#MoreThanFootball: Buffalo Dance Academy

#MoreThanFootball: Buffalo Dance Academy

In het kader van de More Than football Action Weeks stellen we vandaag de Buffalo Dance Academy voor.

In 2016 droomden kinderen in Nieuw Gent-Steenakker van een dansinitiatief in de buurt. Samen met hen gingen we aan de slag. In 2017 opende de Buffalo Dance Academy haar deuren.

Kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar oud dansen sinsdien in de turnzaal van basisschool De Panda de pannen van het dak. De Buffalo Dance Academy telt intussen 30 leden. Elke week worden drie danssessies georganiseerd.

Kenmerkend voor de sociaal-sportieve activiteiten van de KAA Gent Foundation is dat de deelnemers van vandaag evolueren tot de coaches van morgen. 8 jongeren volgen vandaag een buddy-traject waarbij ze door de community coaches van de KAA Gent Foundation worden opgeleid.

De Buffalo Dance Academy treedt af en toe op. Maar evenzeer gaan de kinderen op uitstap. Deze Paasvakantie bezochten ze de tentoonstelling Universal Tongue van Anouk Kruithof op uitnodiging van Kunstencentrum Vooruit.

In de Buffalo Dance Academy werken we samen met de Brede Schoolwerking van Onderwijscentrum Gent, Basisschool De Panda, Danscollege en KC Dance Complex.

Samen zijn wij meer dan voetbal!

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: