Fairplay langs de lijn: actieweekend Elk Talent Telt

Komend weekend, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016, staan alle jeugdvoetbalwedstrijden in Gent in het teken van fairplay langs en tussen de lijnen. Ouders worden opgeroepen positief te supporteren en de tegenstander en de scheidsrechter te respecteren. Dit Elk Talent Telt actieweekend wordt ondersteund met een aanstekelijk campagnelied met videoclip.

Dertien Gentse voetbalclubs ondertekenden in september 2015 het 'Elk Talent Telt'-charter. Samen met Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, wensen ze een fijne voetbalomgeving te creëren. Binnen het 'Elk Talent Telt'-partnerschap werd een werkgroep Fairplay opgericht. Het actieweekend 'Fairplay langs de lijn' is een eerste resultaat.

Activiteiten langs en tussen de lijn

Voor de wedstrijden zullen spelers en begeleiders een brief voorlezen aan de ouders en supporters van de ploegen. Ouders en supporters krijgen de brief mee naar huis. Wie het te lastig heeft en de nood voelt om negatief te reageren op het spel binnen de lijnen krijgt een lolly.

Langs de velden van de clubs zullen sensibilisatieborden staan. Alle wedstrijden van de U7 t.e.m. de U9 zullen dit weekend zonder scheidsrechter gespeeld worden. Zo willen de clubs het spelplezier voor jeugdspelertjes, ouders en trainers verhogen en hen mee verantwoordelijk maken voor het goede verloop van de wedstrijden.

Campagnelied

Ouders en kinderen van de dertien partnerclubs maakten een campagnelied met videoclip. Het lied en de clip werden opgenomen in de Ghelamco Arena van KAA Gent.

Vervolgacties

De actie 'Fairplay langs de lijn' zal drie weekends herhaald worden; tijdens het weekend van 8 en 9 oktober, 29 en 30 oktober en 12 en 13 november.

Elk Talent Telt

Met 'Elk Talent Telt' wil vzw Voetbal in de stad in nauwe samenwerking met de Stad Gent, KAA Gent en de lokale voetbalclubs zo veel mogelijk Gentse kinderen en jongeren in onze stad de kans geven om in een kwaliteitsvolle omgeving voetbal te spelen, zowel op pleintjes in de Gentse buurten als in de provinciale Gentse voetbalclubs.

Clubs van het 'Elk Talent Telt'-partnerschap KVV Sint-Denijssport, Hou ende Trou Zwijnaarde, KVE Drongen, VSV Gent, FC Rooigem, Jago Sint-Amandsberg, KRC Gent, SKV Oostakker, KAA Gent Ladies, KAA Gent, KSCE Mariakerke, Standaard Muide en Samen Vooruit Wondelgem.

Het samenwerkingsverband 'Elk Talent Telt' heeft zowel maatschappelijke als sportieve doelen. Binnen het Gentse jeugdvoetbal krijgen op deze manier 2.750 spelertjes een gebalanceerde en kwalitatieve opleiding waarbij ook heel wat aan aandacht gaat naar thema's als omgaan met elkaar, diversiteit, ouderparticipatie en fair play.