Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent onderuit bij Club Brugge

KAA Gent heeft leider Club Brugge niet kunnen verrassen in de topper van de tiende speeldag. Vanaken kopte de Bruggelingen al vroeg op voorsprong, Gent kende pech met een bal op de paal van Dejaegere. Vlak daarna verdubbelde Diatta de voorsprong en een strafschopfout op Yaremchuk werd niet gefloten. Vroeg in de tweede helft besliste Dennis de wedstrijd helemaal, maar toch lieten de Buffalo's de kopjes niet hangen. Er volgde nog een hele resem kansen, maar Mignolet liet zich niet verschalken. Ook de thuisploeg kreeg nog mogelijkheden en in de blessuretijd legde Diagne nog de zware 4-0 eindcijfers vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent speelt gelijk tegen FC Olexandriya

Op speeldag 2 van de groepsfase van de groepsfase van de UEFA Europa League heeft KAA Gent een 1-1 gelijkspel behaald op bezoek bij FC Olexandriya. In een attractief wedstrijdbegin zorgde Depoitre voor een vroege voorsprong met een rake trap. Ngadeu trof de paal en Kaminski moest enkele keren uitstekend tussenkomen. In de tweede helft werd hij toch geklopt door Sitalo. Gent ging nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar vond die niet meer, waardoor het dus uitdraaide op een puntendeling. In groep I deelt Gent de leiding met Wolfsburg, dat gelijkspeelde bij Saint-Etienne.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent boekt negende thuiszege op rij tegen Kortrijk

Tegen een goed georganiseerd KV Kortrijk zat de eerste helft behoorlijk op slot, Ngadeu was er wel dicht bij, maar Bruzzese bracht redding. Na rust scoorde Ngadeu alsnog door een hoekschop in doel te verlengen. Bruzzese hield de bezoekers nog een tijdje in de wedstrijd, maar in de slotfase velde David het verdict met een rake trap in de linkerhoek. Daarmee zetten de Buffalo's hun straffe reeks in eigen huis verder, de negende opeenvolgende thuiszege van het seizoen in de Ghelamco Arena.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt een punt bij Zulte Waregem

Op bezoek bij SV Zulte Waregem trapte Seck de thuisploeg met een prachtige volley op voorsprong, maar vanop de stip mocht Yaremchuk de verdiende gelijkmaker aantekenen. Halfweg de tweede helft kopte Larin Zulte Waregem weer op voorsprong, maar opnieuw was het Yaremchuk die de stand in evenwicht bracht. In een spannende slotfase kreeg Odjidja rood, maar het was Kubo die in de allerlaatste seconden nog de beste kans op de paal zag belanden. Een puntendeling dus in het Regenboogstadion.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Tonen dat we meerdere competities tegelijk aankunnen"

Daags na de eerste zege in de groepsfase van de Europa League tegen AS Saint-Étienne ligt de focus al terug op de eigen competitie. Zondag 22/09 spelen we op bezoek bij Zulte Waregem. De zege tegen de Fransen was al voor de achtste op rij in eigen huis. Coach Jess Thorup had het over een collectieve prestatie: "Die match was een ware teamprestatie. Iedereen deed het goed. In elke linie werd hard gewerkt. Gisteren zag je hoe de aanvallers het laatste kwartier alles deden om mee te verdedigen. De fout van Thomas (Kaminski) kan gebeuren, dat is menselijk. Als doelman heb je helaas niet zoveel ruimte voor fouten dan een veldspeler maar ik heb met Thomas gepraat en hij is mentaal sterk. Hier kunnen we enkel maar uit leren." 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent start groepsfase met 3-2 zege tegen Saint-Etienne

KAA Gent is uitstekend begonnen aan de groepsfase van de UEFA Europa League. David opende na amper twee minuten de score, maar Khazri maakte met een geweldige trap gelijk. Toch ging Gent met een voorsprong rusten nadat David een knap hakje van Depoitre afwerkte. Na een owngoal rond het uur leek de wedstrijd helemaal beslist, maar een gemiste controle van Kaminski maakte het nog spannend. De Buffalo's hielden echter stand en pakten zo drie belangrijke punten in eigen huis, meteen ook de achtste opeenvolgende thuiszege van het seizoen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gentse drietand on fire!

Samen met de rest van het team legde onze aanvallende 'drietand' afgelopen zondag KV Mechelen over de knie. Zowel Roman Yaremchuk, Jonathan David als Laurent Depoitre pikten alweer hun goaltje mee. Met hun drieën maakten ze tot dusver 20 van de 29 gescoorde doelpunten! Er was al MSN en BBC maar met DYD (David -Yaremchuk- Depoitre) zijn de Buffalo's hopelijk klaar om vanavond te schitteren op het Europese voetbaltoneel!

