Nieuws

Filters tonen
Team

Gent laat zege glippen op bezoek bij Standard

Gent startte uitstekend op het veld van Standard en klom al na 8 minuten op voorsprong nadat Bezus een sublieme pass van Castro-Montes afwerkte; De Buffalo's controleerden de partij, maar verzuimden na rust om de voorsprong verder uit te diepen. Standard profiteerde optimaal, maakte via Amallah gelijk en Balikwisha trapte de thuisploeg zelfs op voorsprong. Bodart hield Gent nog van een gelijkspel door een strafschop van Odjidja en een schot van Malede uit zijn doel te redden.    

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Jawadde: Standard - KAA Gent (MD2 Europe Play-Offs)

Zaterdag staat de cruciale partij tegen Standard op het programma. Beide teams moeten een goed resultaat neerzetten om nog mee te strijden om het Europees ticket. Het belooft dus een boeiende partij te worden tussen twee ambitieuze teams. Dat tonen ook de statistieken. STATS Standard de Liège - KAA Gent door Opta/Stats Perform Standard won slechts één van de laatste vijf Jupiler Pro League-ontmoetingen met KAA Gent (V4), al was dat wel de meest recente: 2-1 op 4 april 2021.   Hein Vanhaezebrouck won slechts twee van zijn zes ontmoetingen met Standard in de Play-offs van de Jupiler Pro League (G1, V3), maar beide overwinningen kwamen in zijn eerste periode als trainer van KAA Gent in 2015.    Standard Luik verloor het eerste duel in Play-off II van de Jupiler Pro League met 6-2 van KV Oostende, maar de Rouches startten nog nooit eerder aan Play-off I of Play-off II met twee opeenvolgende nederlagen.   KAA Gent won elk van de laatste twee uitduels in Play-off I van de Jupiler Pro League in 2019, maar wonnen slechts één keer eerder drie opeenvolgende play-offduels (I en II) op verplaatsing in april-mei 2015 (toen 3).   Standard Luik won de laatste twee thuisduels in de Jupiler Pro League, maar de laatste keer dat de Luikenaren drie opeenvolgende wedstrijden in 1A boekten dateert al van mei-september 2019 (toen 5).   KAA Gent maakte vier goals in de eerste vijf minuten van de tweede helft in de Jupiler Pro League dit kalenderjaar, waaronder elk van de laatste twee treffers, geen ploeg kwam vaker tot scoren in dat deel van de wedstrijd in 2021.   Dit Jupiler Pro League-seizoen werd er 500 keer een overtreding begaan op spelers van Standard, alleen RSC Anderlecht overkwam dat vaker (515); daarentegen maakte alleen KV Oostende (488) meer overtredingen dan KAA Gent (477 – net als KV Kortrijk) in 1A deze jaargang.   Standard-aanvaller Jackson Muleka scoorde dit Jupiler Pro League-seizoen vijf keer met het hoofd, alleen Paul Onuachu deed dat deze jaargang nog vaker (10 keer – Thomas Henry ook 5).   Roman Yaremchuk kwam dit Jupiler Pro League-seizoen achttien keer tot scoren; sinds 2008/09 kwam alleen Ilombe Mboyo (20 in 2012/13) vaker tot scoren in een jaargang in 1A namens KAA Gent dan de Oekraïner (Jonathan David ook 18 in 2019/20).   KAA Gent-middenvelder Sven Kums scoorde zes doelpunten tegen Standard Luik in de Jupiler Pro League, tenminste drie vaker dan tegen iedere andere ploeg in 1A.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Goal of the Month: April

Iedere maand kiezen onze supporters hun 'GOTM' ofwel hun Goal of the Month. We selecteerden alvast vijf kanshebbers voor jullie. Genomineerden APRIL 2021 Wie scoorde voor jou de "GOTM"? Volgende vijf spelers maken kans op de titel: TARIK TISSOUDALI (3-0 VS CHARLEROI) ALESSIO CASTRO-MONTES (0-1 VS ZULTE WAREGEM) ROMAN YAREMCHUK (0-2 VS ZULTE WAREGEM) ALESSIO CASTRO-MONTES (0-3 VS ZULTE WAREGEM) ROMAN YAREMCHUK (1-7 VS ZULTE WAREGEM)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gent en Mechelen delen de punten in 2-2 gelijkspel

