Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent boekt klinkende thuiszege tegen Waasland-Beveren

KAA Gent heeft de derde speeldag afgesloten met een klinkende thuiszege tegen Waasland-Beveren. Voor de rust waren er al kansen bij de vleet, maar enkel Yaremchuk kon er eentje afmaken. Na de pauze verdubbelde Verstraete de voorsprong vanop de stip, maar in de slotfase kopte Vukotic nog de aansluitingstreffer binnen. De Gentse pletwals was echter niet te stoppen en invaller David legde met twee doelpunten de 4-1 eindstand vast.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt mooie uitgangspositie in Bialystok

In de derde voorronde van de UEFA Europa League heeft KAA Gent met een 0-1 zege een uitstekende uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd in Gent. In de eerste helft zat de wedstrijd op slot, maar na rust vielen er wel kansen te noteren. Het was de ingevallen Jonathan David die in de slotfase in twee tijden de doelman wist te verschalken en Gent zo het belangrijke uitdoelpunt bezorgde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persconferentie en training voor Jagiellonia Bialystok - KAA Gent

Daags voor het UEFA Europa League duel in en tegen Jagiellonia Bialystok blikten Yves Vanderhaeghe en Thomas Foket vooruit. Vanderhaeghe maakte duidelijk waar Gent voor staat: "Zo'n eerste wedstrijd Europees is altijd wat speciaal, dan moet je er staan. Een ploeg als Gent heeft altijd de ambitie om in de groepsfase te geraken, dus we willen hier een resultaat behalen."

Poolse automatismen

Jagiellonia werd grondig doorgelicht door de scouting en Vanderhaeghe besefte dat de Poolse tegenstander niet onderschat mocht worden: "Het is een heel fysieke en energieke ploeg die bovendien niet veel gewijzigd is ten opzichte van vorig jaar. Ze kunnen dus teren op de automatismen waarmee ze tweede geëindigd zijn in de Poolse competitie, wat toch niet min is. We zullen strijdlust moeten tonen vanaf het begin van de wedstrijd."

Vadis of geen Vadis?

Met Vadis Odjidja heeft Gent een speler rondlopen die de Poolse competitie kent, maar door een spierblessure miste hij de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Voor Vanderhaeghe is het afwachten of hij een beroep kan doen op de middenvelder: "We weten dat hij het verschil kan maken en hij traint terug mee, maar we kijken van dag tot dag hoe hij reageert op die inspanningen. Op basis van die medische controles kunnen we dan morgen beslissen of hij kan spelen of niet."

Gemotiveerde Kalinic

Wie ook meereisde naar Polen was Lovre Kalinic, die na de verloren WK-finale nog even op vakantie mocht en begin deze week aansloot op training. Vanderhaeghe zag zijn doelman gretig en gemotiveerd terugkeren: "Kalinic was zeer blij terug te zijn en heeft al twee keer meegetraind. Hij is zeer gemotiveerd en uiteraard erg fier op wat hij met zijn land bereikt heeft op het WK."

Geen herhaling van Altach

Doorstoten naar de Play-Off ronde van de UEFA Europa League is dus het duidelijke doel, een scenario als vorig seizoen wil iedereen vermijden. Thomas Foket was er vorig jaar weliswaar niet bij, maar voelde toen wel mee met zijn ploegmakkers: "Hier en daar in de groep valt de naam Altach nog eens, want zo'n scenario is nu uit den boze natuurlijk. We gaan er alles aan doen om dat te vermijden. De groepsfase halen is ons doel, zoiets geeft een extra boost voor de rest van de competitie."

Van onderschatting lijkt alleszins geen sprake: "Er zitten geen slechte ploegen bij in deze fase. Rio Ave uitschakelen is niet min. We gaan dus zelf alles moeten geven en 100% moeten zijn. Ook de efficiëntie moet er zijn als je het in slechts twee wedstrijden moet afmaken."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Fotospecial: vertrek naar Bialystok

Woensdagmorgen vertrokken spelers en entourage vanop de luchthaven van Oostende richting Polen voor de eerste Europese confrontatie van het seizoen. Eens geland in Warschau bereikten ze via een bustrip van enkele uren eindbestemming Bialystok. Daar wordt donderddagavond Jagiellonia Bialystok partij gegeven in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de UEFA Europa League (aftrap om 19u20).

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Bordeaux of Mariupol mogelijke tegenstanders in Europa League

In het geval van kwalificatie tegen Jagiellonia in de huidige (derde) voorronde van de Europa League, wordt Mariupol FC of het Bordeaux van Samuel Kalu de mogelijke tegenstander in de Play Off ronde. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 23 en 30 augustus. 

Pas dinsdagavond rond 18u wordt bekend of eerst thuis dan wel uit spelen. Gezien de lotingprincipes spelen we normaal eerst thuis, maar officiële bevestiging van UEFA volgt daarover nog.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent sleept in extremis punt uit de brand tegen Zulte Waregem

In een kansarme eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar na de rust verdween de brilscore toch van het scorebord. Eerst werd een strafschop van Kubo wel gepakt door Bossut, waarna Derijck de bezoekers uit een schaarse kans op voorsprong kopte. De bezoekers leken zo met de drie punten aan de haal te gaan, maar de ingevallen debutant Jonathan David schoof in de 95ste minuut alsnog de verdiende gelijkmaker binnen. Alsnog een puntendeling dus, 1-1 was de eindstand.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Yves Vanderhaeghe: "Punten thuishouden en vertrouwen opdoen voor Europese match"

Coach Yves Vanderhaeghe kijkt uit naar de eerste competitiematch in de Ghelamco Arena. Naast zijn verwachtingen voor de wedstrijd, had hij het over Taiwo Awoniyi, de nakende terugkeer van Lovre Kalinic en de blessure van Vadis Odjidja. 

