Yves Vanderhaeghe nieuwe trainer KAA Gent

Yves Vanderhaeghe nieuwe trainer KAA Gent

Zonet werd tijdens een persconferentie op het Gentse oefencentrum Yves Vanderhaeghe voorgesteld als nieuwe trainer van KAA Gent. Hij tekende een contract tot eind 2019. 

Klik hier voor een verslag van de persconferentie

Vanderhaeghe kent de Belgische competitie als zijn broekzak en heeft zowel als speler en als coach een verleden in de Belgische eerste klasse. Als hoofdcoach was hij zowel bij KV Kortrijk als KV Oostende succesvol. In totaal coachte hij 139 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Voor hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij KVK en KVO, zat hij als assistent-coach bij Kortrijk op de bank bij 250 Jupiler Pro Leaguewedstrijden.

KV Kortrijk (2008-2015)

Bij KV Kortrijk was hij in 2014-2015 de opvolger van Hein Vanhaezebrouck die dat seizoen bij KAA Gent tekende. Voordien was hij er gedurende 7 jaar assistent-coach. Bij KV Kortrijk slaagde hij erin om van enkele spelers die voordien op een zijspoor waren beland, terug sterkhouders te maken en samen met hen kwalificatie voor PO1 af te dwingen. Zijn goede resultaten bij de Kerels trokken de aandacht en Vanderhaeghe kreeg op het einde van het seizoen een mooie aanbieding van KV Oostende. Hij kreeg bij de ambitieuze kustploeg meteen een contract voor 3 seizoenen.

KV Oostende (2015-2017)

Ook bij KV Oostende was hij succesvol. Met aanvallend voetbal wist hij KVO 2 maal op rij te kwalificeren voor PO1 en bovendien kwalificeerde hij de kustboys voor het eerst voor de bekerfinale én Europees voetbal. Ook tegen KAA Gent was hij in zijn periode bij KVO meerdere malen succesvol. Onder zijn leiding wisten de Oostendenaars in 10 onderlinge confrontaties 7 maal punten af te snoepen van de Buffalo’s (4W, 3D, 3V voor KVO). Enkel in zijn eerste en laatste seizoen bij Oostende slaagde Hein Vanhaezebrouck erin te winnen van zijn vroegere assistent.

De pijnlijkste van die nederlagen kwam er in de kwartfinales van de beker 2016-2017 toen de Buffalo’s ondanks heel wat kansen en een penalty er niet in slaagden KVO te kloppen. Oostende zou later dat seizoen ook de finale spelen tegen Zulte Waregem.

Vanderhaeghe en de zijnen dwongen vorig seizoen via een 4e plaats in de play offs en een  barrageduel tegen Racing Genk (de winnaar van PO2) voor het eerst in de geschiedenis van KV Oostende een Europees ticket af.

Yves Vanderhaeghe werd zowel bij KV Kortrijk als bij KV Oostende geroemd om zijn aanvallende voetbal en om zijn kwaliteiten als people-manager. Hij is een jonge en ambitieuze Belgische coach die perfect beantwoordt aan het door voorzitter Ivan De Witte geschetste profiel van de nieuwe KAA Gent-coach.