Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent naar Play-Off 1 na zege in Sint-Truiden

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie hebben de Buffalo's zich geplaatst voor Play-Off 1. Gent opende erg sterk op het veld van Sint-Truiden en werd beloond met een treffer van Yaremchuk. Ook in de tweede helft hield Gent het overwicht en Yaremchuk besliste de wedstrijd helemaal met zijn tweede treffer van de avond. Dankzij de 0-2 zege sprong Gent zelfs nog over Antwerp naar de vijfde plaats in het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent op Play-Off 1 koers dankzij 2-1 zege tegen KV Oostende

De Buffalo's namen een droomstart tegen KV Oostende, want na nauwelijks drie minuten tikte Yaremchuk al een rebound binnen. Verder in de eerste helft hield Dutoit de bezoekers een aantal keer overeind en vlak voor de rust schoot Nastic knap de gelijkmaker binnen. Gent duwde door in de tweede helft en dat leverde al snel een nieuwe voorsprong op via Dompé. Gent creëerde genoeg kansen om de score nog verder uit te diepen, maar het was telkens net niet. Voldoende voor de drie punten was het wel, waardoor Gent over Sint-Truiden naar de zesde plaats in het klassement sprongen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

Op speeldag 29 van de Jupiler Pro League werken de Buffalo's hun laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie af tegen KV Oostende.. De aftrap in de Ghelamco Arena wordt gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Vergeet STVV. Eerst KVO"

Voor Jess Thorup's traditionele terugblik op de wedstrijd tegen Zulte Waregem, moest hem iets van het hart: "Er wordt veel te veel gefocust op onze laatste wedstrijd tegen STVV. Ik begrijp het wel maar het is niet ok. Als we zondag niet winnen, dan doet die laatste match er niet eens toe. Dus, laat ons stap voor stap gaan en éérst focussen op KVO."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt belangrijke driepunter bij Zulte Waregem

KAA Gent heeft geen steek laten vallen in de strijd voor Play-Off 1. Odjidja zorgde voor een blitzstart met een snelle goal na twee minuten, maar Bongonda maakte al even snel gelijk. Na rust grepen de Buffalo's meer en meer de macht en David zorgde voor een nieuwe voorsprong. Het bleef spannend tot in minuut 93, toen Sorloth de 1-3 eindstand vastlegde en daarmee de tweede opeenvolgende zege van de Buffalo's verzekerde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Verder bouwen op match tegen Standard"

Slaapt Jess Thorup terug beter na de overwinning tegen Standard?Ja zo blijkt maar toch nog niet helemaal zoals het moet. Thorup: "Ik was blij met de drie punten tegen Standard en zeker met de manier waarop. Maar we moeten nu wel voortbouwen op die match en telkens weer datzelfde niveau kunnen halen. Niet alleen bij een belangrijke match als nu en vorige week maar bij ELKE match." Waarover Thorup 's nachts dan wel nog ligt te woelen? De vraag of zijn team voldoende om kan met de druk van de resterende do-or-die wedstrijden. Thorup: "Ik denk van wel, maar je moet toch steeds de wedstrijd afwachten. Komen we de eerste minuten goed door? Wat als we direct een goal pakken? Als ik het antwoord op die vragen nu al wist, zou ik misschien wat rustiger slapen (lacht)." 

"Als we deze week goed doorkomen, weet ik dat we klaar zijn voor de eindsprint." 

Goeie week

Hij was in elk geval tevreden over de voorbije trainingsweek: "In deze competitie kan je geen enkele match voorspellen. 'There are no easy games' . Maar we zijn goed voorbereid en hebben heel gefocust gewerkt. Zulte is 'a key game'. Ze hebben heel goeie aanvallers dus de nul houden wordt wedstrijdbepalend. Het belangrijkste is dat we niet wachten tot er ons iets in de schoot valt. We moeten zelf onze kans grijpen en pakken wat we nodig hebben. Als we deze week goed doorkomen, weet ik dat we klaar zijn voor de eindsprint."

Leider Odjidja en kapitein Asare

Thorup sprak voor Standard over het belang van leiders in zijn kleedkamer. Heeft hij die gezien tegen de Rouches en is Vadis Odjidja er een van? "We hebben enkele leiders in onze ploeg maar niet veel. Hij is er één van ja. Leiders zijn het gezicht van de ploeg. En dan wordt het wat tricky als er slechts een paar zijn. Want iedereen kijkt naar hen, niet alleen op het veld, ook ernaast. Ik heb met Vadis besproken dat ook  alles naast het veld belangrijk is. De manier waarop hij reageert, zijn humeur, de manier waarop hij teammaats aanmoedigt. Alles. Maar hij is natuurlijk niet de enige. Van Nana Asare verwacht ik hetzelfde. Daarom ben ik ook zo tevreden dat hij zijn contract deze week verlengde. Net zoals Francky Vandendriessche dat vandaag deed."

Comeback kid Limbombe en het vertrouwen van Kaminski

Over Stallone Limbombe gingen geruchten over een uitleenbeurt in Kazachstan. Daar zat de coach alvast voor niets tussen: "Stallon toonde de reactie die ik wou. Ik hoorde bovendien veel goeie dingen over hem vanuit het B-team. Daarom is hij terug bij de kern. Iederen was ook blij hem terug te zien. Ik heb met hem gesproken over die Kazachstan-historie en hem gezegd dat wat mij betreft hij zeker niet weg moest. Dat was trouwens ook wel duidelijk doordat hij direct terug in de selectie zat tegen Standard." 

Iemand anders die over de lippen ging vandaag, was Thomas Kaminski. De nieuwe Gentse nummer 1 miste zijn debuut niet en presteert op hoog niveau. Dat hij tegen Standard een groot aandeel had in een doelpunt ontging ook zijn coach niet: "Thomas is een moderne keeper. Hij neemt deel aan de de opbouw en kan een omschakelmoment lanceren. Een keeper vandaag is meer dan een ballenpakker. Thomas speelt ook met veel vertrouwen en straalt dat uit. Zijn verdedigers passen de bal makkelijk naar hem omdat ze weten dat hij er iets goed mee zal doen. Ze kunnen op hem rekenen en dat helpt het team."

Een inworpcoach

Deze week ook te gast in Gent: Thomas Grønnemark, een Deense "inworpcoach" waar Thorup bij FC Midtjylland al eerder mee werkte (Midtjylland scoorde dat seizoen liefst 10 keer na een inworp n.v.d.r). Thorup: "Dat is nu eenmaal mijn manier van werken: details gebruiken om beter te worden. Inworpen zijn een heel belangrijk deel van het spel maar niet veel ploegen gebruiken ze echt. In twee dagen kan je geen wonderen verwachten maar het trainen van 'kleine' details kan ergens onderweg veel verschil maken. Denk vooral ook niet dat we de hele tijd met Thomas op het veld hebben gestaan tijdens de training. We hebben wel een klein groepje samengesteld dat na de gewone training door hem werd bijgespijkerd." 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Nana Asare verlengt contract met 2 jaar

Kapitein Nana Asare tekende zonet een contractverlening voor 2 seizoenen. Nana speelt bij de Buffalo's sinds juli 2013. Hij won de titel en Supercup, speelde Champions League en Europa League en speelde tot nu toe 235 wedstrijden voor de Buffalo's. Hij blijft nu minstens tot 2021 aan de club verbonden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Spelers en staf uit eten bij Restaurant Taxi's

Maandagavond waren onze spelers en technische staf, samen met hun partners, te gast in Restaurant Taxi's. Op uitnodiging van uitbater Geert De Paepe en Hervé Lauwaert van De Biokapper genoten ze in een ontspannen sfeer van de lekkere gerechten die chef Gilles Bogaert hen voorschotelde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Ole Martin Årst opgemerkte gast bij KAA Gent-Standard

Een opmerkelijke gast tijdens KAA Gent - Standard was Ole Martin Årst. De oud-topschutter van de Buffalo's en de Rouches was van de partij in de Ghelamco Arena voor de wedstrijd tussen zijn twee favoriete ex-clubs in België. Årst maakte  in het seizoen 1999-2000 onder leiding van Trond Sollied en met Gunther Schepens als een zijn vaste foeriers op de linkervleugel, 30 doelpunten in 33 competitiematchen en werd zo (samen met Toni Brogno) topscorer van de Belgische eerste klaas.

De sympathieke Noor beloofde bij een vorig bezoek om de volgende keer pintjes te trakteren bij zijn eigen bar en maakte die belofte ook waar. Hij toonde zich blij verrast door de warmte van de Gentse supporters en verbaasde zich over het feit dat zoveel mensen zich hem nog herinnerden. We spraken met hem over zijn herinneringen aan de tijd van toen, onze nieuwe Noorse spits Alexander Sørloth en nodigden hem meteen ook uit voor de bekerfinale tegen KV Mechelen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent verslaat Standard de Liège met 2-1

De Buffalo's waren van bij de start dominant tegen Standard, maar misten aanvankelijk koelbloedigheid in de zone van de waarheid. Sorloth brak de ban met een rake treffer in de rechterbenedenhoek en nog voor rust kopte Bronn de 2-0 binnen. In de tweede helft hield Gent vlot stand tot Emond in de 91ste minuut nog de aansluitingstreffer binnen tikte. Een terugkeer van de Rouches kwam er niet meer, want de Buffalo's hielden met de 2-1 eindstand verdiend de drie punten thuis.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Derijck: "Hebben team om hieruit te komen"

Timothy Derijck verwacht een moeilijke oefening tegen Standard: “We hebben 0 op 6 gehaald in een periode waar het net belangrijk was om zo veel mogelijk punten te halen. Het wordt dan ook aartsmoeilijk. In de spelersgroep merk ik dat er een gezonde spanning hangt. Maar we hebben dit seizoen tegen de andere topclubs al vaker goeie prestaties neergezet."

Bekijk volledig nieuwsbericht