Op de eerste speeldag van de Europe Play-Offs toonde een gesloten eerste helft aanvankelijk weinig kansen, tot Storm met een gelukje scoorde en Druijf een paar minuten later de Mechelse voorsprong zelfs verdubbelde na een snelle tegenaanval. Gent toonde weerbaarheid en had vlak na rust aan drie minuten genoeg om de stand in evenwicht te brengen. Yaremchuk en Odjidja troffen raak. Gent was nog een paar keer dicht bij de winnende treffer, maar die viel niet meer. Beide ploegen hielden dus één punt over. KAA GENT PLOEG YR KV MECHELEN 18 SCHOTEN (incl. geblokte schoten) 14 6 SCHOTEN OP DOEL 6 54,3% GEWONNEN DUELS   45,7% 82,1% PASNAUWKEURIGHEID   81,9% 51,7% BALBEZIT   48,3%  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Jawadde: KAA Gent - KV Mechelen (MD1 Europe Play-Offs)

Zondagmiddag om 16u nemen we het op tegen KV Mechelen op de eerste speeldag van de Europe Play-Offs. De Maneblussers staan op een puntje (24 ptn) van de Buffalo's (25 ptn) in het klassement. Het belooft dus ook een interessante partij te worden tussen twee ambitieuze teams die sinds kort op dreef zijn. Dat tonen ook de statistieken. STATS KAA Gent - KV Mechelen door Opta/Stats Perform KAA Gent bleef ongeslagen in de laatste zeven wedstrijden tegen KV Mechelen in de compeitite. De laatste nederlaag dateert van oktober 2016 (2-0).   KAA Gent verloor slechts twee van de laatste 25 thuisduels tegen Mechelen in de Jupiler Pro League. In september 2008 (1-1) en in september 2012 (0-2).   KV Mechelen won de laatste twee duels in de Jupiler Pro League, nadat het zonder zege bleef in de voorgaande vijf wedstrijden.   KAA Gent won vier van de laatste vijf thuisduels in de competitie, evenveel als in de eerste twaalf thuismatchen van het seizoen.   Alleen Club Brugge (534) ondernam dit seizoen meer doelpogingen dan Mechelen (496) en KAA Gent (492).   Roman Yaremchuk raakte dit seizoen al zes keer het houtwerk (waaronder twee keer in de laatste wedstrijd tegen Zulte Waregem). Alleen Hans Vanaken (2018-2019) raakte nog vaker lat of paal sinds de metingen van Opta (2014-2015).     Nikola Storm scoorde vier keer in zijn laatste twee Jupiler Pro League-duels, even vaak als in zijn voorgaande veertig optredens in 1A.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Player of the Month: April

Iedere maand kiezen onze supporters hun 'POTM' ofwel hun Player of the Month. Wie wint voor jou deze verdienstelijke titel? Breng hieronder jouw stem uit en wie weet win jij het gesigneerde shirt van de winnaar.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gent naar Europese Play-Offs na swingende 2-7 tegen Zulte Waregem

Gent moest winnen bij SV Zulte Waregem om een plek in de Play-Offs te bemachtigen en nam het heft meteen in handen. Castro-Montes opende de score en Yaremchuk verdubbelde voorsprong op het half uur. Kort voor rust knalde Castro-Montes zijn tweede van de avond binnen. Na drie minuten in de tweede helft besliste Ngadeu de wedstrijd helemaal met een rake kopbal en Odjidja dreef vanop de stip de score verder op. Invaller De Bruyn pikte ook zijn doelpuntje mee en Yaremchuk schoot er ook nog eentje raak. Tussendoor hadden Bruno en Pletinckx gemilderd, maar de onwaarschijnlijke 2-7 eindstand op het scorebord kon niet duidelijker zijn: de Buffalo's hadden hun plek in de Europese Play-Offs beet. SV ZULTE WAREGEM PLOEG KAA GENT 6 SCHOTEN 14 4 SCHOTEN OP DOEL 7 67,1% SCHOTNAUWKEURIGHEID 50,0% 0,51 EXPECTED GOALS 3,09 1 GROTE KANSEN 5 46,2% BALBEZIT 53,8% 430 PASSES 513 84,2% PASSNAUWKEURIGHEID 84,4%  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing Zulte Waregem - KAA Gent

Voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen blikken Hein Vanhaezebrouck en Tarik Tissoudali vooruit naar de kraker zondag tegen Essevee. De wedstrijd is te volgen via zowel Eleven als Play Sports.  Slechte psychologie Dankzij de winst tegen Charleroi maken de Buffalo’s nog steeds kans op play off 2. Coach Vanhaezebrouck gelooft dat die match sommige spelers een vertrouwensboost gaf. Waar hij het dan weer niet mee eens was, is het feit dat KAA Gent zondag de meer ervaren ploeg is: “Als je gaat kijken wie bij Zulte allemaal titels heeft gewonnen, dan hebben zij misschien zelfs meer ervaring dan ons. Het is een strijd tussen twee ervaren teams. Op dat vlak strijden we met gelijke wapens.” “Bij Zulte Waregem zijn er waarschijnlijk zelfs meer spelers die titels wonnen dan bij ons. Het wordt dus een strijd tussen twee ervaren teams.” - Hein Vanhaezebrouck De aanloop naar die cruciale match is in elk geval zo normaal mogelijk verlopen en de groep gaat ook niet op afzondering: “Nee, ik heb de spelers ook niet gezegd wat er zou gebeuren indien we het niet halen. Dat zou slechte psychologie zijn. Als trainer kijk je verder dan de volgende week. De planning van volgend seizoen zit nu al in mijn hoofd. Maar het heeft geen zin om daar nu over te spreken.” Blessures en Ramadan In deze fase van de competitie spelen niet alleen blessures een rol, ook de ramadan kan een invloed hebben. Vanhaezebrouck: “Dat klopt en het is even aanpassen maar niets dat ik nog niet heb meegemaakt. Voor de spelers die de ramadan volgen zijn eventuele dubbele trainingsessies op 1 dag iets moeilijker, maar daar heb ik geen problemen mee. Ik heb al vaak genoeg gezien dat geloof mensen sterker maakt. De spelers die eraan meedoen, zijn dan ook scherper. Tijdens de week vasten ze maar op wedstrijddag vraag ik dat ze eten en dat gebeurt ook. De blessures dan. HVH: “Je weet hoe dat gaat. In het begin van de week heb je een lange lijst van spelers met kwaaltjes dat naar het weekend toe altijd korter wordt (lacht). Nurio en Giorgi Chakvetadze zullen wel even moeten missen. Zij hebben allebei een scheurtje in de hamstring. Marreh trainde het grootste deel van de trainingen mee deze week, maar we moeten nog zien of hij de selectie haalt.” Playoff 2 = het minimum Maakt kwalificatie voor PO2 het seizoen goed? Niet volgens Hein: “Als je het seizoen start met hoge verwachtingen, dan kan je niet tevreden zijn. Als je zegt dat je wil concurreren met Club Brugge, dan kan je niet content zijn. Play Off 2 is het minimum. Maar stel dat je op het einde toch nog een Europees ticket haalt, dan kan je wel tevreden zijn. Dan is het geen geslaagd seizoen, maar heb je het wel nog goedgemaakt. Maar goed, daar moeten we zelfs niet over spreken. Want morgen niet winnen en het is gedaan.”  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gent blijft in de running na overtuigende 4-0 zege tegen Charleroi

De Buffalo's hebben hun kansen op Play-Off 2 deelname gaaf gehouden na een klinkende 4-0 zege tegen R Charleroi SC. Bezus zorgde voor een droomstart met twee doelpunten in de eerste acht minuten, de tweede op strafschop. Gent domineerde de hele eerste helft, maar Charleroi begon gretiger na rust. Tot Tissoudali met een heerlijke knal in de kruising de boeken helemaal dicht deed. Invaller De Bruyn, eindelijk aan spelen toe na lang blessureleed, zette zijn debuut nog extra in de verf door de 4-0 eindstand op het bord te zetten. KAA GENT PLOEG SPORTING CHARLEROI 8 SCHOTEN OP DOEL 2 47,1% SCHOTNAUWKEURIGHEID 22,2% 2,75 EXPECTED GOALS 1,04 3 GROTE KANSEN 1 56,3% BALBEZIT 43,7% 522 PASSES 402 82,6% PASSNAUWKEURIGHEID 76,6%  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing KAA Gent - Charleroi

