Andreas Hanche-Olsen voor het eerst Noors international

Andreas Hanche-Olsen voor het eerst Noors international

Andreas Hanche-Olsen is voor het eerst opgeroepen voor het Noorse nationale elftal. Noorwegen zou het in groep 1 van League B van de Nations League normaal zondag opnemen tegen Roemenië maar dat duel werd uitgesteld na een positieve coronatest bij één van de Noorse spelers. Daarop verbood de Noorse overheid het nationale elftal af te reizen naar Roemenië en werd de selectie verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan omdat meerdere spelers besmet zouden kunnen zijn. 

Gezien Noorwegen nog kans maakt op groepswinst werd beslist om een hele nieuwe selectie op te roepen voor de wedstrijd tegen Oostenrijk op woensdag 18 november. Hanche-Olsen maakt deel uit van die nieuwe selectie en viert dus mogelijk zijn debuut als international in hoogst uitzonderlijke omstandigheden. Noorwegen staat met 9 punten en 4 gespeelde wedstrijden op plaats 2. Oostenrijk staat eerste met 12 punten uit 5 wedstrijden.

Behalve Hanche-Olsen werden nog 3 'Belgische" Noren opgeroepen, ook doelman Anders Kristiansen van Union en middenvelders Mats Möller Daehli en Kristian Thorstvedt (beiden Racing Genk) horen tot de nieuwe selectie. Ex-Buffalo's Alexander Sörloth en Sigurd Rosted behoorden tot de oorspronkelijke Noorse selectie, die nu in quarantaine zit. 

Speelschema

Woensdag 18/11: Oostenrijk - Noorwegen om 20u45

Hanche-Olsen speelde tot nu toe 6 wedstrijden voor KAA Gent en maakte daarin 1 doelpunt.