Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent zet 2019 in met zege tegen RSC Anderlecht

De Buffalo's zijn prima aan het nieuwe jaar begonnen met een verdiende 1-0 overwinning tegen RSC Anderlecht. Voor rust waren er kansen aan beide kanten, maar het was vooral Didillon die de bezoekers in de wedstrijd moest houden. In de tweede helft stoomde Gent door en een kwartier voor tijd was het eindelijk raak toen Sorloth een voorzet van Yaremchuk binnen kopte. Anderlecht eindigde nog met tien man na de uitsluiting van Amuzu.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"We zijn klaar"

Het team van Jess Thorup eindigde 2018 met een reeks goede wedstrijden waarin vertrouwen werd getankt. Tijdens de stage in Oliva werd daarop verder gebouwd. De Deense coach nam in Spanje echter ook de tijd om de tactische fundamenten van zijn team wat uit te diepen. Er werd onder meer getraind op het door Thorup geprefeeerde 3-4-3-systeem, wat de coach en spelers meer tactische flexibiliteit moet geven bij de komende wedstrijden. Bovendien werden twee nieuwelingen aan de selectie toegevoegd: keeper Thomas Kaminski en spits Alexander Sørloth. Het was dan ook een tevreden coach die de pers te woord stond op de vooravond van de confrontatie met Anderlecht.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent gelijk tegen NAC Breda

Deze namiddag speelde KAA Gent een oefenwedstrijd tegen NAC Breda uit de Nederlandse Eredivisie. De einduitslag was 2-2. Voor NAC scoorden Robert Mühren en Mitchell te Vrede de 0-1 en 0-2 in de 17e en 70e minuut. Onze Buffalo's knokten zich terug in de wedstrijd en wisten op het einde nog twee maal te scoren via Thibault De Smet (86e minuut) en Sigurd Rosted (90e minuut). 

Bij KAA Gent kreeg de jonge centrale verdediger Reda Albib (U18) zijn kans. Hij speelde de laatste 20 minuten.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Rust in vrede Lia

Deze middag bereikte ons het uiterst droevige nieuws van het overlijden van het pasgeboren dochtertje van onze doelman Yannick Thoelen en zijn vriendin Kim. Lia Thoelen werd deze morgen prematuur geboren in het Gentse UZ en overleed jammer genoeg enige tijd later.

De hele KAA Gent-familie wenst Yannick, Kim en hun families heel veel sterkte, kracht, liefde en doorzettingsvermogen om deze trieste dag te kunnen verwerken en een plaats te geven. 

"A life may last just for a moment, but memory can make that moment last forever."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanmorgen omstreeks 7u20 lag ons prinsesje Lia Thoelen al in onze armen. Zo’n sterk vechtertje maar veel te vroeg op deze aardbol gekomen. Ze krijste eens goed, liet ons haar voetjes kriebelen, stak haar tongetje uit naar ons, nam met haar minuscule maar o zo perfecte handjes onze vingers vast en we hoopten dat dit moment voor eeuwig kon blijven duren. De ongelooflijk korte tijd dat we samen konden besteden, waren de mooiste twee uren van ons hele leven. Onmogelijk kunnen wij ooit in woorden uitdrukken hoeveel pijn dit doet en hoe graag wij haar zien. Wij zullen voor altijd de trotse mama en papa zijn van onze kleine meid. Wij danken iedereen alvast voor de steun en de lieve woorden maar we hadden graag de ruimte en tijd gekregen om dit te verwerken en hopelijk ooit een plaatsje te geven. Lia heeft alvast een gigantische plaats in ons hart.

A post shared by Yannick (@yannickthoelen) on

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint met ruime 1-6 cijfers van Holstein Kiel

Op de zesde dag van de winterstage in Oliva hebben de Buffalo's hun eerste oefenwedstrijd van 2019 afgewerkt; Nieuwkomer Alexander Sörloth toonde zich meteen trefzeker en nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening met een rake kopbal en een gevatte uitbraak. Yaremchuk stiftte de 0-3 voorbij de doelman en Limbombe dreef de score verder op met een gekruist schot. Derijck en Dejaegere zorgden voor zware 0-6 cijfers en in het slot konden de Duitsers nog milderen tot 1-6.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stage in Oliva: dag 5

Op dag 5 van de winterstage in Oliva werd de trainingsarbeid beperkt tot één sessie. Na de opwarming volgden springoefeningen, een technisch gedeelte en het inoefenen van tactische varianten. De training werd afgesloten met een onderlinge wedstrijd, waarbij nieuwkomer Soroth al meteen zijn koelbloedigheid voor doel toonde.

