Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent zet Zulte Waregem opzij met 2-0

De Buffalo's namen een vliegende start tegen SV Zulte Waregem, want in de tweede minuut vlamde Bezus al de openingstreffer binnen. Gent bleef door de bezoekende defensie snijden en Yaremchuk trof tweemaal raak, maar beide goals werden afgekeurd voor buitenspel. Bij de derde keer was het wel prijs, op aangeven van Odjidja scoorde Yaremchuk alsnog. Larin zag de aansluitingstreffer afgekeurd. Na rust waren er nog kansen genoeg voor extra doelpunten en invaller Mbayo trof de paal, maar gescoord werd er niet meer. Alweer een thuiszege erbij dus voor de Buffalo's, die daarmee in de top-drie blijven.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Blessure Brecht Dejaegere

Brecht Dejaegere liep tijdens het duel KV Kortrijk - KAA Gent een sleutelbeenbreuk op na een ongelukkig contact met Christophe Lepoint. Na nader onderzoek werd besloten Brecht morgen (dinsdag 3 december) te opereren. De club, staff, zijn teamgenoten en supporters wensen hem een zeer spoedig herstel!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt vlotte 0-2 zege bij KV Kortrijk

Thorup roteerde voor de uitwedstrijd in Kortrijk, maar ook in de nieuwe samenstelling namen de Buffalo's het heft resoluut in handen. Bezus verzilverde dat overwicht al in het openingskwartier met een fraaie stifter. Na een half uur kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, maar Kaminski hield zijn netten schoon. Na een uur verdubbelde Odjidja de voorsprong vanop de stip, waarna de zege nooit meer echt in gevaar kwam. Gent behield zo zijn plek in de top-drie van het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"De competitie blijft de basis"

Na de nachtelijke terugvlucht uit Saint-Etienne met de Europa Leaguekwalificatie op zak, was het vandaag weer vroeg dag voor Jess Thorup en zijn mannen. Zondag wacht KV Kortrijk, in wat alweer de 29e wedstrijd sinds juli 2019 wordt. Er is met andere woorden weinig tijd om te genieten van de reeds geboekte successen. Thorup: "Toch moeten we ook de tijd nemen om te genieten. Sinds de match tegen Viitorul zijn we zo gefocused op de drie competities waarin we spelen. Dat is fysiek belastend maar misschien mentaal nog lastiger. Want elke keer weer zetten we onszelf onder druk en zeggen we de spelers dat de eerstvolgende de belangrijkste is. Die focus behouden is de sleutel tot succes. Want we willen top zijn in alle competities waarin we meedoen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent stoot door in Europa na 0-0 in Saint-Etienne

Op de vijfde speeldag van de UEFA Europa League hielden de Buffalo's in en tegen het Franse Saint-Etienne goed stand. Ngadeu miste de openingstreffer op een haar na, Bouanga trof de lat voor de thuisploeg. Saint-Etienne moest winnen, maar kon Kaminski na rust nog nauwelijks bedreigen, ook niet nadat Ngadeu een kwartier voor tijd werd uitgesloten. Gent hield de 0-0 vast en pakte zo het punt dat zekerheid gaf over kwalificatie voor de 1/16de finales!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Strijd tussen twee teams die veel gegroeid zijn"

Morgen staan we voor de vijfde match in de UEFA Europa League Groepsfase. KAA Gent speelt op het veld van Saint-Étienne, dat aan de bak moet indien het zich nog wil plaatsen voor de volgende ronde. Het belooft een helse strijd te worden in het Stade Geoffroy-Guichard, ofwel le Chaudron. De Buffalo’s kunnen zich plaatsen voor de Round of 32 weet ook coach Thorup: "We staan momenteel aan de leiding in onze groep. Voor we aan de matchen begonnen was iedereen twijfelachtig. Wolfsburg was de grote favoriet om deze groep te winnen en samen met Saint-Étienne en FC Olexandriya zouden we vechten voor die tweede plaats. Nu staan we bovenaan en hebben we een grote kans om door te gaan. Liefst van al verzilveren we dat ticket morgen al."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Selectie AS Saint-Étienne - KAA Gent

Jess Thorup heeft zijn selectie vrijgegeven voor de wedstrijd tegen AS Saint-Étienne op speeldag vijf van de groepsfase in de UEFA Europa League. Die selectie bestaat uit 21 namen, waarvan er dus nog drie zullen afvallen om te komen tot de definitieve selectie. De match wordt gespeeld op donderdag 28/11 om 18u55 in Stade Geoffroy-Guichard.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Dominant KAA Gent slikt zure gelijkmaker tegen Antwerp

De Buffalo's begonnen sterk tegen R Antwerp FC en Yaremchuk scoorde de verdiende openingstreffer. Gent bleef doorlopend de betere ploeg, maar verzuimde de kansen af te maken en stuitte op een sterke Bolat. Ook in de tweede helft bleven de strijdlustige Buffalo's baas, maar de bevrijdende tweede treffer bleef uit. Toen de zege binnen leek, kreeg Gent in de 94ste minuut alsnog het deksel op de neus: met een intikker bezorgde Gano de bezoekers een erg gevleid punt.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Ik wil een reactie zien"

Vlak na de verloren uitmatch op Antwerp lag de focus al op komende zondag. Dan spelen de Buffalo’s opnieuw tegen Antwerp in de Ghelamco Arena. Jess Thorup en Elisha Owusu stonden stil bij de gespeelde match maar keken vooral vooruit.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent met 3-2 onderuit tegen viriel Antwerp

Op de Bosuil kon Yaremchuk de score openen na een knappe tegenaanval, maar Mbokani schoot al snel de gelijkmaker binnen. Met een gecontesteerde strafschop bracht Refaelov Antwerp kort daarna op voorsprong. Vroeg in de tweede helft kopte Mbokani zijn tweede van de avond binnen, waardoor een sterk Antwerp de zege makkelijk leek binnen te halen. In de blessuretijd werd het toch nog spannend na de aansluitingstreffer van David, maar verder raakte Gent niet meer. Ondanks de nederlaag blijven de Buffalo's wel tweede in het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Goede flow doortrekken"

Na de interlandbreak staat er terug competitievoetbal op het programma. Onze Buffalo's staan voor een dubbele confrontatie tegen Antwerp. Te beginnen met de inhaalmatch op donderdag 21 november in Deurne-Noord. Jess Thorup en Mikael Lustig blikten terug op de goede flow van de voorbije weken en bereiden zich voor op twee zware wedstrijden.

Bekijk volledig nieuwsbericht