Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent klopt ook Zelzate

Na een eerste trainingsweek waren de Buffalo’s toe aan de eerste oefenwedstrijden. Zaterdagmiddag speelde KAA Gent haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen KVV Zelzate. Franko Andrijasevic zorgde na 13 minuten al voor de 0-1. Een kwartier voor de rust tikte Andrijasevic zijn tweede van de namiddag rechts binnen. De Buffalo’s gingen met 0-2 de rust in. In de tweede helft maakte Mamadou Sylla er na 64 minuten 0-3 van. Na 76 minuten schoot Giorgi Beridze in één tijd de 0-4 eindstand op het bord.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Fotospecial: training 20/06

Donderdagmorgen verzamelden de Buffalo's op het Oefencomplex in Oostakker voor de training in voorbereiding op de eerste wedstrijd tegen KRC Gent van vrijdag. We verzamelden de beste impressies in deze fotospecial.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persconferentie KAA Gent op maandag 17 juni

Op maandag 17 juni, na de eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen, gaven voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie en coach Jess Thorup een persconferentie in de perszaal van de Ghelamco Arena over het komende seizoen 2019-2020.

Wie de livestream gemist heeft, kan hieronder de integrale persconferentie nog eens herbekijken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt vijfde plaats na 2-1 zege tegen RSC Anderlecht

Op de slotspeeldag van Play-Off 1 heeft KAA Gent zich dankzij een derde opeenvolgende zege verzekerd van de vijfde plaats in het eindklassement. Het rechtstreekse duel tegen Anderlecht begon perfect met een snelle treffer van Kvilitaia in de tweede minuut. Gent creëerde genoeg kansen voor een ruimere voorsprong, maar die kwam er niet. Integendeel, in de tweede helft tikte Bolasie de gelijkmaker binnen. Het laatste woord was echter voor David, die met een plaatsbal de 2-1 eindstand vastlegde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Dylan Bronn Speler van het jaar!

Dylan Bronn is door jullie verkozen tot onze Speler van het Jaar en dus de winnaar van de Jean-Claude Bouvy Trofee 2018-2019.  Hij is de opvolger van Samuel Gigot  en haalde het van Vadis Odjidja en Birger Verstraete die respectievelijk op plaats twee en drie staan. Bronn speelde na zijn op het WK opgelopen blessure een heel regelmatig seizoen en scoorde als centrale verdediger bovendien 8 doelpunten in 33 wedstrijden. 

Hij haalde het met een erg ruime voorsprong (2125 punten) op Vadis Odjidja (1457 ptn). Birger Verstraete won de derde plaats in een ware nek-aan-nekrace met Thomas Kaminski. Vertstraete haalde het uiteindelijk met slechts 1 punt verschil! (1172 punten). De volledige top tien vindt u hieronder.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt in extremis de volle buit op Antwerp

Op bezoek bij Antwerp kwamen de Buffalo's in een evenwichtige eerste helft erg ongelukkig op achterstand door een owngoal van Bronn, maar David maakte op slag van rust verdiend gelijk. Na de rust was Gent baas, maar het doelpunt viel niet en toen Bronn uitgesloten werd, leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Maar dat was buiten Sorloth gerekend, die in de 94ste minuut nog snoeihard voorbij Bolat knalde en Gent daarmee een tweede opeenvolgende overwinning bezorgde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent zegeviert in slotminuut op Standard

KAA Gent heeft eindelijk zijn eerste zege beet in Play-Off 1. Op het veld van Standard bezorgde Dejaegere Gent de voorsprong, maar Bastien kopte de gelijkmaker binnen. Na rust schoot David de Buffalo's opnieuw op voorsprong, maar na een flipperkastgoal van Lestienne leek de zege alweer in rook op te gaan. Tot David in de 94ste minuut een voorzet van Kvilitaia binnen kopte en zo alsnog de verdiende zege voor Gent over de streep trok.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent verliest nipt van Club Brugge

De Buffalo's begonnen goed aan de partij tegen Club Brugge, maar incasseerden na een half uur toch een doelpunt van Rits. Na rust zag Odjidja zijn gelijkmaker afgekeurd door buitenspel en Verstraete kende pech met een schot op de lat. De VAR keurde ook een doelpunt van Vanaken af en een doelpunt van Souquet, na een kopbal van Yaremchuk op de lat, werd ook al afgekeurd voor buitenspel. Gent bleef nog aandringen voor de verdiende gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Bekijk volledig nieuwsbericht