Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent pakt vijfde plaats na 2-1 zege tegen RSC Anderlecht

Op de slotspeeldag van Play-Off 1 heeft KAA Gent zich dankzij een derde opeenvolgende zege verzekerd van de vijfde plaats in het eindklassement. Het rechtstreekse duel tegen Anderlecht begon perfect met een snelle treffer van Kvilitaia in de tweede minuut. Gent creëerde genoeg kansen voor een ruimere voorsprong, maar die kwam er niet. Integendeel, in de tweede helft tikte Bolasie de gelijkmaker binnen. Het laatste woord was echter voor David, die met een plaatsbal de 2-1 eindstand vastlegde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Dylan Bronn Speler van het jaar!

Dylan Bronn is door jullie verkozen tot onze Speler van het Jaar en dus de winnaar van de Jean-Claude Bouvy Trofee 2018-2019.  Hij is de opvolger van Samuel Gigot  en haalde het van Vadis Odjidja en Birger Verstraete die respectievelijk op plaats twee en drie staan. Bronn speelde na zijn op het WK opgelopen blessure een heel regelmatig seizoen en scoorde als centrale verdediger bovendien 8 doelpunten in 33 wedstrijden. 

Hij haalde het met een erg ruime voorsprong (2125 punten) op Vadis Odjidja (1457 ptn). Birger Verstraete won de derde plaats in een ware nek-aan-nekrace met Thomas Kaminski. Vertstraete haalde het uiteindelijk met slechts 1 punt verschil! (1172 punten). De volledige top tien vindt u hieronder.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Huldiging Renato Neto!

Renato Neto, kampioen, leider en sterkhouder gedurende 7 seizoenen zal zondag, bij de thuiswedstrijd tegen Anderlecht, door de club gehuldigd worden. Samen met Armada Ganda willen we Renato het afscheid geven dat een clubicoon als hij verdient. 

We willen dan ook graag alle supporters die de wedstrijd zullen bijwonen ook vragen om zeker om 17u40 in de tribunes plaats te nemen zodat "Papi" het afscheid krijgt dat hij verdient. 

Kampioen en sterkhouder sinds 2013

Renato Neto speelt sinds januari 2013 voor KAA Gent. Als jonge tiener verliet de Brazilaan zijn geboorteland voor de vermaarde jeugdopleiding van het Portugese Sporting Lissabon. Zijn eerste passage in de Jupiler Pro League was bij Cercle Brugge (2010-2012) waar hij al snel een van de sterkhouders werd. Na zijn passage bij Cercle keerde hij terug bij Sporting en werd vervolgens opnieuw uitgeleend aan het Hongaarse Videoton. In januari 2013 kwam hij bij KAA Gent terecht.

Ook bij de Buffalo's groeide hij al snel uit tot basispion. Hij was een van de spelers die mee de eerste landstitel in 2015 veroverden en was erg belangrijk in de play-offs van dat seizoen. Neto scoorde in de thuismatch tegen Anderlecht met een prachtige kopbal de winnende treffer in de laatste minuut en vlamde in de kampioenenmatch tegen Standard de beslissende penalty (2-0) tegen de netten. Ook in de daaropvolgende Europese campagnes in de Champions League (2015-2016) en de Europa League (2016-2017) was hij één van de sleutelpionnen. De laatste seizoenen werd Neto gehinderd door opeenvolgende blessures die hem tot een lange revalidatie dwongen. Tegen Charleroi maakte hij nog een kort en emotioneel wederoptreden.

Renato was een leider op en naast het veld die de clubkleuren altijd met veel passie verdedigde. Ook naast het veld was enorm populair. Hij stond immer positief in het leven en maakte met veel plezier tijd voor de supporters. Zondag geven we hem het afscheid dat hij verdient. 

