No Pyro, Just Football

No Pyro, Just Football

Speeldag 5 - Croky Cup - 01-05-2019 om 14:30 u

KAA Gent en KV Mechelen roepen alle supporters op om van de bekerfinale een pyrovrij feest te maken.  Samen met KV Mechelen vragen we uitdrukkelijk om geen Bengaals vuur, rookbommen, voetzoekers of ander pyrotechnisch materiaal in en om het Koning Boudewijnstadion te gebruiken.

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Bezint eer ge begint

Veiligheidsverantwoordelijke Dirk Piens van KAA Gent: "Niet alleen is gebruik van pyrotechnisch materiaal levensgevaarlijk voor zowel de gebruiker als voor omstaanders, we lopen als club ook het risico op zware boetes en wedstrijden achter gesloten deuren. Tot slot wil ik al onze supporters nog eens meegeven dat we als eerste club in België gestart zijn met de responsabilisering van de veroorzakers van schade of boetes door pyrotechnisch materiaal. De KBVB-boete van 2500 € die de club kreeg na incidenten in Waasland-Beveren wordt bijvoorbeeld verhaald op de 2 personen die werden geïdentificeerd als aanstokers."

"Als eerste club in België zijn we gestart met de responsabilisering van onze supporters. Wie verantwoordelijk is voor door pyrotechnisch materiaal aangerichte schade en/of boetes die de club daarvoor krijgt, draait zelf op voor de kosten." - Dirk Piens.

"Het Koning Boudewijnstadion heeft bovendien een atletiekpiste rondom het veld. Vorig seizoen was daar na de bekerfinale zoveel schade aan door Bengaals vuur dat er voor maar liefst 90.000 euro aan schade was. "Een immens bedrag, dat de betrokken clubs toen hebben moeten ophoesten."

We rekenen er dan ook op dat 1 mei een geweldig, pyrovrij feest wordt met de typische Gentse ambiance waarvoor we zo gekend staan.