Play-Off 1 - Journée 1

Dimanche 31-03-2019 - 18:00

Club Brugge KV Club Brugge KV 3 - 0 KAA Gent KAA Gent

Jess Thorup gaf het vertrouwen aan de elf die Sint-Truiden over de knie legden op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Vol vertrouwen werd de moeilijke verplaatsing naar Club Brugge aangevat en dat leidde tot een erg open en boeiend openingskwartier. Aan beide kanten waren er kansen, de beste was een afstandsknal van Schrijvers op de lat. Het was de thuisploeg die beloond werd: Vormer schoot een voorzet aan de tweede paal binnen (1-0).  

Iets voor het half uur incasseerden de Buffalo's twee mokerslagen die de wedstrijd al in een beslissende plooi legden. Eerst trapte Odjidja Wesley aan in een duel en op aangeven van de VAR trok scheidsrechter Lambrechts rood. Nauwelijks één minuut later vlamde Mata vanop ruim 25 meter via de onderkant van de lat binnen (2-0). Dejaegere werd ingebracht om het Gentse middenveld overeind te houden en dat lukte vrij aardig, want voor rust moest Kaminski enkel nog ingrijpen op een strakke uithaal van Schrijvers.

Met een dubbele achterstand en een mannetje minder werd de tweede helft een aartsmoeilijke opdracht. Toch was Sorloth dicht bij de aansluitingstreffer toen Horvath in zijn voeten uitverdedigde, maar hij plaatste de bal over het doel. Nog voor het uur dreef Vanaken de score nog verder op door een voorzet van Dennis binnen te schieten (3-0). Diatta dacht ook een doelpuntje mee te pikken, maar hij zag zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Door de ondertalsituatie kon Gent nauwelijks nog dreigen, waardoor het vooral zaak was om de score in het laatste half uur niet verder te laten oplopen. De Buffalo's slaagden daar ook in, vooral door een sterke Kaminski. Oog in oog met Openda en Danjuma toonde hij zich telkens de betere en ook een kopbal van Vanaken maakte hij onschadelijk. Desondanks bleef het wel een start in mineur in Play-Off 1.