"This is our ground"

"We Are The Boss here"

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt in extremis de volle buit op Antwerp

Op bezoek bij Antwerp kwamen de Buffalo's in een evenwichtige eerste helft erg ongelukkig op achterstand door een owngoal van Bronn, maar David maakte op slag van rust verdiend gelijk. Na de rust was Gent baas, maar het doelpunt viel niet en toen Bronn uitgesloten werd, leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Maar dat was buiten Sorloth gerekend, die in de 94ste minuut nog snoeihard voorbij Bolat knalde en Gent daarmee een tweede opeenvolgende overwinning bezorgde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent zegeviert in slotminuut op Standard

KAA Gent heeft eindelijk zijn eerste zege beet in Play-Off 1. Op het veld van Standard bezorgde Dejaegere Gent de voorsprong, maar Bastien kopte de gelijkmaker binnen. Na rust schoot David de Buffalo's opnieuw op voorsprong, maar na een flipperkastgoal van Lestienne leek de zege alweer in rook op te gaan. Tot David in de 94ste minuut een voorzet van Kvilitaia binnen kopte en zo alsnog de verdiende zege voor Gent over de streep trok.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent verliest nipt van Club Brugge

De Buffalo's begonnen goed aan de partij tegen Club Brugge, maar incasseerden na een half uur toch een doelpunt van Rits. Na rust zag Odjidja zijn gelijkmaker afgekeurd door buitenspel en Verstraete kende pech met een schot op de lat. De VAR keurde ook een doelpunt van Vanaken af en een doelpunt van Souquet, na een kopbal van Yaremchuk op de lat, werd ook al afgekeurd voor buitenspel. Gent bleef nog aandringen voor de verdiende gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Opstaan en reactie tonen"

Voor Jess Thorup is het duidelijk, de verloren bekerfinale is de grootste desillusie uit zijn carrière. Hij ziet echter maar één mogelijke manier om de ontgoocheling door te spoelen en dat is door weer recht te krabbelen en te zeggen: "Ok. We hebben gefaald maar we komen dit te boven."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent kan niet winnen van KRC Genk

KAA Gent is er niet in geslaagd om leider KRC Genk punten te ontfutselen. In een gelijkopgaande eerste helft hadden Verstraete en Asare wel de beste kansen, maar Vukovic hield zijn netten schoon. Na de pauze toonden de Genkenaars meer overwicht en ze hadden voldoende aan een klasseflits van Trossard om de drie punten mee naar Limburg te nemen, want de Buffalo's kwamen niet tot scoren.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Beste voorbereiding op de finale"

Jess Thorup kijkt uit naar match tegen Genk: "Genk toont dat het niet alleen het beste team van de competitie is, maar ook van de play-offs. De match morgen wordt dus een ideale voorbereiding voor de bekerfinale."

Balans vinden

Terugblikkend op de match tegen Anderlecht en vooruitkijkend naar de match tegen Genk, kwam Thorup tot volgende conclusie: "Op Anderlecht was het aanvallend niet onze beste match; we maakten offensief teveel foute keuzes. Verdedigend vond ik ons wel goed. Het was voor de toeschouwers misschien niet zo aangenaam maar we gaven slechts twee kansen weg, hielden de nul en pakten een punt. Anderlecht blijft in het klassement dus binnen ons bereik. Niet onbelangrijk. Als we tegen Genk de balans vinden tussen wat we verdedigend toonden in Anderlecht en aanvallend in onze andere matchen, dan zitten we op de juiste weg."

"De open training zondag houden we omdat de fans belangrijk zijn voor ons. Dat willen we hen ook laten voelen. Ze hebben in de beker een enorm verschil gemaakt. Op Oostende zongen ze hele match lang, zelfs toen we 2-0 achterstonden. We hebben hen nodig in Brussel en ik weet dat ze er zullen zijn voor ons." - Jess Thorup

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt een punt bij RSC Anderlecht

Na een kansarme eerste helft gingen Anderlecht en Gent de rust in met een logische brilscore. In de tweede helft viel er meer te beleven met een bal tegen de lat van Verschaeren en een schot tegen de paal van David als uitschieters. Zowel Kaminski als Didillon stonden nog enkele keren paraat om de nul op het bord te houden. Het leverde voor beide ploegen meteen ook het eerste punt in Play-Off 1 op.

Bekijk volledig nieuwsbericht