Welkom terug Thomas Kaminski!

Welkom terug Thomas Kaminski!

Na nieuwe onderhandelingen met KV Kortrijk tekende Thomas Kaminski vandaag een contract voor 2,5 seizoenen (+ optie voor extra 2 seizoenen) bij KAA Gent. Beide clubs kwamen tot een akkoord voor een nieuwe overeenkomst met andere financiële voorwaarden. Kaminski zal zo snel mogelijk bij de groep op stage in Oliva aansluiten. 

De 26-jarige doelman (23 oktober 1992) van Belgisch-Poolse afkomst ruilt het rood-wit van KV Kortrijk dus voor het blauw-wit van de Buffalo's en dat tot 2021 (en mogelijks langer).

Vertrouwd nest

Voor Kaminski is het een terugkeer naar een vertrouwd nest, van 2005 tot 2007 kwam hij immers al uit bij de jeugd van KAA Gent. Hij maakte er toen deel uit van een team waartoe onder meer de betreurde Gergory Mertens, Stallone Limbombe, Hannes Van der Bruggen en Igor Vetokele behoorden. Kaminski speelde reeds 162 wedstrijden op het hoogste Belgische niveau en behield daarbij 37 maal een clean sheet. Hij werd in het verleden ook tweemaal opgeroepen voor de Rode Duivels en doorliep alle nationale jeugdselecties.

Kaminski debuteerde in mei 2009 als prof op 16-jarige leeftijd voor Germinal-Beerschot en speelde 43 wedstrijden voor de ploeg van het Kiel. 2 seizoenen later werd hij overgenomen door RSC Anderlecht en meteen uitgeleend aan OH Leuven. Bij Anderlecht werd de talentvolle Kaminski jarenlang gebarreerd door Silvio Proto. Hij speelde in totaal 20 wedstrijden voor paars-wit en werd verschillende keren uitgeleend om ervaring op te doen. Hij speelde na OHL o.a. voor het Cypriotische Anorthosis Famagusta (30w.) en het Deense FC Kopenhagen (8w.). In juni 2016 werd hij definitief overgenomen door KV Kortrijk waar hij tot 89 wedstrijden kwam.