Club Brugge
1
  • Igor Thiago 17'

De eerste afspraak van 2024 was er meteen eentje op het scherp van de snee, met de komst van Club Brugge in de kwartfinales van de Croky Cup. Gent miste heel wat sterkhouders door de Asia Cup en Afrika Cup: Watanabe, Hong, Tissoudali en Fortuna waren niet van de partij. Vanhaezebrouck koos voor de jeugd en posteerde met Agbor en Lagae twee youngsters in de defensie. Op het middenveld kreeg Gerkens een basisplek, terwijl Brown weer helemaal fit was om de linkerflank voor zijn rekening te nemen.

Het duurde even vooraleer de wedstrijd op gang kwam en het eerste wapenfeit was het onfortuinlijk uitvallen van Roef, waardoor nieuwkomer Schmidt sneller dan verwacht zijn debuut maakte tussen de palen. Het werd een start in mineur, want na drie minuten belandde een afgeweken bal bij Thiago, die van dichtbij raak trof (0-1). Even later was Schmidt bij de pinken om een schot van Nusa af te weren. Het was de laatste keer dat hij echt in actie moest komen voor rust. Ook Gent raakte moeilijk aan kansen tegen een goed georganiseerd Brugge, al dwong Cuypers Mignolet wel tot een goeie redding en een afstandsschot van De Sart zwaaide af en ging zo net naast.

In de tweede helft gingen de Buffalo's op zoek naar de gelijkmaker, maar uitgespeelde kansen bleef erg moeilijk tegen het Brugse blok. In het laatste kwart van de wedstrijd voerde Gent de druk op en de bezoekers kwamen in moeilijkheden. Orban kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd nog gepareerd door Mignolet. Het venijn zat nog bijna in de staart van de wedstrijd, toen Samoise Mignolet klopte met een laag schot, maar Spileers sprong zijn doelman bij op de lijn. Nog was het gevaar niet voorbij, want Samoise kreeg de bal tot bij Gandelman, die de bal op de paal devieerde.

Geen geluk voor de Buffalo's en dus geen verlengingen, het was Club Brugge dat zich met de nodige moeite kwalificeerde voor de halve finales van de Croky Cup.