2
  • Abdelkahar Kadri 5'
  • Felipe Avenatti 86'
KAA Gent - KV Kortrijk

De eerste wedstrijd met inzet - het Europese voorrondeduel tegen Zilina - was een voltreffer voor de Buffalo's, die ook in de eigen competitie een foutloze start wilden maken. Nardi nam terug plaats tussen de palen, Castro-Montes en Samoise namen de flanken voor hun rekening. Ook Hjulsager kreeg een basisplaats toebedeeld.

Een studieronde kwam er niet, want na amper twee minuten was daar al het eerste doelgevaar. Cuypers kopte een voorzet van Hjulsager goed naar doel, maar Vandenberghe voorkwam een vroege achterstand voor Kortrijk. Het werd zelfs nog beter voor de bezoekers, want in minuut vijf scoorde Kadri na een snedige één-twee door de verdediging (0-1). Lang bleef die stand echter niet staan, want drie minuten later wist Radovanovic niet wat hij moest aanvangen met een gevaarlijke voorzet van Orban en devieerde de bal in eigen doel (1-1).

Het commando was duidelijk voor de Buffalo's, maar Orban schoot over en Cuypers kopte naast. Radovanovic prikte tegen met een kopbal, maar ook die belandde naast. Het was CUypers die op het half uur zijn statuut van topschutter alle eer aandeed door een hoekschop van Hong via de linkerpaal binnen te koppen (2-1). Gent drong nog wel aan, maar in de zestien werd niet de juiste man gevonden om de voorsprong nog verder op te drijven.

Gent begon de tweede helft met rustig controlevoetbal, maar werd op het uur wel even opgeschrikt door een snelle rush van Mbayo, maar Nardi bracht redding met een prima beenreflex. Kortrijk werd op de eigen helft vastgezet, maar voor doel werd niet de juiste man gevonden. Halfweg de tweede helft brak Torunarigha de ban met een snelle uitbraak, waarbij hij Orban richting doel lanceerde. Die etaleerde zijn torinstinct door de bal netjes in de linkerhoek te mikken (3-1).

Een kwartier voor tijd zetten Orban en Cuypers nog bijna de kers op de taart na een geweldige actie, maar nadat Cuypers met een balletje achter het steunbeen zijn verdediger uitkapte, was Vandenberghe nog spelbreker van dienst. De ingevallen Fofana toonde zich nog bijzonder energiek met enkele flitsende acties op de linkerflank, maar zijn voorzetten kenden geen succes.

Niks leek een Gentse driepunter nog in de weg te kunnen staan, tot het vijf minuten voor tijd toch ineens terug spannend werd. Bij een schaarse tegenstoot kopte Avenatti in de linkerhoek binnen (3-2). De bezoekers probeerden met hun laatste krachten nog een punt uit de brand te slepen, maar Gent gaf de voorsprong niet meer uit handen en kon zo voor het eerst in tien jaar nog eens zijn openingswedstrijd winnend afsluiten.