Nieuws

Filters tonen
Team

Thorup: "Eerst focus op eigen team"

Jess Thorup is ondertussen 1 week hoofdcoach van KAA Gent en geniet met volle teugen: "Mijn eerste week hier was super. Er zijn weinig clubs in Denemarken met dergelijke faciliteiten: het stadion, het oefencentrum, de velden, de kleedkamers, de koks, alles is top. I'm very happy with that." Maar het belangrijkste werkmateriaal waarover hij beschikt zijn natuurlijk zijn spelers. Thorup vond het dan ook wat spijtig dat hij slechts 2 dagen had kunnen trainen met de Gentse internationals: "Het is niet ideaal in je eerste week als trainer, maar het is wel belangrijk voor de club om internationals te hebben. Nu, dat is de situatie en daar moet je als trainer mee om kunnen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Peter Verbeke nieuwe sportmanager KAA Gent

Peter Verbeke tekende vandaag een contract voor 5 seizoenen als nieuwe sportmanager van KAA Gent. Verbeke, geboren Gentenaar, is Master in Law/Gezondsheidsrecht en specialist Sportrecht. 

Als sportmanager wordt hij verantwoordelijk voor de rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd. Daarnaast krijgt hij ook de leiding over het sportieve luik van het Buffalo Talent Center en het sportieve luik van de samenwerking tussen alle Gentse voetbalclubs ('Elk Talent Telt', een project van de KAA Gent Foundation). De aanstelling van Verbeke kadert in de verdere professionalisering van het sportieve departement waarbij stelselmatig ook meer aandacht zal uitgaan naar data- en videoanalyse. 

Verbeke verdiende zijn sporen als jeugdtrainer bij SK Deinze (2008-2013) en nadien als Coordinator Recruitement bij Club Brugge (2013-2018), de eerste twee seizoenen als verantwoordelijke voor de rekrutering bij de jeugd en sinds 2015 als scoutingscoördinator voor de A-kern. 

Verbeke over zijn aanstelling: "Dat deze club over een zeer groot potentieel beschikt is duidelijk. Het is dan ook een fantastische uitdaging om de leiding te nemen over het sportieve departement van de club. Het ultieme doel moet zijn om een vaste waarde te worden in de titelstrijd."

Verbeke over scouting: "Goede rekrutering vereist marktkennis, en dat kan enkel opgebouwd worden door gestructureerd en strategisch tewerk te gaan. Ook de laatste technologieën op vlak van data- en videoanalyse spelen hierin een belangrijke rol. Die weg zullen we met KAA Gent nu inslaan om verdere sportieve successen te kunnen boeken."

Verbeke over jeugd: "Wat Belgische jeugdspelers nog vaak ontbreken is onverbiddelijkheid, winnaarsmentaliteit en de wil om te slagen. Dat is nodig om te overleven in de kleedkamer van een A-kern en om door te breken in het professioneel voetbal. Dat zal alvast een belangrijk speerpunt worden in de ontwikkeling van de Buffalo-talenten."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Eerste training Jess Thorup

Jess Thorup leidde vandaag zijn eerste training als hoofdcoach van KAA Gent. De dag begon zoals steeds met een stevig ontbijt op de club. Daarna volgde een fitnesstraining en tot slot een training met bal onder leiding van de nieuwe coach.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Buffalo's verslaan Lokerse buren in oefenmatch

In een oefenduel op Daknam versloeg KAA Gent gisteren de mannen van Peter Maes met 1-2. De Buffalo's stonden bij de rust 0-2 voor dankzij doelpunten gescoord door Renato Neto (penalty) en Franko Andrijasevic. Voor Lokeren scoorde Jovanovic de aansluitingstreffer in de tweede helft. 

In de eerste helft stonden volgende elf op het veld: Coosemans, Souquet, Derijck, De Smet, Bahi, Smith, Neto, Andrijasevic, Limbombe, Awoniyi en Azango. In de tweede helft kwamen Arroyo, Verstraete, Odjidja, Dejaegere, Dompé en Koita in de plaats van Souquet, Bahi, Andrijasevic, Limbombe, Awoniyi en Azango. Eric Smith werd in de 60e minuut vervangen daar Anderson Esiti. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persvoorstelling Jess Thorup

Geflankeerd door voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie betrad Jess Thorup voor het eerst de Gentse perszaal. Een uurtje eerder had hij zijn contract getekend tot juni 2021.

Michel Louwagie schetste het verloop van de snelle overgang: "Zondagavond na de wedstrijd hebben we besloten om een nieuwe trainer aan te werven. We waren onder de indruk van het parcours van Midtylland, die een steile opmars maakten, wat vergelijkbaar met wat wij meemaakten. Zo zijn we uitgekomen bij Jess, maar die lag nog onder contract tot 2021, we moesten dus onderhandelen. Sinds een aantal jaar volgen we de Scandinavische markt nauwgezet, waardoor we daar goede contacten hebben. Rasmus Ankersen kennen we al een paar jaar, nog van de transfer van Wikheim, en zo kwamen we snel tot een overeenkomst."

