Welcome Michael Ngadeu!

Welcome Michael Ngadeu!

Michael Ngadeu Ngadju tekende vandaag een vierjarig contract bij de Buffalo’s. De 28-jarige Kameroense international komt uit als centrale verdediger en komt over van Slavia Praag, waar hij drie seizoenen actief was.

Ngadeu startte zijn carrière in eigen land bij Canon Yaoundé in 2010. In hetzelfde jaar vertrok hij als 18-jarige naar het Duitse Kirchhörder SC. Van hieruit verhuisde hij achtereenvolgens naar Sandhausen en 1. FC Nürnberg. In 2014 maakte hij de overstap naar het Roemeense FC Botosani waar hij in 2016 een transfer versierde naar Slavia Praag. Afgelopen seizoen veroverde hij de dubbel met Slavia. In totaal won hij er tweemaal het kampioenschap en evenveel bekers. Hij speelde er 72 wedstrijden in de Tsjechische eerste klasse en kwam daarbij 3 keer tot scoren. Hij leverde ook 7 assists af.

Europese en internationale ervaring

Michael Ngadeu brengt heel wat Europese en internationale ervaring met zich mee. Hij debuteerde onder Hugo Broos bij de nationale ploeg van Kameroen in 2016 en won het jaar daarop het belangrijkste toernooi van het Afrikaanse voetbal: The Africa Cup of Nations

Vorig seizoen speelde Ngadeu met Slavia Praag in de Europa League waarin ze een prominente rol vertolkten. Slavia Praag schakelde in de 1/16de finales KRC Genk uit. Ze speelden thuis gelijk, maar versloegen Genk op verplaatsing met 1-4. In de Round of 16 elimineerden ze Sevilla maar in de kwartfinale bleek Chelsea - de latere winnaar van de Europa League - van een ander niveau.

We heten Michael van harte welkom bij de Buffalo's!