125 sociaal-sportief werkers schrijven praktijkgids

125 sociaal-sportief werkers schrijven praktijkgids

Deze week werd een uniek boek voorgesteld: de prakijkgids sociaal-sportief werk. Met de steun van onder meer KAA Gent en haar partners vdk bank en Hudson publiceert de UGent-Leerstoel Frans Verheeke getuigenissen van 125 sociaal-sportief werkers uit het hele land over hun visies, noden en dromen.

Sociaal-sportief werk is de term waarmee projecten en activiteiten bedoeld worden waarbij sport als middel wordt gebruikt om sociaal-maatschappelijke doelstellingen te realiseren.

Louis Vervloet, voorzitter van de raad van bestuur van vdk bank en Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent en CEO van Hudson België met de voorgestelde praktijkgids. KAA Gent, vdk bank en Hudson zijn financierende partners van de UGent-Leerstoel Frans Verheeke (Foto: Anne-Sophie De Lembre)

Met projecten als de Gantoise Plantrekkers, de Geestige Buffalo's, wandelvoetbal voor senioren en buurtvoetbal voor jongeren is de KAA Gent Foundation uitgegroeid tot één van de grootste sociaal-sportieve praktijken in Vlaanderen. Onder meer Wim Beelaert en Pierre Van der veken, medewerkers van de KAA Gent Foundation, schreven een bijdrage in de praktijkgids.

Er is in het boek ook aandacht voor andere Gentse sociaal-sportieve actoren en voor de Stad Gent die voor hen een duurzaam beleidskader creëerde. Tegelijk zien we hoe zowel de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent als de Arteveldehogeschool werken aan een academisch en didactisch kader voor de sector en voor de maatschappelijke sportcoaches die in de sector actief zijn. Samen met KAA Gent zijn ook vdk bank en Hudson financierende partner van de UGent-Leerstoel Frans Verheeke.

Als we in Gent de krachten bundelen, zetten we heel Vlaanderen in beweging!

Praktijkgids sociaal-sportief werk #1. 125 protagonisten over visies, noden en dromen. Tekstredactie Pascal Delheye, Shana Sabbe en Herwig Reynaert. Voor meer informatie: www.detoekomstvandesport.be