Jonathan David: 7 goals - 4 assists - 12 matchen

Youngster Jonathan David kan na een jaar als profvoetballer geweldige cijfers voorleggen. Hij werd in juli 2018 overgeheveld van de beloften naar het A-team en heeft sindsdien vriend en vijand verbaasd. Het afgelopen jaar kwam hij tot het vrolijke aantal van maar liefst 21 goals en 9 assists in 55 matchen voor KAA Gent over alle competities heen.

Sinds de start van dit seizoen scoorde David in de Jupiler Pro League al 5 keer en leverde hij 2 assists (6 matchen). In de kwalificatiematchen voor de UEFA Europa League scoorde hij 2 keer en gaf 2 assists. Over beide competities heen scoorde hij dus al 7 keer en gaf hij nog eens 4 assists in een totaal van 12 matchen, niet min als je weet dat dit zijn tweede seizoen als profvoetballer is.

Roman Yaremchuk: 7 goals - 3 assists - 9 matchen

In zijn derde seizoen bij ons is Roman Yaremchuk goed uit de startblokken vertrokken.  Zowel in de competitie als in de Europa League vindt hij vlot de weg naar doel.

In de Jupiler Pro League scoorde hij in 4 wedstrijden al 3 doelpunten. Ook in de Europa League lukt het vlot met 4 goals en 3 assists in 5 wedstrijden. Dat zorgt voor een totaal 7 goals en 3 assists in 9 matchen. Van een goeie start gesproken!

Laurent Depoitre: 6 goals - 1 assist - 8 matchen

The beast is back, en hoe! Sinds zijn terugkeer speelde hij 4 matchen in de competitie waarin hij 3 keer scoorde en 1 assist afleverde. In de Europa League doet hij het even goed met 3 goals in 4 matchen. Zijn totale statistieken komen op 8 gespeelde matchen waarin hij goed was voor 6 goals en 1 assist. Hij lijkt dus goed op weg om zijn 14 goals van in het kampioenenjaar te verbreken! 

Laat ons hopen dat ze hun totalen tegen Saint-Etienne verder kunnen opdrijven! Wil je er ook bij zijn, klik dan hieronder voor je tickets!

Tickets KAA Gent - Saint-Etienne

Geniet hieronder nog eens van hun doelpunten tegen KV Mechelen:

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

AS Saint-Étienne: onze komende tegenstander

Op donderdag 19/09 starten we eindelijk aan onze campagne in de groepsfase van de UEFA Europa League! We spelen dan onze eerste thuismatch tegen het Franse Saint-Étienne. Kunnen we tegen hen onze achtste thuiswedstrijd op een rij winnend afsluiten in de Ghelamco Arena? Ontdek het live in onze arena! Alles over ticketinfo vindt u hier.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Ticketinfo Eendracht Aalst - KAA Gent

Na lang beraad is het nu zeker: op woensdag 25/09 spelen we op bezoek bij Eendracht Aalst in de 1/16de finales van de Croky Cup. De aanpassingswerken die Eendracht voorzag zijn goedgekeurd waardoor de match zoals voorzien in het Pierre Cornelisstadion kan doorgaan. De match vangt aan om 20u30.

Voor deze match in de 1/16de finales van de Croky Cup is de combiregeling van kracht. Buffalosupporters kunnen de verplaatsing dus enkel maken met de bus van een erkende supportersclub. Er zijn 400 plaatsen voorzien achter de goal in tribune H aan €15. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent walst over KV Mechelen

KAA Gent heeft zijn thuisreputatie nog wat extra kracht bijgezet met een overtuigende 3-0 zege tegen YR KV Mechelen. Na een half uur maakten Yaremchuk en David het Mechelse blok al monddood en op slag van rust tikte Depoitre de 3-0 binnen. Gent bleef heer en meester in de tweede helft en creëerde nog een handvol kansen, maar Thoelen voorkwam zwaardere cijfers voor de bezoekers. Door de vierde opeenvolgende thuiszege rukten de Buffalo's op naar de vierde plaats in het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent zet Cercle Brugge opzij met 3-2

Op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League zijn de Buffalo's opnieuw foutloos gebleven in de eigen Ghelamco Arena. Tegen Cercle Brugge zorgde Depoitre al in het eerste kwartier voor een vroege voorsprong, maar Peeters maakte snel gelijk. Een oppermachtig Gent duwde door en nog voor het half uur had David met twee pareltjes de stand al op 3-1 gezet. Na rust waren er nog kansen om de score verder uit te diepen, maar dat gebeurde niet. Integendeel, in de blessuretijd leidde een afgeweken vrije trap van Peeters nog tot de 3-2, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Bekijk volledig nieuwsbericht