Eurofoot-tornooi Oostduinkerke ontdekt KAA GENT

Op het prestigieuze beloftentornooi van Oostduinkerke plaatste AA Gent zich in 2009 merkbaar op de kaart.

Oop de openingswedstrijd ging Gent onverdiend onderuit tegen RSC Anderlecht (0-1), ondanks een bijzonder sterke tweede helft.
Anderlecht kon profiteren van een fout achterin tidjens de eerste helft, en haalde zo de gouden driepunter naar zich toe.

Tegen Club Brugge etaleerde AA Gent veel klasse. Menig toeschouwer was bekoord door het Gentse spel. Een prachtige doorsteekpas van Zaccharia zette Emanuel Donkor voor doel, die dribbelde de Brugse goalie, en zorgde voor 1-0. Maertens zette zich in de tweede helft door op links in Belic kon de 0-2 van dichtbij binnenkoppen. In blessuretijd konden de tot tien herleide Bruggelingen nog tegenscoren (1-2).

Zaterdag werd een internationaal treffen. PAEC Sao Paolo (Brazilië) moest na een stevige partij de duimen leggen met 0-1 tegen Gent. Een knappe vrije trap van Vits werd door Kaminksi hard binnengekopt.

Een echte topper nadien met Tottenham Hotspurs - KAA Gent. Dries Lambert tikte knap een hoekschop in doel (1-0). Tottenham counterde net voor rust, en een fout achterin leverde zowaar de verrassende gelijkmaker op.
Een sterker Tottenham in de tweede helft, maar Igor Vetokele plaatste een bom in de kruising, en zette Gent opnieuw op voorsprong. In blessuretijd plaatsten de Spurs nog een vrije trap vanop 25 meter met grote perfectie in de winkelhaak : 2-2, en grote ontgoocheling bij de spelers.

Winst tegen Willem II/RKC leverde Gent een ticket voor de finaleplaatsen op.
Halfweg de eerste helft kwam Willen II op voorsprong. Igor Vetokele echter bracht Gent heel snel langszij (1-1). AA Gent drukte en Willem II counterde in een bijzonder genietbare partij.
Minuten voor tijd verlengde Vits de bal, en Dries Lambert kopte de winnende treffer in doel ! (2-1)

Zondag troffen de Gentenaars Eintracht Frankfurt op de weg naar de finale. Er was een duidelijk veldoverwicht voor de Duitsers, maar Gent kreeg via Kaminski, Vetokele en Donmez drie uitgelezen kansen om op voorsprong te komen.
Het was echter Frankfurt dat op strafschop op voorsprong kwam, bovendien werd Gent herleid tot tien. Maar de tweede helft zag men een ontketend Gent dat via Vetokele, Serraes, Vits makkelijk gelijk had kunnen stellen. Het was echter diep in blessuretijd dat Frankfurt counterde nadat alles en iedereen in het Duite strafschopgebied stond, doelman incluis. TOch een prachtprestatie.
Tegen PSV werd nog pijnlijk verloren met 4-1, maar de vierde stek en het geleverde voetbal waren propaganda voor AA Gent.