Jong KAA Gent opnieuw geplaagd door late tegengoal

Voor de derde week op rij heeft Jong KAA Gent zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel. Het kwam niet verder dan 2-2 tegen Dessel Sport. Net zoals vorige week gooide een tegengoal in het absolute slot van de wedstrijd roet in het eten voor onze beloften.

Op het halfuur kwam Dessel Sport op voorsprong, maar nog voor rust hing Tibe De Vlieger de bordjes in evenwicht. Jong KAA Gent was de betere ploeg en dat vertaalde zich na de rust in een voorsprong. Op aangeven van De Vlieger was het Robbie Van Hauter die de 2-1 maakte. Van Hauter is de laatste weken duidelijk op dreef, want de aanvoerder scoorde in vier van de voorbije vijf matchen.

De Buffalo's leken de drie punten thuis te houden, tot Dessel Sport in de 92e minuut alsnog gelijkmaakte. Yannick Vandersmissen zorgde met z'n tweede goal van de avond voor de eindstand. Net als vorige week een tegendoelpunt in de toegevoegde tijd en dus opnieuw een gelijkspel. Een frustrerend resultaat voor Jong KAA Gent, dat in het klassement niet veel opschiet met die puntendeling.

Jong KAA Gent staat momenteel op de achtste plaats, maar de kloof met de derde plaats bedraagt wel maar 4 punten. Komende woensdag krijgt Jong KAA Gent een nieuwe kans om aan te knopen met de top 3, met een wedstrijd tegen Thes Sport op het programma.

Aftrap om 20u in het Sportpark van Tessenderlo.

Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Soumah, Van Hauter, Munezero, Igbokwe, De Vlieger (90'), Bassinga (59'), Ab.Abdullahi (70'), Vernemmen (59'), Asselman (70')

Wissels: 59’ Stevens, 59’ Vanderdonck, 70’ Dubrovnyi, 70’ Wakaka, 90’ Van Hoorick

Doelpunten:  31' Vandersmissen 0-1, 40’ De Vlieger 1-1, 72’ Van Hauter 2-1, 92' Vandersmissen 2-2