💬 Reacties na KV Mechelen - KAA Gent

💬 Reacties na KV Mechelen - KAA Gent

Speeldag 7 - Europe Play-offs 2023-2024 - 04-05-2024 om 18:15 u

Opdracht volbracht. KAA Gent verzekerde zich op speeldag 7 van eindwinst in de Europe Play-Offs. Na een moeilijke eerste helft wisten de Buffalo's het af te maken in de tweede helft. Na afloop spraken we met twee doelpuntenmakers, Andrew Hjulsager en Stefan Mitrovic. Coach Vanhaezebrouck gaf tot slot nog zijn analyse.

Hein Vanhaezebrouck: "Blij met de overwinning maar geen geweldige prestatie van onze kant"

Stefan Mitrovic: "Getoond dat we veruit de beste ploeg zijn"

Stefan Mitrovic – zijn naam sierde het scorebord Achter De Kazerne en dat is toch eerder zeldzaam te noemen. Deze goal betekende toch dat tikkeltje meer voor de sympathieke Serviër. “Uiteraard ben ik tevreden dat ik op een moeilijk moment de ploeg kon helpen met een doelpunt. Ook voor mij persoonlijk was het een erg belangrijke goal. Zoals iedereen weet heb ik er niet de gemakkelijkste periode opzitten, maar ik bleef de rug rechten en wachten tot ik terug mijn kans kreeg. Dat is de rode draad doorheen mijn carrière: de gekregen kansen grijpen. De honger was alleszins groot.”

Defensief was het echter geen memorabele prestatie van het team. “Sommige situaties moesten we inderdaad doortastender optreden”, knikte de zelfbewuste verdediger. Na de rust kwamen we echter veel compacter uit de kleedkamer en hebben we getoond dat we met voorsprong de beste ploeg zijn van de Europe Play-Offs.”

Zelfbewust, maar euforische taferelen waren er niet – Gent mikt hoger. “Ons doel was iedereen te tonen dat we eigenlijk onze plaats hadden in de Champions Play-Offs – wat door jammerlijke omstandigheden niet gelukt is.” Die klap als extra brandstof gebruikt: mooi. “En daarom hebben we tegen onze beste tegenstander nog eens gedemonstreerd dat we onstopbaar zijn.”

Horde één overwonnen – nu wacht een barragematch om de deuren naar Europa echt open te beuken. “Ons doel blijft nog steeds intact: Europees voetbal spelen. Er bestaat geen twijfel over dat deze mooie club dat verdient. We hebben nu een drietal weken om ons daar goed op voor te bereiden”, klonk het strijdvaardig. (RG)

Andrew Hjulsager: "We sprongen zeer efficiënt om met onze kansen"

Terug van weggeweest – Andrew Hjulsager vierde zijn terugkeer met een knal, letterlijk. “Het was de eerste bal die ik toegespeeld kreeg”, lachte hij zijn tanden bloot. Blij om weer voetballer te zijn. “De voorbije maanden waren zeer moeilijk”, gaf de middenvelder een eerlijke inkijk op die lange tijd weg van het veld.  “Zeker die eerste periode, waar er weinig progressie geboekt kon worden. Ondanks het feit dat ik er alles aan deed om vooruitgang te boeken. Maar goed, soms heeft een lichaam tijd nodig.” 

Een perfecte analyse gaf de Deen ook over de wedstrijd. “Het is geen verrassing dat het een moeilijke match ging zijn. Mechelen speelt thuis altijd sterk. Gelukkig hielden wij stand en sprongen zeer efficiënt om met onze kansen. Na de 2-4 was het boeken toe. Moeilijke match dus, maar het team vocht om als winnaar uit de bus te komen.” Zijn precisie in schot en visie zijn nog altijd even groot.

De middenvelder is net op tijd terug om het op te nemen tegen een Play-off 1-ploeg voor de barrages – heeft hij een voorkeur. “Neen hoor”, lachte hij. “We hebben er alleszins nog niet over gesproken. Onze focus is nu om goed te blijven spelen. Een goede voorbereiding is nodig om in die “final” te kunnen presteren en Europa in te mogen.” (RG)


#KVMGNT #JPL #EUROPEPLAYOFFS