Danijel Milicevic op huurbasis naar FC Metz

Danijel Milicevic op huurbasis naar FC Metz

Danijel Milicevic verlaat KAA Gent en trekt op huurbasis naar het Franse FC Metz. Bij de huur werd ook een optie tot koop afgesproken. 

Met het voorlopige vertrek van Danijel Milicevic verlaat een echte clublegende de Buffalo's. Hij speelde tot nu toe 165 wedstrijden voor de Buffalo's en scoorde daarin 33 doelpunten en gaf 38 assists. Danijel Milicevic tekende op 15 januari 2014 een contract voor 3,5 seizoenen en knokte zich snel in de ploeg.

'Mili' was één van de steunpilaren van het team dat op 21 mei 2015 de eerste landstitel in de clubgeschiedenis veroverde. In het daaropvolgende seizoen kwam daar de Belgische Supercup bij. Daarnaast schoot hij zichzelf voor eeuwig in de clubgeschiedenis door in de Champions League zowel het eerste Gentse doelpunt in die competitie te maken als het beslissende doelpunt in de laatste groepsmatch tegen Zenit Sint-Petersburg te scoren (2-1). Dankzij die mooie prestatie werd hij ookverkozen in het UCL Team of the Week van de laatste speeldag. Tussendoor lag hij in Lyon met een fantastische vrije trap mee aan de basis van de 1-2 stuntoverwinning. Ook een seizoen later in de Europa League behoorde hij tot de uitblinkers. Hij gaf de assist voor de 1-0 van Perbet thuis tegen Tottenham en scoorde in totaal 3 doelpunten en gaf 2 assists. Een prestatie die hem ook een plaatsje in het UEL Team of the Group Phase opleverde. Door zijn goede prestaties bij de Buffalo's werd hij ook Bosnisch international.

Milicevic was niet alleen populair door zijn prestaties op het veld. Ook bij de supporters was hij razend populair. De sympathieke Zwitser met de typerende Italiaanse flair van zijn geboortestreek Ticino, kwam steeds elegant gekleed voor de dag en was een gentleman die steeds tijd maakte voor een babbel en een selfie met de supporters. 

Grazie di tutto e buona continuazione Mili!