Play-Off 1 - Journée 1

Dimanche 31-03-2019 - 18:00

Club Brugge KV Club Brugge KV 3 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Ik reken op een sterke reactie van mijn team"

Jess Thorup

Rechte rug, strenge blik maar borst vooruit, zo zat Jess Thorup tijdens de persconferentie in Jan Breydel. “Mijn felicitaties aan Club Brugge, een verdiende overwinning voor hen en een offday van ons. Ze waren vanaf minuut 1 sterker en scherper.”

Terug met de voetjes op de grond heet zoiets. “Wij kwamen naar hier met 4 overwinningen op rij en veel vertrouwen op zak. Van dat vertrouwen zag ik echter niets terug. Klimmen in de rangschikking was onze ambitie, maar met het niveau dat we vandaag toonden, zal het aantal overwinningen zeer magertjes zijn.”

Uiteraard hielp ook de vroege uitsluiting van het hart van de ploeg - Vadis Odjidja - niet. “Als je na 25 minuten dan ook nog met tien komt te staan, is het game over. Die rode kaart maakt me echt kwaad. De ref vertelde me dat hij niet anders kon dan rood geven. Dat het team zo in de problemen wordt gebracht, kan ik niet accepteren. Wie weet hoeveel matchen we Vadis nu nog kwijt zijn...”

Bladzijde omdraaien nu - het was uiteindelijk nog maar de eerste match. “Ik heb gezegd tegen de spelers dat we de match van vandaag zo snel mogelijk moeten vergeten. Gelukkig is er woensdag terug een match”. Dan komen de Rouches van Michel Preud’Homme op bezoek. “Ik reken op een sterke reactie van mijn team”, besloot de coach met een strenge blik. Iedereen op scherp. (RG)

"Het werd meer tegenhouden dan zelf creëren"

Timothy Derijck

“We waren, in tegenstelling tot Club Brugge, niet goed begonnen aan de wedstrijd.”, begon Timothy Derijck. “De eerste goal werd veel te gemakkelijk weggegeven. Vormer stond helemaal alleen en kon de bal zonder al te veel problemen binnen leggen. En dan viel die rode kaart, een cruciaal moment in de wedstrijd. Meteen daarna kregen we die 2-0 om de oren en dan wisten we allemaal dat het moeilijk werd.”

“Ze bleven druk zetten tot het einde van de eerste helft. In de tweede helft kregen we net hetzelfde verhaal en het werd meer tegenhouden dan zelf creëren. De derde goal viel ook na een verandering in de ploeg, namelijk die wissel. Maar dat het niet gelopen is zoals we gehoopt hadden, dat was wel duidelijk.”

Gelukkig laten Derijck en co. de kopjes niet hangen: “We hebben nog negen wedstrijden te gaan, plus dan de bekerfinale. Het is aan ons om te tonen dat we het wél verdienen om bij de beste zes te staan.” (TS)

"Na die rode kaart wisten we dat het moeilijk ging worden"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski hield onze Buffalo’s recht met enkele prachtige saves, maar het mocht niet zijn. Al is Play-Off 1 nog lang niet verloren: “We moeten niet beginnen panikeren. Onze bedoeling is om, in deze campagne, wedstrijd per wedstrijd te bekijken. We hebben woensdag (tegen Standard) de kans om te tonen dat we niet opgeven na een nederlaag. Na die rode kaart wisten we dat het moeilijk ging worden, maar dat is voetbal. Zoiets kan gebeuren. Nu is het belangrijk om opnieuw hard te werken voor de match van woensdag.”

Een slag in het gezicht was het wel: “We zijn met veel vertrouwen Play-Off 1 ingegaan. Ook omdat we vandaag absoluut een goed resultaat wilden neerzetten maar dat is spijtig genoeg niet gelukt. Maar iedereen weet dat het snel kan keren. Volgende week wordt er misschien al iets helemaal anders verteld over onze ambities. Dat wil niet zeggen dat dit geen zure nederlaag was, vooral na die 12 op 12 in de reguliere competitie. Maar we willen zeker nog iets betekenen in PO1, dat wel”, besloot Kaminski. (TS)

"Goed dat er woensdag snel een nieuwe wedstrijd volgt"

Brecht Dejaegere

Dejaegere viel in na de rode kaart voor Odjidja en hielp mee om het Gentse middenveld overeind te houden: "Het was een vervelende situatie om in te vallen vandaag maar ik ben blij dat ik mocht spelen. We hadden iets meer moeten voetballen van achteruit, maar speelden te veel op lange ballen. Het was soms wanorde, wat zeker kan gebeuren, maar dan is het aan de ervaren jongens om dat terug recht te trekken.. Het is de manier hoe je er mee omgaat en dat was net iets te onzorgvuldig vandaag."

Dat de rode kaart van Odjidja wellicht nog een staartje zal krijgen, hield Dejaegere ook reeds in gedachten: "Het is een spijtige zaak dat Vadis nu waarschijnlijk enkele wedstrijden zal missen. Maar het is nu aan andere jongens om op te staan. Jammer genoeg viel ook snel de 2-0 en was de match vrij snel gespeeld. Laat het een belangrijke les zijn voor iedereen: Play-Off 1 is weldegelijk gestart en dit zijn tien finales. Voor mij gaat het wedstrijd per wedstrijd en dan zien we wel. Het is goed dat er woensdag snel een nieuwe wedstrijd volgt en daar zullen we opnieuw aan 100% starten.” (MDM)

"Alles kan nog gebeuren"

Roman Yaremchuk

“Het was een heel moeilijke wedstrijd vandaag. Het is jammer dat we hier verliezen voor al onze supporters, die ons meer dan 90 minuten uit volle borst aangemoedigd hebben en achter ons zijn blijven staan. We hadden veel beter moeten spelen maar er zijn nu nog 9 wedstrijden en alles kan nog gebeuren. Op Brugge komen spelen is voor Gent altijd moeilijk, maar de beslissing van de ref (rode kaart voor Odjidja) maakte het voor ons nog moeilijker. Hier met tien man staan en nog 65 minuten te spelen hebben, dat is een quasi onmogelijke zaak. Maar we moeten nu zeker ons hoofd niet laten hangen en rustig blijven onder de omstandigheden. We zullen woensdag het beste van onszelf geven en hebben later nog altijd de terugwedstrijd in de Ghelamco Arena tegen Brugge om onszelf tegen hen te bewijzen.” (MDM)