Jong KAA Gent met noodploeg naar topper in Luik

Jong KAA Gent met noodploeg naar topper in Luik

Na 3 overwinningen op rij zit Jong KAA Gent weer op het goeie spoor. De ploeg van coach Emilio Ferrera staat op 2 punten van een plaats in de top-4 en maakt dus nog altijd kans op promotie naar 1B. Zondag wacht de uitmatch tegen Club Luik, de tweede in de stand. Sowieso een moeilijke opdracht, maar door de vele afwezige jeugdinternationals krijgt Jong KAA Gent amper een ploeg op de been. 

Emilio Ferrera zal creatief moeten zijn, komende zondag in Luik. “Lagae, Fofana, Vernemmen, Asselman, Fernandez-Pardo, Vanderdonck, Lamock en Demeyer zijn allemaal opgeroepen voor de Belgische jeugdselecties”, vertelt hij. 

“Goodluck is vertrokken naar Nigeria en Caliskan naar Turkije. Zo wordt de spoeling wel heel erg dun, zeker als je weet dat we altijd 9 spelers moeten selecteren die minstens 3 jaar opgeleid zijn bij KAA Gent. We zullen jongens op de bank moeten zetten die eigenlijk geblesseerd zijn. Ik zal ook 3 doelmannen moeten meenemen.”

De wedstrijd laten verplaatsen naar een latere datum zou een logische oplossing zijn. De beloftenploegen die in 1B spelen, komen dit weekend niet in actie. Zij volgen de internationale kalender. Voor 1e Nationale is in het bondsreglement evenwel niets voorzien. “We zijn trots dat veel van onze spelers geselecteerd worden voor de nationale ploegen, maar we zijn er nu ook wel het slachtoffer van”, zegt Ferrera. “Om de match toch te kunnen uitstellen, zou Club Luik akkoord moeten gaan. Maar daar hebben ze niet mee ingestemd.”

Naast de 10 afwezigen mist Jong KAA Gent ook nog de geschorste Noah De Ridder. “En toch gaan we er alles aan doen om een resultaat te behalen”, besluit Emilio Ferrera. Club Luik-Jong KAA Gent wordt zondag gespeeld om 15u. Veel succes, coach!  


#COBW #JONGKAAGENT