Play-Off 1 - Journée 4

Vendredi 21-04-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 KV Oostende KV Oostende

Yves Vanderhaeghe / Hein Vanhaezebrouck

"10 op 12 was beter, maar 8 op 12 ook niet slecht"

Danijel Milicevic

"De rug rechten en trachten om de volgende wedstrijd beter te doen"

Lovre Kalinic

Lovre Kalinic speelde zijn wedstrijd, maar kwam zichtbaar ontgoocheld de mixed zone binnengewandeld. Na twee clean sheets zag hij zijn netten opnieuw trillen. Doelpuntenmaker Franck Berrier poeierde de bal via de deklat binnen, onhoudbaar voor onze boomlange keeper. “We hebben vanavond twee punten verloren. Lang moeten we daar echter niet bij stilstaan. We moeten de rug rechten en trachten om de volgende wedstrijd beter te doen”, klonk het strijdvaardig.

De grote oorzaak van het puntenverlies stond volgens hem aan de overkant van het veld: Oostende-doelman Silvio Proto. “Wat een beresterke wedstrijd speelde hij toch. Amazing. Oostende mag hem dankbaar zijn.” Het respect tussen beide doelwachters is duidelijk groot. Kalinic toonde zich ondanks het gelijkspel groot. “Het is maar normaal dat ik hem na de wedstrijd ging feliciteren. He did a really good job.”

Ondanks de ontgoocheling mocht er niet te zwaar getild worden aan het puntenverlies. “De ambitie blijft ongewijzigd. De match tegen Zulte-Waregem komt er al snel aan en daar moeten we ons nu op focussen. Wij bekijken het match per match en moeten ons niet bezighouden met de anderen.” (RG)

"Die twee verloren punten van vandaag moeten we buitenshuis maar binnenrijven"

Stefan Mitrovic

Stefan Mitrovic stond wederom zijn mannetje in de Gentse defensie, maar stapte niet ongeschonden van het veld. “Ik heb last van de hamstrings. Hopelijk is het niets ernstigs en komt de wedstrijd van dinsdag in Waregem niet in het gedrang. Morgen zal er meer duidelijkheid zijn.”

KV Oostende bleek andermaal geen hapklare brok voor de Buffalo’s. Door de knappe goal van Berrier neemt KVO een puntje mee naar de kust. “Het was een moeilijke wedstrijd, zoals altijd tegen Oostende. Thuis moeten we altijd winnen, maar de twee verloren punten van vandaag moeten we buitenshuis maar binnenrijven.”

Een sterke Mitrovic kunnen we altijd gebruiken, alleen al omwille van zijn strijdvaardigheid en optimisme. “Onze focus ligt nog steeds op de derde plaats. Dat Europees ticket binnenhalen, daar draait het om. We zullen het echter niet nalaten om een hogere plaats in het eindklassement in te nemen.” (RG)

"Dit is geen drama"

Thomas Matton

"Kreeg een tik tegen mijn enkel, de wedstrijd uitspelen zat er niet meer in"

Anderson Esiti

Anderson Esiti werd naar de kant gehaald in de 73ste minuut. Hij kon – naar eigen zeggen – echt niet meer verder. “Ik kreeg een tik tegen mijn enkel, dus de wedstrijd uitspelen zat er niet meer in. De dokter vertelde me dat alles wel goed komt. Vandaag was echt geen gemakkelijke wedstrijd. We kregen veel kansen en hadden eigenlijk al veel sneller moeten scoren. Maar ook zij hebben heel wat kansen gehad. De drang naar winst was heel groot, maar het heeft spijtig genoeg niet mogen zijn. Als we hier de drie punten hadden gepakt, konden we iets rustiger naar Anderlecht – Club Brugge kijken. Het is moeilijk om iets te hopen. Als het ene team wint, kan dat goed voor ons zijn, langs beide kanten, maar we zien wel.”

Esiti ontving net voor de rust zijn derde gele kaart en zal er tegen Zulte Waregem niet bij zijn. “Ik sprak met de scheidsrechter en hij vertelde me dat ik een tegenaanval afbrak. Ik viel en legde met m’n hoofd Dimata op de grond, wat niet echt de bedoeling was. Het klopt dat ik soms sneller een kaart krijg en niet zo snel een kaart tegenkrijg. Omdat ik steviger op mijn benen sta, val ik minder snel. Het is vaak zo dat ik bij m’n eerste fout een kaart krijg. Op Charleroi was dit ook het geval. Al snap ik de scheidsrechter bij de beslissing van vandaag. Het is trouwens nooit mijn bedoeling om iemand te blesseren.” (TS)

"Echt veel kansen gehad, jammer dat we ze niet konden afwerken"

Yuya Kubo

Dé man in vorm bij de Buffalo’s is Yuya Kubo. Met gemeten voorzetten en listige passen was hij een gesel voor de Oostendse defensie. Hij zorgde, met zijn tweede doelpunt in evenveel matchen voor de gelijkmaker en meteen ook voor de 1-1 eindstand. “We hebben echt veel kansen gehad, alleen is het jammer dat we ze niet konden afwerken. Die goal ging lekker binnen, dat wel. Maar spijtig genoeg waren we niet voldoende efficiënt”, aldus een ontgoochelde Kubo na afloop van de wedstrijd.

Tegen Club Brugge trapte Kubo de bal nog heerlijk tegen de netten, maar Milicevic blijft de vaste vrijetrapnemer. “Klopt, hij staat als eerste op de lijst. Misschien dat ik binnenkort nog mijn kans krijg.”, besloot de 23-jarige Japanner. (TS)