kon raden dat ze vanaf de uitsluiting veel centers zouden smijten, die wij zo veel mogelijk probeerden te blokken. Uiteindelijk zijn we geslaagd in onze opdracht, ook al was het een fysieke uitputtingsslag.”

Een gedroomde start voor de Buffalo’s, die dankzij de zege nu al op de beoogde derde plaats stonden. Voor straffe uitspraken was het echter nog te vroeg. “De weg is nog lang. Wij willen een Europees ticket bemachtigen. Europa of Champions League, dat zullen we later wel zien”, besloot Brechtje met een knipoog. (RG)

"We hebben 95 minuten lang getoond dat we echt wilden winnen"

Lovre Kalinic

Voor de tweede keer op rij won KAA Gent de Slag om Vlaanderen. De man van de tweede helft was keeper Lovre Kalinic. Hij hield La Gantoise recht met enkele klasse reddingen.
“De beginfase van de wedstrijd was wat ongelukkig. We krijgen al snel een doelpunt tegen, maar we hebben ons goed herpakt. De tweede helft werd er zeker niet gemakkelijker op, doordat we met tien verder moesten. But we made it (lacht). Welke redding de mooiste was? Allebei.”

“Iedereen was gebrand op een overwinning. Omdat we Play-Off 1 op het nippertje gehaald hadden en we nu wilden tonen wat we waard zijn. We zullen ons uiterste best doen om ons doel te bereiken. Door deze overwinning ligt alles open. Everything is possible. Nu eventjes rusten en vanaf dan volle focus op de volgende belangrijke wedstrijd op Anderlecht.”

De boomlange Kroaat oogde heel rustig. Noodzakelijk, volgens Kalinic: “Dat moet gewoon. Het belangrijkste is dat je gefocust blijft. Maar dit soort wedstrijden vind ik geweldig. Je voelt ook dat dit voor de supporters ook heel belangrijk is. En we hebben 95 minuten lang getoond dat we echt wilden winnen, een schitterende prestatie van de hele ploeg.” (TS)

"De ploeg was erg gefocust, ook na de vroege achterstand"

Stefan Mitrovic

Een foutloze start van Play-Off 1 voor de Buffalo’s. Al was het geen gemakkelijke strijd, zo vond ook verdediger Stefan Mitrovic: “In het begin merkte je al meteen dat het niet gemakkelijk ging worden. Zeker na de vroege rode kaart in de tweede helft. Vanaf dan was de vraag of we genoeg vechtlust konden tonen om die drie belangrijke punten thuis te houden. Dat hebben we vandaag gedaan. De motivatie om deze wedstrijd te winnen was heel groot. De ploeg was erg gefocust, ook na de vroege achterstand. Maar we bleven erin geloven.”

Op de vraag wat er nu allemaal mogelijk is, kwam er een heel nuchter antwoord: “We moeten vooral onze voeten op de grond houden. Ons doel is momenteel derde plaats. Natuurlijk proberen we zo dicht mogelijk bij de top aan te leunen. Maar Europees voetbal is momenteel onze prioriteit. In de Play-Offs mag je niet meteen beginnen dromen want uit ervaring weten we dat er heel veel kan veranderen op korte tijd. Al gaan we nu wel met een goed gevoel richting Anderlecht. We wisten vooraf dat de eerste wedstrijden belangrijke en misschien wel beslissende wedstrijden gingen zijn. Aan ons om volgende week een goed resultaat neer te zetten, verder zien we wel.”

Tot slot was er nog een woordje van lof voor de supporters: “Thuis zijn we heel sterk, mede dankzij onze supporters. In de moeilijke momenten staan ze ons bij, en dat hebben ze vandaag nog maar eens schitterend gedaan. Wij geloven in hun en zij geloven in ons.” besloot de Servische verdediger. (TS)