2
  • Tarik Tissoudali 12', 99'
KRC Genk - KAA Gent

Zowel Genk als Gent hadden er een Europese midweekwedstrijd op zitten en namen het op zondagnmiddag tegen elkaar op. Brown raakte niet tijdig speelklaar, Hong wel en die keerde ook meteen terug in de ploeg. De Sart werd ook in de basiself aangekondigd, maar moest tijdens de opwarming alsnog afhaken, waardoor Gandelman aan de aftrap stond. Voorin koos Vanhaezebrouck deze keer voor Orban en Tissoudali.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de wedstrijd, waardoor het spel goed heen en weer ging. Nog in het eerste kwartier snelde Fofana tot aan de achterlijn en vond Tissoudali voor doel, die met een subtiel tikje Vandevoordt verschalkte (0-1). Roef kreeg een bal van Sor in het gezicht, maar het was Orban die nog dichter bij een doelpunt kwam met een schot op de bovenkant van de lat. Halfweg de eerste helft was Sor het meest attent in een scrimmage voor het Gentse doel en hij schoof de gelijkmaker in het hoekje (1-1).

Paintsil en Sor zorgden met hun snelheid voor gevaar, maar mikten in het zijnet en op Roef. Gent liet zich niet onbetuigd, maar kreeg in de zone van de waarheid de bal niet op het juiste eindstation. Kort na rust benutte Sor zijn snelheid wel optimaal om Kandouss en Roef te omspelen en zo stond de thuisploeg ineens op voorsprong (2-1). Gent bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar in enkele gevaarlijke scrimmages in de Genkse zestien wilde de bal telkens net niet goed vallen.

Genk ontsnapte aan de gelijkmaker toen McKenzie een bal van Gandelman nog net naast devieerde en ook toen Vandevoordt een kopbal van Watanabe vanonder de lat haalde. Het Gentse aandringen leek niks op te leveren en een tweede competitienederlaag leek in de maak, maar het venijn zat nog in de staart. In de 99ste minuut stuurde Gandelman nog een ultieme voorzet voor doel en daar stond Tissoudali om onorthodox met de heup binnen te duwen (2-2). Alsnog een billijk punt dus voor de Buffalo's, die daarmee Genk op afstand hielden in het klassement.