3
  • Tsuyoshi Watanabe 35'
  • Hugo Cuypers 60', 74'
Westerlo - KAA Gent

Na de foutloze competitiestart trokken de Buffalo's als co-leider naar het veld van KVC Westerlo. Vanhaezebrouck bleef roteren met zijn doelmannen, deze keer was het terug de beurt aan Nardi. Hjulsager kreeg de voorkeur op Fofana en ook Kandouss kwam aan de aftrap. In een gesloten beginfase tastten beide ploegen elkaar nog wat af en bleven de doelmannen werkloos toekijken. Dat veranderde toen Torunarigha een kopbal ongelukkig tegen de arm kreeg en scheidsrechter De Cremer gedecideerd naar de stip wees. Madsen liet de kans niet liggen om de thuisploeg op voorsprong te brengen en trapte raak (1-0).

Halfweg de eerste helft begon de Gentse machine beter te draaien. Een schot van Orban bezorgde Bolat al de nodige moeite en tien minuten voor rust kreeg de Westelse doelman de gelijkmaker te slikken. Het was Watanabe die een gemeten hoekschop van Hong hard binnen kopte (1-1). Kums en Hjulsager konden ook nog dreigen, maar gescoord werd er niet meer voor rust. De tweede helft kende geen studieronde, want er was al snel een uitstekende voetreflex van Nardi nodig om Perdichizzi het scoren te beletten.

Op het uur kon Kums een matige uittrap van Bolat onderscheppen en hij speelde razendsnel in de loop van Cuypers, die andermaal zijn torinstinct toonde en Bolat het nakijken gaf (1-2). Even later hield hij de thuisploeg wel in de partij met een prima redding op een uithaal van Watanabe. Westerlo was nog nauwelijks gevaarlijk, maar op vrije trap was Madsen wel dicht bij de gelijkmaker, de bal ging maar net naast.

De ingevallen Fofana dwong met zijn snelheid Reynolds in de fout, ook Gent mocht naar de strafschopstip. Cuypers knalde zijn elfmeter onhoudbaar in de rechterhoek, maar moest die hernemen omdat Orban te vroeg de zestien ingelopen kwam. De Gentse goalgetter bleef echter ijzig kalm, stuurde Bolat de verkeerde hoek uit en plaatste ook zijn tweede strafschop feilloos in de rechterhoek binnen (1-3). De thuisploeg leek nu helemaal te breken en Bolat voorkwam erger met een knappe reflex op een stevige uithaal van Fofana.

In de slotfase liet Gent het tempo wat zakken, waardoor Westerlo nog enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. Gümüskaya mikte naast en Gouré knalde op de vuisten van Nardi. Op de tegenaanval kwamen Orban en Tissoudali nog in kansrijke positie, maar de 1-3 stand bleef op het scorebord tot het laatste fluitsignaal. Gent boekte daarmee zijn derde opeenvolgende competitiezege en bleef met een foutloos rapport mee aan de leiding van het klassement.