Play-Off 1 - Journée 2

Dimanche 09-04-2017 - 18:00

RSC Anderlecht RSC Anderlecht 0 - 0 KAA Gent KAA Gent

Anderlecht en Gent sloten de tweede speeldag van Play-Off 1 af in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht wilde een kloof slaan met Brugge en Gent, terwijl de Buffalo's Brugge konden inhalen op de tweede plaats. Makkelijker gezegd dan gedaan en Vanhaezebrouck miste naast de geblesseerde Neto ook Dejaegere, die ziek uitviel. Milicevic werd naast Esiti op het middenveld geposteerd, Gershon verving de geschorste Troost-Ekong en voorin startte Perbet in de basis.

Gent begon scherp aan de wedstrijd met een fraaie stiftbal van Simon naar Perbet, maar die werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het was niet meteen het sein voor veel aanvalsgeweld, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het tactisch plannetje van Vanhaezebrouck hield de thuisploeg ver weg van het Gentse doel. Pas na een half uur spelen vielen de eerste kansjes te noteren. Een gevaarlijke kopbal van Mitrovic werd voor doel ontzet, pogingen van Asare en Perbet belandden in de armen van Boeckx.

Pas op slag van rust raakte topschutter Teodorczyk dan toch eens door de Gentse defensie, maar Kalinic was eerder op de bal. De tweede helft begon met meer animo. Na twee minuten zette Simon uitstekend voor in de loop van Kubo, maar die besloot ineens over doel. Ook de Brusselaars konden meer dreigen en toen de bal met wat geluk voor de voeten van Tielemans belandde, knalde die hard op de lat.

De wedstrijd golfde nu vlot heen en weer en het was Kubo die nog enkele mogelijkheden kreeg. Na een knappe dribbel zag hij zijn poging echter afgeblokt en een afstandsschot van buiten de zestien vloog een metertje over. Na een meesterlijke steekpass van Milicevic kon de Japanner nog eens aanleggen, maar opnieuw mikte hij te hoog.

In het slotkwartier drong Anderlecht nog enkele keren aan, maar evenmin met succes. Een hakje van Dendoncker en een schot van Obradovic stierven in de grijpgrage handen van Kalinic. Ook met kopballen van Sapjic en Bruno kende de Gentse doelman niet al te veel moeite. Het bleef dus bij een scoreloos gelijkspel, een uitslag waar beide ploegen vrede mee konden nemen. Gent behield zijn derde plaats en Anderlecht bleef op kop met vier punten voorsprong op Club Brugge.