• Stefan Mitrovic 42'
  • Tarik Tissoudali 45'
  • Andrew Hjulsager 86'
KV Mechelen - KAA Gent

Met Mechelen en Gent stonden de nummers twee en één van de Europe Play-offs tegenover elkaar. Surdez ontbrak door een hamstringblessure en Kums was er evenmin bij door ziekte. De Sart nam de kapiteinsband terug over, voorin koos Vanhaezebrouck opnieuw voor Tissoudali en Fernandez-Pardo. Mechelen moest winnen om zich terug in de race voor een Europees ticket te knokken en toonde dan ook de meeste drang naar voor. Het leverde ook resultaat op, want Hairemans zette met een fraaie afstandstrap de voorsprong op het scorebord (1-0).

Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten, want een vijftal minuten later legde Tissoudali perfect terug op Fernandez-Pardo, die makkelijk gelijk maakte (1-1). In het derde kwartier brak de partij helemaal open. Eerst kopte Slimani een voorzet van dichtbij in de korte hoek (2-1), maar nog voor rust profiteerde Mitrovic optimaal toen Garananga zijn eigen doelman hinderde, de Servische verdediger mikte in het lege doel (2-2).

En nog was het verhaal van de eerste helft niet helemaal geschreven, want vlak voor het rustsignaal kwam Tissoudali nog in stelling en hij mikte de bal netjes in de rechterhoek (2-3). Vanhaezebrouck versterkte zijn middenveld voor de tweede helft, waardoor Gent veel meer controle over de wedstrijd kreeg. Ei zo na viel er ook nog een snel doelpunt, maar Mitrovic kopte van dichtbij op de paal.

Mechelen raakte nauwelijks nog in de Gentse zestien, al moest Roef wel alle zeilen bijzetten om een gevaarlijke voorzet onschadelijk te maken vooraleer Slimani kon koppen. Na een maandenlange afwezigheid maakte Hjulsager zijn rentree en wat voor een. Amper drie minuten stond hij op het veld toen hij vanop zo'n 20 meter de bal heerlijk in de rechterhoek knalde (2-4).

Boeken toe voor de thuisploeg, al tikte Roef in de extra tijd wel nog een kopbal van Mrabti tegen de lat. De Buffalo's dikten daarmee hun straffe statistieken in de Europe Play-offs nog wat aan. Zes zeges op zeven wedstrijden, 21 gemaakte doelpunten en een doelsaldo van +13. Maar het belangrijkste was uiteraard de zekerheid over de eerste plaats, op drie speeldagen van het einde.