Het relaas van een snelle overgang

Na het akkoord op clubniveau liepen ook de onderhandelingen op persoonlijk vlak vlot: "Gisterenavond hebben we hem uitgebreid gesproken, niet in het Sheraton Hotel maar wel hier in de buurt, en we zijn met een zeer goed gevoel uit elkaar gegaan. Toen was er nog niet eens over het financiële gepraat. Vandaag wel en dat hebben we tegen half vier kunnen afronden. We zijn dan ook tevreden dat het allemaal zo vlot is kunnen verlopen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Jess Thorup nieuwe coach KAA Gent

Vandaag tekende de 48-jarige Deense trainer Jess Thorup (21 februari 1970) een contract voor 3 seizoenen als nieuwe hoofdcoach van KAA Gent. Thorup komt over van het Deense FC Midtjylland waarmee hij vorig seizoen de Deense titel veroverde en waarmee hij ook nu, na 12 speeldagen, opnieuw aan de leiding stond in de Deense competitie. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent neemt afscheid van Yves Vanderhaeghe

Hierbij deelt KAA Gent mee dat de club de samenwerking met trainer Yves Vanderhaeghe met onmiddellijke ingang heeft beëindigd. KAA Gent wenst Yves Vanderhaeghe te bedanken voor het mooie werk dat hij vorig seizoen heeft geleverd met als resultaat een vierde plaats en Europees voetbal. De club wenst hem dan ook alle succes toe in zijn verdere carrière. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent lijdt pijnlijke nederlaag tegen KRC Genk

Op de tiende speeldag hebben de Buffalo's een zware 1-5 thuisnederlaag geïncasseerd tegen KRC Genk. Na een kwartier wisten Samatta en Paintsil het Genkse overwicht om te zetten in twee doelpunten. Nog voor het half uur had Ndongala er al een derde binnen getikt. Een rake kopbal van Bronn gaf Gent terug moed, maar een tweede gele kaart voor Dejaegere hypothekeerde de Gentse kansen. Na rust kwamen de Buffalo's beter voor de dag, maar met een afstandsschot van Malinovskyi en een afgeweken bal van Paintsil liep Genk nog verder uit naar een zware 1-5 eindstand.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Antwerp en KAA Gent delen de punten na intens duel

Op de Bosuil opende Rosted na een kwartier de score met een fraai schot in de draai, maar Mbokani kopte niet veel later de gelijkmaker binnen. De boeiende partij kreeg een nieuw orgelpunt met een magistrale knal van Odjidja in de winkelhaak, waardoor Gent met de voorsprong ging rusten. In de tweede helft werd Antwerp sterker, maar het had een afgeweken schot van Haroun nodig om op gelijke hoogte te komen. De 2-2 verdween niet meer van het scorebord, een billijke puntendeling dus.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing R Antwerp FC - KAA Gent

Op speeldag 5 van de Jupiler Pro League maken onze Buffalo's de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion om er Cercle Brugge partij te geven. De aftrap wordt zondagavond gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Vanderhaeghe: "Waarom zouden we niet kunnen winnen op Antwerp?"

Yves Vanderhaeghe blikte in zijn voorbeschouwing nog even terug op de bekeroverwinning: "Als je ziet dat zoveel andere eersteklassers het laten afweten en je gaat zelf door, dan motiveert zoiets automatisch nog meer om all the way te gaan. We gaan onze komende tegenstander (KFCO Beerschot-Wilrijk, n.v.d.r.) zeker niet onderschatten, maar in feite moeten we opnieuw een ronde verder kunnen gaan. De beker is nu meer dan ooit een doel op zich."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent loot Beerschot Wilrijk in Croky Cup

Donderdagavond, na de laatste bekerwedstrijd van de zestiende finales, (Anderlecht - Union), werd er opnieuw geloot voor de volgende bekerronde. In de achtste finales zullen de Buffalo's uitkomen tegen KFCO Beerschot-Wilrijk dat Cercle Brugge uitschakelde. 

De wedstrijd wordt gespeeld in de Ghelamco Arena en zal hoogswaarschijnlijk plaatsvinden op woensdag 5 december (al kan het ook nog dinsdag 4 of donderdag 6 december worden). Meer info volgt zodra de definitieve datum gekend is. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent schakelt Excelsior Virton uit in Croky Cup

In de 1/16de finales van de Croky Cup kwamen de Buffalo's in Virton erg snel op voorsprong dankzij een rake kopbal van Awoniyi. De enthousiaste thuisploeg maakte na een half uur gelijk via François en Joachim zorgde na rust zelfs voor de 2-1. In het slotkwartier kraakte Virton echter volledig onder het Gentse offensief. Eerst maakte Limbombe gelijk en in de 89ste minuut kopte Awoniyi overhoeks binnen. Limbombe maakte het helemaal af met een fraaie plaatsbal en legde zo de 2-4 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht