Play-Off 1 - Journée 10

Dimanche 19-05-2019 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 RSC Anderlecht RSC Anderlecht

Op de laatste speeldag van Play-Off 1 was er nog hoogspanning in de Ghelamco Arena, waar Gent en Anderlecht en rechtstreeks duel uitvochten voor de vijfde plaats. Bronn was geschorst na zijn dubbele gele kaart op Antwerp en Derijck was nog geblesseerd, waardoor Rosted en Plastun het nieuwe hart van de defensie vormden. Voorin kreeg Kvilitaia de voorkeur op Yaremchuk. 

De Buffalo's hadden genoeg aan een gelijkspel om de vijfde plaats vast te houden, maar ze begonnen allerminst behoudend aan de partij. Na amper 1 minuut en 9 seconden lag de bal al in het doel van de bezoekers. Sorloth vond eerst nog Didillon op zijn weg, maar Kvilitaia schoot de rebound wel binnen (1-0). Saelemaekers prikten tegen voor de bezoekers, maar hun schoten gingen volledig de mist in.

Gent duwde door en zocht nadrukkelijk naar een dubbele voorsprong. Kvilitaia was erg dicht bij zijn tweede van de avond, maar kwam millimeters te kort om een bal van Souquet binnen te glijden. Ook Sorloth was er dichtbij, maar kon niet afwerken. Na een half uur blesseerde de Noor zich onfortuinlijk in een duel en moest van het veld gedragen worden.

In het derde kwartier schoot Amuzu over, maar toch vielen de meeste kansen weer aan de andere kant. Plastun kopte via Bornauw net naast, Yaremchuk werd in kansrijke positie nog in extremis van de bal gezet en Didillon maakte een strakke voorzet van Souquet onschadelijk. Na de pauze kwam Anderlecht gretiger voor de dag en kon meer dreigen, vooral over de flanken. Bolasie kopte de beste kans naar de linkerhoek, maar Kaminski liet zich niet verrassen.

Ook Didillon werd terug aan het werk gezet. Met een strak schot van David had hij de grootste moeite en bij een gevaarlijke scrimmage in zijn zestien hield hij stand. Bornauw was ondertussen al aan zijn tweede gele kaart ontsnapt en werd even later naar de kant gehaald door Belhocine. Een kwartier voor tijd kreeg Gent het deksel op de neus toen Bolasie een voorzet in doel kon tikken (1-1).

De kopjes gingen allerminst hangen bij de Buffalo's en na een indrukwekkende sprint werd Yaremchuk pas in de zestien gestuit door Amuzu, waarna David de bal in de linkerhoek voorbij Didillon plaatste (2-1). Daarmee verwees hij Anderlecht definitief naar de zesde plaats in Play-Off 1, terwijl Gent met een derde opeenvolgende zege Play-Off 1 toch nog in schoonheid beëindigde.