Bienvenue Anderson!

Bienvenue Anderson!

Zopas tekende Anderson Niangbo een contract tot 2024 bij onze club. Anderson is 20-jarige polyvalente aanvaller uit Ivoorkust die zowel in de spits als op de flank uit de voeten kan. 

Hij komt over van de Oostenrijkse competitie waar hij door Red Bull Salzburg werd uitgeleend aan Wolfsberger AC. In totaal speelde hij bij die laatste club 26 wedstrijden (9 goals, 7 assists): 17 wedstrijden in de Oostenrijkse competitie (7 goals, 5 assists), 6 in de Europa League (2 assists) en ‚Äč3 in de Oostenrijkse beker (2 goals). 

"Anderson Niangbo is een snelle, explosieve en wendbare speler die goed is in de combinatie en ook over scorend vermogen beschikt." - Peter Verbeke

Sportief manager Peter Verbeke over onze recenste aanwinst: "Door de komst van Anderson versterken we ons met een polyvalente aanvallende speler. Anderson kan als tweede spits spelen, maar voelt zich ook goed op de flank. Hij is een snelle, explosieve en wendbare speler die goed is in de combinatie en ook over scorend vermogen beschikt. Anderson heeft daarenboven nog een grote progressiemarge waardoor hij perfect past binnen onze transferstrategie."

Europees tegen AS Roma

Niangbo kwam dit seizoen met Wolfsberger AC ook uit in de Europa League-groepsfase en kwam daarbij onder meer uit tegen AS Roma. In groep J namen zij het verder ook op tegen Borussia Mönchengladbach en Basaksehir. Wolfsberger eindigde laatste in de groep met 5 punten maar speelde wel tweemaal gelijk tegen AS Roma. In de uitmatch in het Olimpicostadion gaf Niangbo nog de assist waarop Florenzi een owngoal maakte. Ook bij de verrassende uitoverwinning op de openingsspeeldag op het veld van Borussia Mönchengladbach gaf Niangbo een assist.

Niangbo begon zijn carrière bij Olympic Sport d'Abobo in Ivoorkust. In januari 2018 tekende hij Red Bull Salzburg. Daar werd hij in eerste instantie uitgespeeld bij FC Liefering, het amateurteam van RB Salzburg dat in de Oostenrijkse tweede klasse uitkomt. Hij speelde er 33 wedstrijden en scoorde er 4 doelpunten in de seizoenen 2017-2018 en 2018 - 2019. In het huidige seizoen werd hij door RB Salzburg uitgeleend aan Wolfsberger AC. De speler zal de trainingen met de groep aanvatten van zodra hij over de vereiste arbeids- en verblijfsvergunningen beschikt. 

We heten Anderson van harte welkom bij onze club!