Ongelukkig wedstrijdbegin nekt Jong KAA Gent

Speeldag 28 - 1ste Nationale - 17-04-2024 om 20:00 u

Jong KAA Gent is er voor de zesde keer op rij niet in geslaagd om zijn wedstrijd te winnen. Woensdagavond bleek THES Sport een maatje te groot voor onze beloften. Hoewel Jong KAA Gent de dominante ploeg was in de eerste helft, keek het na 23 minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan.

Na amper 6 minuten opende Tim Jeunen de score voor THES Sport en in minuut 23 verdubbelde Laurens Vermijl de score voor de thuisploeg. Op 5 minuten voor de rust scoorde Abubakar Abdullahi nog de aansluitingstreffer voor Jong KAA Gent, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Uiteindelijk bleek de score in de eerste helft beslist, want in de tweede helft wisten beide ploegen niet meer te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd pakte de net ingevallen Robby Kumenda nog een rode kaart.

Door dit nieuwe puntenverlies blijft Jong KAA Gent in het klassement steken op een achtste plaats, en ziet het THES Sport naderen tot op 1 punt. De derde plaats blijft wel binnen bereik met een kloof van 4 punten.

Komende zaterdag komen onze beloften opnieuw aan de bak. Dan wacht hen de lastige verplaatsing naar torenhoog titelfavoriet La Louviere, die dit kalenderjaar 36 op 39 pakten.

Aftrap om 20u in het Stade Communal De Tivoli.

Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer (90'), Agbor, Van Hauter, Munezero, Igbokwe (66'), Ah Abdullahi, Ab Abdullahi (66'), Vernemmen (58'), Asselman, Van Den Bergh (58')

Wissels: Van Hoorick (58'), Ramol Sillamaa (66'), Gyano Vanderdonck (66'), Robby Kumenda (90')

Doelpunten:  6' Tim Jeunen, 23' Laurens Vermijl, 40' Abubakar Abdullahi