Bienvenue Gianni!

Bienvenue Gianni!

Vandaag tekende Gianni Bruno (19 augustus 1991) een contract bij KAA Gent tot 2024 Bruno komt over SV Zulte Waregem waar de 29-jarige Belg een mooi seizoen kende en in 35 wedstrijden 20 doelpunten maakte. Hij liet daarnaast ook nog 5 assists optekenen. Hij werd voor zijn prestaties ook beloond met de prijs van Speler van Seizoen bij Essevee. Bruno is een aanvaller die voornamelijk op de flanken speelt maar die ook centraal uit de voeten kan. We heten hem van harte welkom bij de club. 

Met Gianni halen we iemand naar KAA Gent die veel ervaring heeft in de Belgische competitie en die bewezen heeft zeer efficiënt te zijn. Hij is hongerig en wil zijn sterk seizoen graag bevestigen bij ons. - Sportief Manager Tim Matthys

Via Luik naar Frankrijk

Bruno groeide op in Luik als zoon van Italiaanse ouders. Hij begon te voetballen bij Club Luik in 1996 en stapte later over naar Standard. In 2007 stapte hij op 16-jarige leeftijd over naar Lille OSC (2011-2014) waar hij in 2011 zijn profdebuut maakte in een bekerwedstrijd tegen Olympique Lyon.Hij speelde er o.a. samen met Eden Hazard en Joe Cole. Om ervaring op te doen werd hij door Lille uitgeleend aan Bastia waar hij tot 8 doelpunten in 31 wedstrijden kwam. Door zware concurrentie in de spits bij Lille (waar  hij o.a. Salomon Kalou en Divock Origi voor zich moest dulden), besloot Bruno om andere lucht op te snuiven en tekende hij een contract bij Evian (2014-2017). Hij kende vervolgens ook nog uitleenbeurten aan FC Lorient en het Russische SK Samara waar hij met Frank Vercauteren samenwerkte.   

Terugkeer naar België

In 2017 tekende hij een contract bij Cercle Brugge dat hij meehielp bij de promotie naar eerste. Na 49 wedstrijden met daarin 16 doelpunten en 5 assists, vertrok hij transfervrij naar SV Zulte Waregem. Bij Essevee realiseert hij in 67 wedstrijden 32 doelpunten en 7 assists. Bruno was nooit A-international maar speelde bij de jeugd wel voor alle jeugdcategorieën van de nationale ploeg.