UEFA Europa League groep L - Journée 6

Jeudi 10-12-2020 - 21:00

TSG Hoffenheim TSG Hoffenheim 4 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Een totaal van 0 op 18 daar kan je niet trots op zijn"

Hein Vanhaezebrouck

Donderdagavond werd geen fijne terugkeer naar de Europa League voor coach Hein Vanhaezebrouck: “Ik had meer verwacht van mijn ploeg. We hadden totaal geen grip op die eerste helft en voerden ook niet uit wat vooraf gevraagd werd. Hier zit een ontgoochelde coach. Het eerste kwartier gaven we weinig weg maar dan pakten we opnieuw zo’n knullig tegendoelpunt. Op dat vlak blijft het duren bij Gent. Het zijn zaken die vermijdbaar zijn, maar het zal nog wat tijd vragen. Het laatste halfuur brachten we andere jongens in en dan merkte je dat het beter liep. We begonnen te voetballen zoals ik KAA Gent wil zien evolueren.”

“Mentaal zal er oplapwerk nodig zijn naar zondag toe. Geen enkele speler verliest graag dus dit hakt er wel even in. We mogen ook niet vergeten dat we hier tegen de beste ploeg speelden uit de poule. Dit keer speelden we ook met een nieuw elftal, maar dat mag geen excuus zijn want we beschikken over een kwalitatieve kern. We hadden vooral in die andere Europese matchen punten moeten pakken, maar daar zag je dezelfde problemen terug. Achterin vallen er te gemakkelijk doelpunten en voorin zijn we niet efficiënt genoeg met de kansen die we creëren. Een totaal van 0 op 18 daar kan je niet trots op zijn."

"Hoffenheim was gewoon beter op alle vlakken"

Tim Kleindienst

“Algemeen gezien was het niet goed genoeg van het collectief, ook niet van mezelf trouwens. Hoffenheim stond er van de start. Ze drukten naar voren, hadden enkele slimme passes in de voeten waardoor wij er niet meer uitkwamen. We voetbalden niet veel kansen bij elkaar maar degene die we creëren moeten we beter uitvoeren. Nu zijn het vaak 80% kansen maar die moeten we opkrikken naar 100% kansen. Als spits wil je graag de actie maken en scoren. Natuurlijk ben je dan altijd teleurgesteld als het scoren niet lukt. We hadden nochtans enkele kansen hoor. Ik denk bijvoorbeeld terug aan de kans voor de 0-1 via Bukari in de eerste helft. Mocht die binnengaan krijg je een heel andere match, maar dat is speculeren. Maar we moeten ook Hoffenheim erkennen. Het is een goed collectief met uitstekende spelers. In de match toonden ze aan de bal waarom ze bovenaan onze poule staan. Ze waren gewoon beter op alle vlakken.”