Gent wint Europe Play-offs dankzij 2-4 zege in Mechelen

Speeldag 7 - Europe Play-offs 2023-2024 - 04-05-2024 om 18:15 u

Op het veld van eerste achtervolger KV Mechelen kwamen de Buffalo's op achterstand door een afstandsschot van Hairemans, maar niet veel later schoof Fernandez-Pardo de gelijkmaker binnen. Slimani kopte de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar nog voor rust keerde Gent de situatie al helemaal om. Mitrovic strafte een verdedigende fout af en op slag van rust trof ook Tissoudali nog raak. In de tweede helft hielden de Buffalo's de wedstrijd onder controle en het was invaller Hjulsager die met een prachtig afstandsschot het definitieve verdict velde. Dankzij de 2-4 zege verstevigde Gent zijn voorsprong op Mechelen tot 9 punten, niet meer te overbruggen in de resterende drie speeldagen. Voor het vierde jaar op rij slaagde Gent er dus in om de Europe Play-offs te winnen.