UEFA Europa League voorrondes - Journée 3

Jeudi 08-08-2019 - 17:30

AEK Larnaca AEK Larnaca 1 - 1 KAA Gent KAA Gent

In het broeierig hete Larnaca speelden de Buffalo's hun heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Europa League. Kubo kwam terug in de ploeg en werd voorin gekoppeld aan Yaremchuk. Op het middenveld kreeg Dejaegere de voorkeur.

Door het vroege aftrapuur baadde de AEK Arena nog volop in de zon, moeilijke omstandigheden dus. De thuisploeg begon vinnig aan de partij en was ook dreigend via een schot van Acoran dat er maar net naast ging. Kubo tekende voor de eerste Gentse kans, maar hij schoot recht op Ramirez. Iets vorobij halfweg dribbelde Dejaegere knap naar binnen en stak door naar Yaremchuk, die zelfzeker de bal voorbij Ramirez knalde (0-1).

Larnaca liet de moed niet hangen en was twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst mikte Giannou een volley rakelings naast, iets later strandde een uithaal van Trickovski op de paal. Ook Odjidja kende pech toen een prachtige uithaal van buiten de zestien ook tegen de paal belandde.

De tweede helft had aanvankelijk minder om het lijf. Het stadion lag nu wel in de schaduw van de ondergaande zon, maar zelfs in die schaduw overheerste de warmte. Plastun kopte een hoekschop naast en aan de overzijde werd een voorzet van Tete er ook al naast gekopt. Iets voorbij het uur kreeg David na een sublieme pass van Odjdija dé kans om de score te verdubbelen, maar Ramirez hield hem nog van dat doelpunt.

Kaminski moest ook nog aan de slag om een verraderlijke vrije trap naast te tikken, maar leek daarna rustig te kunnen toekijken hoe Gent de 0-1 over de streep trok. Tot Trickovski in de 88ste minuut gevat opdook in de zestien en een voorzet hard voorbij Kaminski kopte (1-1). Toch een domper op de Gentse feestvreugde dus, ook al is een gelijkspel met een uitdoelpunt in Europa geen slecht resultaat.