Play-Off 1 - Journée 10

Dimanche 19-05-2019 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 RSC Anderlecht RSC Anderlecht

Karim Belhocine / Jess Thorup

"Doet me ongelofelijk veel plezier"

Dylan Bronn

"Gedaan wat we konden en nu is het afwachten"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja dirigeerde de Buffalo’s naar de verhoopte vijfde plaats maar de winnaar in hem wil meer. “Dit is mooi, maar we hebben te veel kansen nodig om te scoren. Het verhaal van heel het seizoen. Eigenlijk konden we, zonder overdrijving, 4-0 voorstaan aan de rust. Scoren moet vlotter”. Amen to that.

Het doel is wel bereikt, dat mogelijk laatste Europees ticketje bemachtigen. “Ja, eigenlijk moest dat afwachten niet hé. Onze taak was de beker winnen en dat hebben we nagelaten. Maar goed, we hebben gedaan wat we konden en nu is het afwachten”.

Blij was hij echter vooral voor de coach. “We hebben door ons sterk einde getoond dat we volledig achter hem staan, maar eigenlijk was onze zogezegde ruggesteun niet nodig. Hij is gewoon een heel goede coach die ons vertrouwen verdient”. (RG)

"Hierop kunnen we verder bouwen"

Anderson Esiti

Anderson Esiti stond met een glimlach in de mixed-zone na afloop van de match: “Dit was een belangrijke overwinning”, begon Esiti. “Voetbal is echt ongelooflijk en het kan zo snel keren. We begonnen de Play-Offs niet goed en oké, de matchen waren niet zo slecht, maar we verloren ze wel. Dus ik vond het wel erg belangrijk dat we Play-Off 1 goed afsloten met drie overwinningen op rij. Dat was geen gemakkelijke opdracht maar het is ons toch gelukt. Daar ben ik meer dan blij om. En misschien geeft die 5de plaats wel recht op Europa, we zien wel.”

Esiti speelde alweer een goede match, met enkele mooie acties. “Voor mij persoonlijk ging het ook weer goed vandaag.” Esiti dribbelde twee keer op evenveel minuten. “Ik voelde me goed, dus ik dacht: ‘Waarom niet?’. Zo’n acties doe ik trouwens ook op training hoor. Vraag maar aan mijn ploegmaats! (lacht)”

“We waren vol vertrouwen vooraf. De kapitein gaf ons mee dat we van deze match moesten genieten en dat hebben we gedaan. Als we hierop kunnen verder bouwen, dan heb ik er vertrouwen in voor volgende seizoen.”

Esiti vond het een seizoen met ups en downs: “Maar al bij al was het zeker niet allemaal negatief. Het klopt dat het begin niet super was, maar toch ben ik wel redelijk tevreden over dit seizoen. Zelfs ben ik wel een tijdje geblesseerd geweest, vlak voor de Play Offs. Maar toen ik weer op het veld stond, ging alles terug goed. En nu ga ik op vakantie, naar mijn familie! (lacht)” (TS)