Voorbeschouwing: Cercle Brugge - KAA Gent

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - KAA Gent

Op zondagavond 2 augustus om 20u30 is het zover. Dan beginnen de Buffalo's aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Na de Europese verplaatsing naar Rome volgt direct een nieuwe verplaatsing, deze keer naar Cercle Brugge. Dat wordt meteen een wedstrijd met een speciaal tintje.

Een van de belangrijkste zomertransfers was immers de overgang van Stijn De Smet, die Cercle Brugge verliet voor KAA Gent. Hij mag het met zijn nieuwe club meteen opnemen tegen de ploeg waar hij opgroeide. In het andere kamp staat Dominic Foley, die sinds januari 2009 de kleuren van Cercle verdedigt.

De groen-zwarten haalden met Bojan Bozovic een vervanger binnen voor hun naar Anderlecht vertrokken goalgetter Tom De Sutter. Voor de doelpunten lijkt Cercle-coach Glen De Boeck vooral te kunnen rekenen op de ervaring van Oleg Iachtchouk en Thomas Buffel. Die laatste lag vorig jaar vaak in balans met Stijn De Smet en lijkt door diens vertrek voluit zijn kans te krijgen. Ervaring troef trouwens op het Brugse middenveld, want Serebrennikov en Sergeant hebben ook al hun ruimschoots hun strepen verdiend. Achterin lijkt groen-zwart verder te borduren op de automatismen van vorig seizoen. Een nieuwe naam in de Cercle-defensie is wel Bernt Events, die overkwam van stadsgenoot Club Brugge.

De trip naar Cercle Brugge is voor de Buffalo's nooit een makkelijke klus. De voorbije twee seizoenen kreeg Gent er een 4-1 en 3-1 nederlaag aangesmeerd. De laatste overwinning op Cercle dateert al van 14 oktober 2006 (0-1). Het is dan ook afwachten of de Buffalo's punten kunnen rapen in het Jan Breydelstadion. Gent heeft er immers al een zware verplaatsing naar AS Roma op zitten. Anderzijds komen de Buffalo's daardoor misschien al wat beter gerodeerd uit de voorbereiding.

De wedstrijd zal live te volgen zijn via onze website. Vanop de nieuwspagina zal u de livepagina kunnen bereiken via de live-knop aan de rechterkant.