KAS Eupen
1
  • Milos Pantovic 28'
KAA Gent - KAS Eupen

Hein Vanhaezebrouck kon voor de thuiswedstrijd tegen Eupen terug een beroep doen op de herstelde Orban. Door het drukke speelschema werd Kums en Torunarigha wat rust gegund, waardoor Brown achterin geposteerd werd en Gandelman zijn eerste basisplaats op het middenveld kreeg. Na amper twee minuten kon de Israëliër zijn basisplaats al bijna in de verf zetten nadat Orban hem vrijspeelde, maar hij miste zijn schot.

Het was echter geen voorbode voor een partij eenrichtingsverkeer, want Eupen voetbalde vrank en vrij. Als grote waarschuwing belandde een afgeweken voorzet op lat en paal, waarna Finnbogason over kopte. Daar bleef het niet bij, want een minuutje later trapte Pantovic vrijstaand binnen (0-1). Gent vond niet meteen een antwoord en Pantovic trapte een volgende mogelijkheid naast. Hjulsager mikte een zeldzame kans over en vlak voor rust werde situatie nog lastiger toen Orban meteen rood kreeg na een duw tegen Paeshuyse, die theatraal tegen de grond ging.

Er was dus heel wat bij te schaven voor de tweede helft en Vanhaezebrouck bracht Kums en Tissoudali in de ploeg. Brown schoof door naar de flank en dwong met zijn snelheid al meteen een strafschop af. Slonina haalde de elfmeter van Cuypers nog uit de rechterhoek, maar Kums volgde gevat en trapt in het dak van het doel binnen (1-1). Ondanks de numerieke minderheid namen de Buffalo's het voortouw en Fofana was er al dichtbij met een schot net over.

De Gentse druk bleef niet zonder gevolg. Een hoekschop belandde aan de tweede paal bij Tissoudali, die van dicthbij de voorsprong tegen de netten kopte (2-1). Fofana probeerde tot tweemaal toe Cuypers te bedienen, maar de voorsprong verder uitdiepen lukte niet. In de slotfase was het nog alle zeilen bijzetten om met een man minder de voorsprong vast te houden. Het slotoffensief van de bezoekers leverde nog een grote kans op voor Charles-Cook, maar Nardi pareerde zijn kopbal en stelde daarmee de zege veilig. Door het puntenverlies van de concurrentie eindigde Gent het weekend alleen op kop van het klassement.