Tot slot werden ook de redenen besproken waarom de club dit seizoen niet meer rekent op bepaalde spelers en sprak hij kort over de komende Europese tegenstander Jagiellonie Bialystok. Bekijk de hele persconferentie onder de voorbeschouwing. 

Voorbeschouwing KAA Gent - Zulte Waregem

 

Integrale persconferentie Yves Vanderhaeghe

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Selectie voor KAA Gent - SV Zulte Waregem

Yves Vanderhaeghe heeft zijn selectie vrijgegeven voor de eerste thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem van zaterdagavond. De ruime selectie bestaat uit 22 namen, waarvan er dus nog vier zullen afvallen om te komen tot de definitieve selectie.

Bekijk de volledige selectie onder de voorbeschouwing van de coach:

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Een kennismaking met Jagiellonia en Rio Ave FC

Op donderdag 9 augustus en op donderdag 16 augustus worden de heen- en terugmatch van de 3e voorronde van de UEFA Europa League gespeeld. Een korte voorstelling van onze mogelijke tegenstanders Jagiellonia Bialystok en Rio Ave FC. 

Jagiellonia Bialystok:

De Poolse club werd in 1920 opgericht door soldaten van het reservebataljon van het 42e infanterieregiment dat gelegerd was in Bialystok. De clubkleuren zijn geel en rood en verwijzen naar de stadskleuren van Bialystok. 'Jagiellonia' verwijst naar de Jagielonische dynastie die gedurende twee eeuwen heerste over Polen, Litouwen, Hongarije en de Bohemen. 

De club uit het noordoosten van Polen (bij de grens met Wit-Rusland) speelde de gedurende zijn hele geschiedenis voornamelijk in de lagere regionen en promoveerde in 1987 voor het eerst naar eerste klasse. Na enkele seizoenen in eerste, kende de club een ferme terugval en zakte Jagiellonia zelfs tot in vierde klasse. Pas in 2007 kwam de club terug opnieuw uit op het hoogste niveau.  

De eerste prijs in de geschiedenis werd gewonnen in 2009-2010 toen Jagiellonia de Poolse beker en de Supercup pakte. Het speelde toen ook voor het eerst Europees voetbal. De voorbije seizoenen waren bij de meest succesvolle van de club. In 2014-2015 werd Jagiellonia derde, de tweede laatste seizoenen eindigde de club telkens als vice-kampioen. In het jaar dat Vadis Odjidja de titel pakte met Legia (2016-2017) stond Jagiellonia zelfs het grootste deel van het seizoen op de eerste plaats. Ze gingen pas in de play-Offs voor de bijl en eindigden uiteindelijk tweede.  

Jagiellonia speelt in het Bialystok City Stadium dat plaats biedt aan 22372 supporters. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent opent competitie met nipte nederlaag op Standard

De openingswedstrijd van het seizoen 2018-2019 begon het best voor Standard, dat via Djenepo al vroeg op voorsprong kwam. Op slag van rust schoot Yaremchuk echter de gelijkmaker binnen, waarna Gent doorduwde in de tweede helft. Standard kreeg echter een strafschop na niet-gefloten buitenspel, waardoor Mpoku de thuisploeg toch op voorsprong kon zetten. Toen Emond met een gelukje de 3-1 maakte, leek de wedstrijd beslist, maar invaller Limbombe vlamde al snel de aansluitingstreffer binnen. Het Gentse slotoffensief leverde echter niet meer de verhoopte gelijkmaker op.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Yves Vanderhaeghe: "Tevreden hoe we er voor staan"

De voorbereiding is gedaan, tijd voor het echte werk.. Na een lange oefenperiode waarin hij zijn groep beter leerde kennen, is Yves Vanderhaeghe blij dat de competitie terug herbegint: "Er zijn veel verschuivingen geweest in de groep, maar dat is het moderne voetbal. Ik kan enkel zeggen dat ik heel tevreden ben over hoe we er nu voor staan."

Blessures en afwezigheden

Volgende spelers zijn er alvast zeker niet bij, hetzij door (lichte) blessures (Smith, Kvilitaia, Neto, Bronn, Dejaegere), hetzij door een langere vakantie (Kalinic). 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent nekt Strasbourg in boeiende tweede helft

In een zomerse galawedstrijd namen de Buffalo's de maat van het Franse Strasbourg. In de eerste helft, die te lijden had onder de warmte, waren het toch de Buffalo's die de controle over de match naar zich toe trokken. Chakvetadze zorgde voor het technische hoogstandje, Yaremchuk en Limbombe voor de kansen in de eerste helft. Een volledige nieuwe ploeg bij de start van de tweede helft zorgde voor meer snedigheid in het spel. Beridze, Mostafa en Andrijasevic zorgden voor het Gentse gevaar en vijf minuten voor affluiten kon Andrijasevic de 1-0 via een strafschop op het scorebord zetten.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint oefenpartij in OH Leuven met 0-2

KAA Gent heeft zijn voorlaatste oefenwedstrijd uit de voorbereiding winnend afgesloten. Op het veld van OH Leuven zorgde Stallone Limbombe al snel voor een vroege voorsprong, waarna de Buffalo's nog kansen creëerden om de score verder uit te diepen. Dat gebeurde pas halfweg de tweede helft, toen Franko Andrijasevic een strafschop in twee tijden omzette en daarmee de 0-2 eindstand vastlegde.

Bekijk volledig nieuwsbericht