De spelersgroep en de staf kregen ook bezoek van voorzitter Ivan De Witte. In de namiddag stond er verzorging en een bezoekje aan de wellness op het programma. Donderdagnamiddag wordt er een oefenwedstrijd tegen het Duitse Holstein Kiel afgewerkt.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stage in Oliva: dag 4

De vierde dag van de winterstage in Oliva begon opnieuw met een strandloop in het ochtendgloren, gevolgd door een training met diverse wedstrijdvormen. De groep mocht ook de twee nieuwkomers, Thomas Kaminski en Alexander Sorloth, verwelkomen. Tijdens de namiddagsessie ging het er luchtiger aan toe met tennisvoetbal en volleybal. Ondertussen trainde Kaminski al een eerste keer individueel met keeperstrainer Francky Vandendriessche. De dag werd afgesloten met een quiz.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

In het spoor van de kinesisten

Voor kinesisten Matti Mortier en Bert Bogaert zijn het lange dagen in Oliva. Samen met verzorger Gilbert Delanghe zijn ze in de weer van 's morgens tot 's avonds: meetings de trainers en de dokter, verzorging voor de training, nazorg erna, fysiek werk met de geblesseerden en werk in de fitness. Ze weten elke dag wat gedaan maar doen hun werk met de glimlach. We keken een dagje mee achter de schermen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stage Oliva: dag 2

Dag 2 van de stage begon naar goede traditie met een stevige ochtendloop aan het strand. Na een deugddoend ontbijt werd om kwart na tien gestart met de tweede training van de dag. Dylan Bronn trainde tijdens de opwarming mee en daarna apart met kiné Matti Mortier. Giorgi Chakvetadze werkte individueel in de fitness. Na de lunch volgde nog een tweede kracht- en fitnesstraining om 16u15. 

Interview Brecht Dejaegere

We spraken na de laatste (stevige) training van de dag met ancien Brecht Dejaegere over het stevige trainingsregime, het belang van rust nemen tijdens de stageweek en zijn hoogsteigen interpretatie van "Eigen Kweek"...

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stage in Oliva: dag 1

Na een korte vakantiebreak zijn onze Buffalo's vanmorgen in Oostende het vliegtuig opgestapt voor hun zevendaagse winterstage in Oliva. Na een veilige landing in Alicante en een busrit van ruim een uur kwam de groep aan in het vertrouwde Oliva Nova Beach & Golf Resort.

Na de lunch werd er eerst gerust, waarna een trainingsessie van een tweetal uur volgde. Daarin lag de nadruk op inloop- en volumetraining, waarbij de spelers aan een lage intensiteit trainden. Ideaal om er terug wat in te komen na de vakantie. Daarna volgde ook nog een wedstrijdje en een technisch circuit, waarbij allerlei technische oefeneingen moesten uitgevoerd worden.

De groep kreeg in de loop van de dag ook nog aangenaam bezoek van een oude bekende: Moses Simon, tegenwoordig spelend voor Levante, kwam even bijpraten met enkele ex-ploegmakkers.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Chakvetadze verkozen tot Georgisch voetballer van het jaar!

In Georgië werd Giorgi Chakvetadze tijdens de eindejaarsperiode verkozen tot Speler van het Jaar.

Chakvetadze werd op korte tijd razend populair in eigen land, vooral vanwege zijn goede prestaties bij de nationale ploeg tijdens de UEFA Nations League. Chakvetadze maakte op 6 september tijdens Georgië-Kazachstan de allereerste goal ooit in die nieuwe UEFA-competitie en presteerde de rest van de Nations League-campagne op erg hoog niveau. In de zes Nations League-duels die hij met zijn land betwiste, scoorde hij 4 keer en gaf hij 3 assists. Chakvetadze scoorde ook bij zijn debuutinterland tegen Litouwen op 24 maart 2018 en realiseerde dus 5 goals en 3 assists in slechts 7 interlands.

Ook bij KAA Gent scheerde hij bij momenten hoge toppen. Waar hij zich vorig seizoen nog regelmatig tevreden moest stellen met invalbeurten en vaak gewisseld werd, speelde de Georgische groeibriljant zich dit seizoen helemaal in de ploeg. In de huidige jaargang kwam Chakvetadze al tot 26 wedstrijden. Verdeeld over de bekercampagne en de competitie, scoorde hij 5 keer en gaf hij 6 assists. 

Chakvetadze speelt sinds eind augustus 2017 voor KAA Gent, kwam sindsdien tijdens 45 wedstrijden in actie (6 goals & 8 assists) en heeft nog een contract tot 2020. 

Wij wensen Giorgi van harte proficiat met de eer tot beste speler van zijn land verkozen te zijn! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent strijdend ten onder in Genk

Op bezoek bij leider KRC Genk startten de Buffalo's als een wervelwind en dat leverde ook een verdiende voorsprong op via een wereldgoal van Bronn, die magistraal in de linkerbovenhoek binnen knalde. Gent bleef domineren, maar Genk kwam gelijk toen Samatta na een misverstand binnen schoot. Vroeg in de tweede helft kopte Dewaest de thuisploeg op voorsprong en Gent kreeg het moeilijker. Na de uitsluiting van Rosted legde Heynen nog de 3-1 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent swingt langs Cercle Brugge

KAA Gent heeft met ruim verschil Cercle Brugge verslagen. Een dominant en geïnspireerd Gent creëerde in de eerste helft een karrenvracht an kansen en het was een half wonder dat het nog maar 2-0 stond aan de rust na goals van Dejaegere en Rosted. Ook na rust bleven de Buffalo's doorstomen en Odjidja zette David op weg naar de 3-0. Uiteindelijk zorgde Odjidja zelf voor het orgelpunt met een magistrale trap in de linkerbovenhoek. In het slot kon Gakpé nog milderen tot 4-1 maar dat kon de Gentse pret al lang niet meer bederven.

Bekijk volledig nieuwsbericht