Welkom Alexander Sørloth!

Welkom Alexander Sørloth!

KAA Gent bereikte een akkoord met de Engelse club Crystal Palace over de huur van de 23-jarige Noorse spits Alexander Sørloth tot het einde van het seizoen. Sørloth is een oude bekende van coach Jess Thorup met wie hij vorig seizoen al werkte bij FC Midtjylland. De grote en sterke spits kwam eerder in zijn carrière al uit voor Rosenborg BK, Bodo Glimt, FC Groningen, het eerder genoemde FC Midtjylland en Crystal Palace.

Sørloth maakte bij Rosenborg zijn profdebuut op 11 juli 2013 in een Europa League-kwalificatiewedstrijd en vond daarbij meteen de weg naar doel. Hij werd uitgeleend aan Bodo Glimt om minuten te maken en manifesteerde zich daar snel. Onder de indruk van zijn prestaties haalde FC Groningen hem naar de Eredivisie in het seizoen '16-'17. Hij werd door FC Midtjylland een seizoen later terug naar Scandinavië gehaald en tekende bij de Deense club van onze huidige coach Jess Thorup. Na een sterk seizoen waarbij hij de Denen mee kampioen maakte met  15 doelpunten en 9 assists in 26 wedstrijden, volgde een mooie transfer naar Premier League-club Crystal Palace. 

Sørloth is net als zijn nieuwe ploegmaat Sigurd Rosted Noors international en doorliep tevens alles jeugdelftallen van het Noorse nationale team. Hij sluit net als Thomas Kaminski vandaag aan op stage in Oliva.