Nog twee wedstrijden om bij de eerste acht te geraken. Hein Vanhaezebrouck en Elisha Owusu behouden het geloof. "Als ik er niet meer in geloof, stap ik buiten" zei Vanhaezebrouck. "Ik geloof erin dat we Play-Off 2 nog kunnen halen en dat meen ik. De spelers vertelden mij net hetzelfde. Ik hoop dat ze bereid zijn om twee wedstrijden alles uit de kast te halen. Bij KAA Gent wordt iedere speler goed vergoed. Nu moeten ze er iets tegenover zetten. Deze club moet absoluut in Play-Off 2." Eerste horde: Charleroi "We moeten van twee overwinningen uitgaan. Als we zaterdag niet winnen, is het volgens mij gedaan. De zes punten zijn dus een must. We konden ons gedurende het seizoen al veiliggesteld hebben, maar dat hebben we nagelaten. Defensief staat het wel beter in vergelijking toen ik hier aankwam. Maar we speelden te vaak gelijk. De verlieswedstrijden zijn teruggeschroefd maar enkel door te winnen schuif je op in het klassement. Werk aan de winkel dus." Jonge spelers volgend seizoen Bij heel wat ploegen kloppen jonge talenten aan. Vanhaezebrouck ziet hetzelfde op termijn bij KAA Gent: "Je mag ons daar niet onderschatten. We hebben al wat talent lopen en we werken hard met hen om ze klaar te krijgen voor volgend seizoen. Nu wil ik hen niet voor de leeuwen gooien. Het zijn moeilijke omstandigheden en er wordt veel verwacht. Het zou niet fair zijn tegenover die jongens. Maar volgend seizoen zal je meer jongeren zien op het veld. Je merkt nu al dat het verschil met de 'tenoren' dagelijks kleiner wordt. Ik zie progressie bij de jonge spelers en dat oogt positief." ELISHA OWUSU Op het middenveld zien we sinds kort terug de 'oude' Owusu: "Klopt, ik voel me fysiek terug goed. Ik heb hard gewerkt met de staf na mijn blessure en covidbesmetting en ik kom nu elke dag dichter bij mijn beste vorm. Op het veld probeer ik niet alleen voetballend bij te dragen maar laat ik me ook vocaal gelden. Op mijn positie heb ik een goed overzicht en zo kan ik mijn ploegmaats aansturen. Ik blijf steeds positief en probeer dat over te brengen op de jongens rond mij op moeilijke momenten." Geloof "De groep gelooft erin. We hebben afgelopen week veel gepraat maar ook goed getraind. Het voorbereidende werk is gedaan, nu rest er nog het belangrijkste: de wedstrijd. Je hebt één kans. Nu moeten we het afmaken. Uiteindelijk hebben we onszelf in deze situatie gebracht. Het is dan ook aan ons om het te herstellen. Ik blijf positief. Als je dat nalaat kan je er evengoed mee ophouden en dat woord staat niet in mijn woordenboek."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gent geeft voorsprong uit handen bij Standard

De eerste helft tegen Standard leek doelpuntenloos te eindigen na ballen op de paal van Lestienne en Kums en een gestopte strafschop van Yaremchuk. toch gingen de Buffalo's met een voorsprong de rust in nadat Castro-Montes een nieuwe strafschop in twee tijden omzette. In de tweede helft maakte Muleka gelijk, terwijl Gent op de tegenaanval de kansen miste. Uiteindelijk bezorgde Balikwisha de thuisploeg zelfs nog de volle buit.    

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Player of the Month: March

Iedere maand kiezen onze supporters hun 'POTM' ofwel hun Player of the Month. Wie wint voor jou deze verdienstelijke titel? Breng hieronder jouw stem uit en wie weet win jij het gesigneerde shirt van de winnaar.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing Standard de Liège - KAA Gent

Standard tegen KAA Gent, elk jaar opnieuw een topper. Dit seizoen is het niet anders. Beide clubs vechten voor een plek in Play-Off 2. Hein Vanhaezebrouck verwacht dan ook een gretig Standard aan de aftrap zondag: “Standard is nog actief in de competitie en in de beker. De bekerfinale zal er niet voor zorgen dat ze nu minder gemotiveerd zullen zijn. Net als ons willen zij een plek in Play-Off 2. Als ze zondag verliezen wordt het heel moeilijk voor hen. Dus reken er maar op dat ze er alles aan zullen doen om te winnen en over ons te springen. Ze kunnen dus op twee paarden wedden: de competitie en de beker. Bij ons blijft het bij één: de competitie. Ik moet dus niet uitleggen hoe belangrijk de partij van zondag is.” Gretig Standard "Met de Mbaye Leye hebben ze nieuw vuur in de groep gekregen. Nadien kenden ze ook een terugval, maar ik vind het een interessant team. Goed gebalanceerd met ook enkele jonge talenten. Met Klauss hebben ze ook een goede spits lopen. Ik vind ze nu sterker dan in de heenmatch. Ze kunnen roteren en dat maakt het moeilijk om hun basiself te voorspellen." Laurent Depoitre De 32-jarige spits heeft er een moeilijk seizoen opzitten na enkele blessures: "Ik had telkens last van kleine kwaaltjes en dat verhinderde mij om mijn niveau te halen. Blessures maken deel uit van het voetbal, maar het is nooit fijn. Je wilt het team helpen, maar moet vanop de zijlijn toekijken. Dat haat elke speler. Ik ben blij dat ik nu terug met plezier op het veld kan staan en mijn steentje kan bijdragen. Ik heb geen pijn meer, maar ben nog niet 100% fit. Daar werk ik aan, nu wil ik dit volhouden tot het einde van het seizoen." Er staan nog drie wedstrijden op het programma. Drie finales volgens Depoitre. "Het seizoen kan er na drie matchen al opzitten, maar daar denk ik niet aan. Ik wil spelen en tonen dat Gent bij de eerste acht hoort te staan. Niemand in de groep wil denken aan een vervroegd einde. Ons ritme nu? Trainen, focussen en knokken. Na de drie matchen zullen we de rekening maken. We moeten een reeks neerzetten en in onszelf vertrouwen."

Bekijk volledig nieuwsbericht